Dodaj do ulubionych

problemy z okresem

15.11.11, 14:45
mam pytanie , czy ktoras z was miala problemy z okresem , moj przyspieszyla sie o 5 dni przez dwa miesiace, czyli byl co 24 dni zamiast 26 dni , a ostatnio mialam co 21 dni , co mnie zupelnie wystraszylo , mialyscie moze takie problemy. Jakie moga byc tego przyczyny? dodam e schudlam przez ostatni rok okolo 6 kg , ale wydaje mi sie ,ze to nie bylo drastyczne zajelo mi to okolo 7 miesiecy, no i wiecej sie ruszam biegam z dziecmi do szkoly i z powrotem. Macie jakies porady?
Obserwuj wątek
    • clonek13 Re: problemy z okresem 15.11.11, 15:53
      Tobie potrzebny jest ginekolog, badania,
      ja mam pcos, mimo tego zawsze jak w zegarku okresy co 30dni, natomiast plamie na kilka dni przed okresem , od kilku zas miesiecy mam inaczej , jakby okres wczesniej o kilka dni(okres ,a nie plamienie) wydaje mi sie ze to od mojego pcos, inne babki maja z okresami duzy problem gdy maja pcos , ja nie mialam ,wiec moze i u mnie sie zaczelo , w gina robilam usg i cytologie i nic niby zlego nie bylo.
      • erga4 Re: problemy z okresem 15.11.11, 17:45
        przede wszystkim powinnas odwiedzic ginekologa by cię zbadał czy wszystko jest OK na usg a kolejny etap to pewnie badanie poziomu hormonów. bo zdecydowanie za krótka jest u ciebie pierwsza faza okresu bo ychodzi na to że ma 7 dni i jest owulacja (druga jest zawsze taka sama i ma 14 dni - jesli są jakies problemy to zazwyczaj z pierwsza faza). u mnie odwrotny problem ale ja znam jego przyzynę i pilnuję tego regularnie się badając...
        • jacinda Re: problemy z okresem 15.11.11, 21:53
          Moga byc problemy z druga faza, lutealna. Ta moze byc za krotka. Gdybys mierzyla temperatura, to bys wiedziala, czy rzeczywiscie to okres masz wczesniej, czy cos jest nie tak z faza lutealna. Poza tym, tak jak dziewczyny pisaly wyzej, warto wybrac sie do GP i zrobic badania hormonalne.
          • dzieciakcouk Re: problemy z okresem 02.12.11, 23:36
            Gp albo Family Planning Clinic może pomóc w tym względzie. Z tym, że na twoim miejscu raczej zgłosiłabym problem nieregularnych cyklów, a nie krótkich. Moja koleżanka mieszka w Polsce, miesiączkuje co 19 dni i dla kilku lekarzy nie wydało się to dziwne - podobno tak ma i już .. Znając podejście angielskich GP poprą tą 'diagnozę'
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka