Dodaj do ulubionych

którego operatora/taryfę polecacie?

10.09.11, 12:57

dziewczyny chciałabym zasięgnąc języka w temacie operatorów telefonicznych
ja mam kontrakt z vodafone i płacę horrendalne rachunki
głównie za rozmowy na komórkę do polski bo resztę mam w abonamencie

chciałabym sie przenieść do innego operatora i będę szukac czegoś na stronach internetowych ale pomyślałam że może Wy możecie coś polecić?

musze mieć duzo minut na stacjonarne i komórki w anglii plus mobilny internet ( jest to mój numer prywatny ale używam go do prowadzenia mojego biura tłumaczeń)
chciałabym zaoszczędzić na rozmowach zagranicznych

macie jakieś pomysły?

wiem że bym kiedys taki wątek ale nie moge go znaleźć

dzięki z góry
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: którego operatora/taryfę polecacie? 10.09.11, 13:27
      Jesli znajdziesz cos taniego przeznaczonego do rozmow i smsow zagranicznych, to ja ci moge polecic cos, co jest super, ale dziala tylko w UK. GiffGaff. Ja place 10 funtow miesiecznie i nie jest to kontrakt. Jak jedziesz na wakacje, to nie placisz bez sensu. Mam wliczony nieograniczony internet, 250 minut do wszystkich plus nieograniczone do innych w GiffGaff i nieograniczone smsy do wszystkich w UK. Jak ci sie skoncza darmowe minuty, mozesz kupic kolejny pakiet za 10 funtow lub doladowac jak zwykle PAYG (i wtedy tez zagranice mozna dzwonic). Jedyny minus jest taki, ze w podstawowym pakiecie nie ma rozmow wychodzacych zagranicznych ani takowych smsow, co czasem jest upierdliwe. Gdybys sie zdecydowala, to daj znac, jak cie polece, dostane piec funtow, wiec miesiac bedzie mnie kosztowal tylko kolejna piatke ;)
      • zurekgirl Re: którego operatora/taryfę polecacie? 10.09.11, 13:29
        Aha, zamowienie sima nic nie kosztuje, wiec mozna jako awaryjny trzymac. Doladowanie robi sie przez internet w minute. Mam to od dwoch miesiecy i uwielbiam swoj nieograniczony internet ;)
    • gypsi Re: którego operatora/taryfę polecacie? 10.09.11, 16:56
      Powyzej jakiej kwoty klasyfikujesz rachunki jako horendalne.

Mam taryfe w O2 na £35 i wykupiony dodatkowo tzw. bolt-on na rozmowy miedzynarodowe (stacj i kom) za £5-6 miesiecznie, z bardzo niska oplata za minute polaczenia (ale nie pamietam ile).
      Iles razy porownywalismy juz rozne taryfy i zawsze O2 wychodzi nam najkorzystniej przy naszym sposobie uzywania komorek.
      • chaberska Re: którego operatora/taryfę polecacie? 10.09.11, 19:24

mój ostatni rachunek wyniósł 114 funtów więc jak dla mnie jest to kwota horrendalna.
        mam abonament za 30 funtów miesięcznie a resztę nabiłam głównie rozmowami biznesowymi. nie robi mi różnicy czy biznesowe czy prywatne i tak muszę zapłacić z wąłsniej kieszeni.

właśnie znalazłam porady na money saving expert zobaczymy czy da sie dzwonic za darmo:)
        • gypsi Re: którego operatora/taryfę polecacie? 11.09.11, 11:26
          My placimy za 2 telefony ok. 100, max 120/m-c, a troche sie z nich zagranice dzwoni.

Jesli to nie musi byc komorka, a moze stacjonarny (jesli pracujesz z domu), to moze pomysl o Talk-Talk, Orange, itp. gdzie masz telefon VoIP i rozmowy z prawie calym swiatem w abonamencie (jest jakis limit, 20 godz/m-c czy jakos tak).
          • jacinda Re: którego operatora/taryfę polecacie? 12.09.11, 13:40
            Talkmobile (uzywa sieci vodafone).
            £12 miesiecznie, 700 min, unlimited texts, 500mb internet. Kontrakt na 6 miesiecy.
    • kingaolsz Chaberska - nie na temat 10.09.11, 17:25
      akurat szukam tlumacza :) i sie pojawilas - wyslalam maila ( na firmowa Twoja poczte)
      • chaberska Re: Chaberska - nie na temat 10.09.11, 19:03

dopiero teraz tu zajrzałam :)
        odpisałam na maila juz wcześniej :)
        • kingaolsz Re: Chaberska - nie na temat 10.09.11, 19:22
          :) odpisalam
          • kingaolsz Re: Chaberska - nie na temat 10.09.11, 19:24
            a w temacie moge napisac, ze mam tel w 3 i za £20 mozna miec nieograniczona ilosc minut, smsow ( no, niby ograniczenie do 5000 ;)) i internetu. Co do rozmow miedzynarodowych to nie wiem, ale byc moze maja jakies "add-on" albo "bolt-on", trzebaby poszperac.
    • agg3 Re: którego operatora/taryfę polecacie? 11.09.11, 00:14
      ja konkretnej taryfy nie polece, ale moge polecic strone przez ktora kupowalam swoj ostatni tel+abonament.
      to co chcialam znalazlam tu najtaniej
      www.buymobilephones.net/
    • sueellen Re: którego operatora/taryfę polecacie? 11.09.11, 11:11
      Ja 3 lata temu wybralam O2, placiłam 15 funtow ponad 300 minut darmowych, dostałam najzwyklejszą nokię. Po kilku miesiącach mój facet gadźeciaż przeżucil się na iphone 4 a mnie oddał starszy model. Mając iphone zienilam taryfę na pół na poł z internetem. Płacę dalej 15 funtów, mam 150 min i internet. Moze ze 2 razy przekroczyłam limit i zaplacilam 20+ kiedy byłam zagranicą.
    • ta_ruda Re: o2 12.09.11, 16:45
      o2 - 300 minut + nieograniczone sms-y - £11/miesiac.
      do tego mam jeszcze 3000 minut do Polski na wybrane stacjonarne numery; a za £15 mozna miec te 3000 minut na komorki i na stacjonarne.

• julek_i_ja Re: o2 13.09.11, 18:50
        To na abonament? Możesz podać więcej szczegółów? Jak długo masz u nich komórkę?
        • gypsi Re: o2 13.09.11, 22:26
          Ale Ci sie rymlo niechcacy (tytul posta i nick) - o2 julek_i_ja
          :DDD
    • mamonia78 Re: którego operatora/taryfę polecacie? 12.09.11, 22:33
      Ja mam orange 400 minut, nieograniczone smsy i stacjonarne za £25 miesiecznie - £250 cashback w 6 ratach.
      Do Pl dzwonie przez voipa (nr dostepowy jest stacjonarny)- na stacjonarne 0p/min, komorki 7p/min, Voipa doladowuje co 3-4 mies za £12, zeby miec nowe free days na stacjonarne.
      Do Polski dzwonie prawie codziennie, w ogole duzo gadam, ale mam tez komorke sluzbowa.
      Od paru lat oboje z mezem szukamy ofert w necie, tym razem wzielismy casback, przedostatnio wii, na moneysupermarket oferty znacznie przebijaja to co proponuja za przedluzenie kontraktu. Np one stop shop to internetowa galaz carphone warehouse, kupilismy telefon z oss a umowa przyszla z cw... Nigdy nie mielismy problemow.
      • chaberska Re: którego operatora/taryfę polecacie? 13.09.11, 00:32

a na czym dokładnie polega ten cashback?
        na money supermarket są taryfy za 34 funty ale tak naprawde to 60 z cash back.
        cośtam trzeba wysyłać ale nie wiem czy to nie jakaś lipa
      • chaberska Re: którego operatora/taryfę polecacie? 13.09.11, 00:38
        a na czym dokładnie polega ten cashback?
        na money supermarket są taryfy za 34 funty ale tak naprawde to 60 z cash back.
        cośtam trzeba wysyłać ale nie wiem czy to nie jakaś lipa
        • ta_ruda Re: którego operatora/taryfę polecacie? 13.09.11, 09:01
          tak, cashback polega na tym ze wysylasz im po kilku miesiacach taka aplikacje po cashback. to nie lipa - te programy dzialaja tak poniewaz w wielu wypadkach ludzie poprostu zapominaja wyslac tej aplikacji i tak te firmy na tym zarabiaja.

chaberska napisała:

> a na czym dokładnie polega ten cashback?
          > na money supermarket są taryfy za 34 funty ale tak naprawde to 60 z cash back.
          > cośtam trzeba wysyłać ale nie wiem czy to nie jakaś lipa
          >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka