derka1 23.02.11, 21:05 wlasnie sie pojawil :-). Tzn na razie pojawila sie polska flaga, pocztowki i pan od napraw szkolnych. Ciekawa jestem jak sie rozwinie... watek rzecz jasna, nie pan :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
derka1 Re: Watek polski w Waterloo Road 23.02.11, 22:45 I co? - nikt wiecej nie ogladal? Juz sie skonczylo. Troche smutne chociaz przewidywalne. Odpowiedz Link
7oz Re: Watek polski w Waterloo Road 24.02.11, 17:01 Obejrzałam, niecałe, bo włączyłam dopiero jak twój post zobaczyłam. Serialu nie znam, normalnie nie oglądam (a po tym odcinku z pewnością nie będę). Cały polski motyw taki makabrycznie sztuczny i przerysowany jak dla mnie. A flaga na pół ściany to już najlepszy element, to takie powszechne, każdy obcokrajowiec w UK wiesza sobie taką w pracy. Odpowiedz Link
derka1 Re: Watek polski w Waterloo Road 24.02.11, 18:23 No pewnie nie kazy, chociaz nad myjnia samochodowa, ktora mijalam jadac do starej pracy powiewala polska flaga. Nie ukrywam, ze widzac ja rano zawsze mi sie jakos razniej robilo :-). A ze film sztuczny - zgadzam sie, z roznych powodow. I jakos nie przypominam sobie, zeby w szkolach, w ktorych uczylam byl zwyczaj chodzenia do pubu po pracy, chociaz wszyscy bylismy bardzo ze soba zaprzyjaznieni - nikt na taka "ekstrawagancje" czasu nigdy nie mial. Odpowiedz Link
aniaheasley Re: Watek polski w Waterloo Road 24.02.11, 19:54 Watek troche spozniony, bo british jobs for british people to haslo troche juz oklepane, jakies 2 lata temu chyba najsilniejszse bylo. Flaga bez sensu, ale widownia Waterloo Road to w wiekszosci rownolatki tych uczniow, wiec im trzeba kawa na lawe, czytelnie. Po wczorajszym odcinku moj syn na facebook mial troche komentarzy typu czy wywiesza flage z okna, czy on tak samo sie czuje w swojej szkole jak ten hydraulik (sorry, site manager), itp, itd. A co do chodzenia po szkole do pracy to mam kolezanke nauczycielke w szkole sredniej, fakt, ze w Walthamstow, kto zna to zrozumie, ktora mowi, ze bez chodzenia do pubu co najmniej 2 razy w tygodniu nikt by w tej szkole w tej pracy nie wytrzymal dlugo. Odpowiedz Link
derka1 Re: Watek polski w Waterloo Road 24.02.11, 20:37 A nie, to ja mialam na mysli rekreacyjne chodzenie do pubu :-). W mojej starej szkole, w pokoju nauczycielskim funkcjonowalo powiedzenie, ze konsekwencja nauczania tam bedzie albo pobyt w szpitalu psychiatrycznym albo alkoholizm wiec kolezanke swietnie rozumiem :-). Odpowiedz Link