16.01.12, 10:23
dziewczyny wieki cale krupkniku nie robilam i kaszy nie mam - nie wiecie czy moze znajde gdzies kasze jeczmienna albo peczak chociaz ? Dzieki
brrr jak zimno ale przyjemne powietrze :)
Obserwuj wątek
    • elle-joan Re: Krupnik 16.01.12, 10:27
      Ja zawsze kupuję w polskim sklepie. Chociaż skoro zadajesz to pytanie, to podejrzewam, że nie masz blisku takiego przybytku...
      • dorcian Re: Krupnik 16.01.12, 10:48
        Ja gotuje po wschodniemu - z platkami owsianymi. "Glutowatosc" krupnikowa jest, kaszy nie widac bo sie rozgotowala, dzieci mloca chetnie:)
        • mrs.t Re: Krupnik 16.01.12, 15:31
          E nie no,krupnik bez kaszy,toz to istota tej zupy:)

jak nie masz polskiego sklepu,to w wiekszym supermarkeci e popatrz na polce z suchymi pulses,kolo soczewicy,mixow..pearl barley ,to nie to?
          • mrs.t Re: Krupnik 16.01.12, 15:33
            O widze ze poki sie zebralam by skonczyc rano zaczeta wiadomosc, to juz magnolga odpowiedziala..
    • zielona_magnolia Re: Krupnik 16.01.12, 14:35
      ja kupuje w tesco , ale w innych marketach tez znajdziesz www.mysupermarket.co.uk/#/shopping/findproducts.aspx?query=pearl%20barley
      • saram0na Re: Krupnik 17.01.12, 01:32
        jest polski sklep ale ostatnio nie lubie tam jezdzic ( tzn sklep jest fajny) ale cala wycieczka i z parkowaniem problem, szybciej do pobliskich marketow. Pearl barley - super, wielkie dzieki!! :)
    • ta_ruda Re: Krupnik 16.01.12, 15:51
      a ja wlasnie bylam dzis w Polskim sklepie i widzialam kasze i tak sobie pomyslalam ze tez bym krupniku zjadla;-)
    • kalasotka Re: Krupnik 16.01.12, 15:58
      Ja nigdy krupniku nie robilam osobiscie, ale wydaje mi sie ze u nas sie robilo na kaszy mannej/manny.
      Ale akurat mi kasza jeczmienna po kuti zostala i sie zastanawialam do czego ja wykorzystac,a tu taki pomysl:)
      • buizu Re: Krupnik 16.01.12, 21:40
        Ja czasem gotuję kurpnik z kaszą gryczaną, doprawiam majerankiem i też pycha. Znajoma jest 'żydówką' i od niej podłapałam tą zmianę :)))
    • ola_twist Re: Krupnik 20.01.12, 21:23
      Dla ciekawskich: angielski odpowiednik naszego krupnika to broth soup (na kurczaku)- jadlam, pysznosci. Moze komus sie przyda: www.scottishrecipes.co.uk/scotchbroth.htm
      • glasscraft Re: Krupnik 20.01.12, 21:26
        Troche ten angielski odpowiednik jest szkocki :-D
        • ola_twist Re: Krupnik 20.01.12, 21:33
          drobny szczegol;)
          • glasscraft Re: Krupnik 20.01.12, 21:37
            Nazwij jakiegokolwiek Szkota Anglikiem i zobacz jak drobny... :-D
            • ola_twist Re: Krupnik 20.01.12, 22:16
              co racja to racja, ale zupka pyszna:) pozdrawiam
              • glasscraft Re: Krupnik 20.01.12, 22:18
                I tu by sie Szkot zgodzil :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka