Dodaj do ulubionych

jak kupic zloto??

16.10.11, 22:07
Maz mowi, ze Matki Polki mi w tym nie pomoga, baran jeden. Ale ja wiem, ze ktos to wie na pewno. Uparl sie, ze nie chce zadnych kont oszczednosciowych, tylko to zloto. W jakiej postaci i od kogo najbezpieczniej cos takiego zrobic?? Poradzcie prosze.
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: jak kupic zloto?? 16.10.11, 22:15
      Zadzwon do Cooksongold

www.cooksongold.com/Gold-and-Silver-Bars/
    • fanny Re: jak kupic zloto?? 17.10.11, 07:24
      Jak to ma byc zloto, jak ja nazywam, 'do lapki' - czyli fizyczne do trzymania w domu, to nie pomoge. Jak zloto inwestycyjne to polecam www.goldmoney.com/ , mozna swoje zloto trzymac w jednym ze skarbcow, ktore sa w Zurichu, Londynie albo Hongkongu.

f.
    • fifka01 Re: jak kupic zloto?? 17.10.11, 09:43
      Mój mąż tez ostatnio marudzi, ze trzeba kupić krugery. Bo kazdy Anglik ma w domu z pięćdziesiąt krugerów. Tyle jasniepan powiedział, co wiedział. A teraz mnie kazał sie zająć dowiedzeniem się co to sa te krugery, gdzie sie to kupuje, za ile i czy w ogóle to prawda, ze to opłacalna inwestycja. Bo mezuś ani komputerowy nie jest, a ni po angielsku nic, tylko usłyszy coś gdzieś przy flaszce od Polaczków (nie obrażać się, to skrót myslowy, użyty świadomie) i powtarza, a ja mam kolejna srawe na głowie do załatwienia.
      Wiecie cos na ten temat?

... :)
      • jaleo Re: jak kupic zloto?? 17.10.11, 10:20
        Na sasiednim forum Praca w UK i Irlandii czesto sie wypowiada niejaki Korkix, ktory od lat inwestuje w zloto. Moze jego podpytaj. Calkiem inteligentnie sie wypowiada.
        • a74-7 Re: jak kupic zloto?? 17.10.11, 10:24
          kupisz w Westfield Shopping Centre z automatu :-)
          www.telegraph.co.uk/finance/financevideo/8635217/Gold-ATM-machine-at-Westfield-meet-the-first-customer.html
      • ciocia_ala fifka01 17.10.11, 15:10
        Haha, fifka toz samo moj pan maz rzekl. Moze to ten sam?? Krugeranty i krugeranty.... Pokaze mezowi dyskusje :)
        • fifka01 Re: fifka01 17.10.11, 15:32
          Nie może być ten sam. Ja nie wierzę, że jeszcze jakaś oprócz mnie by się dała tak wrobić. Tylko ja mogłam taka inteligentna inaczej być. :)
          Ale może razem flaszkę obalali, i tych samych wywodów słuchali?
    • sunflowerin Re: jak kupic zloto?? 17.10.11, 14:53
      Polecam złote monety bądź srebro stąd:

www.coininvestdirect.com/en/gold_coins/
    • moniamech Re: jak kupic zloto?? 17.10.11, 18:50
      sztabki z allegro ;)
      • a74-7 Re: jak kupic zloto?? 17.10.11, 18:54
        krugerrands
        Dowiedz sie na Hatton Gardens
        www.krugerrands.org.uk/krugerrand-prices.aspx
        • liley11 Re: jak kupic zloto?? 17.10.11, 23:12
          Krugerands
          Mozesz kupic w mennicy, ale to daleko ( nie wiem gdzie mieszkasz, moze od Ciebie blisko) lub od handlarzy, np malcolm ellis - mozna kupic od niego droga wysylkowa. Wpisz w google.
          A swoja droga to interesujace, ze kazdy Anglik ma te 50 krugerow:))) mam widac biednych znajomych.... Albo sie nie przyznaja!
    • ciocia_ala Re: jak kupic zloto?? 19.10.11, 08:16
      Dziekuje za wszyskie odpowiedzi. Maz znlalazl taka strone:
      www.atsbullion.com/About-Us-sp-1.html
      Ma zadzwonic do wszyskich (rowniez tych podanych przez Was) firm w kwesti ceny i kto da najlepsza tam kupi.

No i 50 krugerantow przecietny anglik posiada!! Nie w mojej okolicy ;) My moze bedziemy miec 5!! Zakopanych w recznikach i przescieradlach. Albo moze zaszyjemy w misu dziecka?? Ot i nastepny problem.
    • kamilg01 Re: jak kupic zloto?? 19.10.11, 18:09
      witam serdecznie,

złoto trzeba kupić i bezpiecznie przechować, jest na to sposób - skarbiec w szwajcarii

jeżeli jest ktoś zainteresowany, proszę o kontakt: kamilg01@go2.pl

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka