clonek13 28.01.12, 22:24 Kochane, doradźcie mi gdzie dostanę farbniki do tkanin? pod jaka nazwą i w jakich sklepach, jakie najlepsze i nawet rady jak to farbować żeby nie było zacieków, plam , przejaśnień itd,,,też poproszę. z góry dzięki! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1mzeta Re: Farbowanie materiału 28.01.12, 22:33 www.dylon.co.uk/products.php?category=sub-category&alias=dyes Wilkinsons- największy wybór, Asda i Tesco. Pewnie jakieś małe sklepy krawieckie. Odpowiedz Link
clonek13 Re: Farbowanie materiału 28.01.12, 23:15 bardzo ci dziekuje, syn poplamil pisakami pokrycie sofy (zdejmuje sie ) i kombinuje jak kon pod gore zeby to zafarbowac,bo mieszkanie na sprzedaz wystawione i mam stresa :( Odpowiedz Link
jaleo Re: Farbowanie materiału 28.01.12, 23:27 Najlepsze moim zdaniem sa Dylon. Te pisaki to czasem nie sa zmywalne? Bo wszystkie dla dzieci powinny byc zmywalne/spieralne. Odpowiedz Link
clonek13 Re: Farbowanie materiału 28.01.12, 23:34 a skad, te zmywalne /wodne mial ale wg niego za grube i zle mu sie malowalo, wiec ma zwykle, nie popisal tej sofy tylko odkladal na niej pisaki otwarte i pisaki poplamily, poszedl tusz w material:( nie wiem czy uratuje,,, Odpowiedz Link
asica74 Re: Farbowanie materiału 29.01.12, 00:06 uwazaj, bys sie nie musiala pozegnac tez z pralka:( farba czesto zostaje w pralce i plami ubrania Odpowiedz Link
clonek13 Re: Farbowanie materiału 29.01.12, 10:49 asica74 napisała: > uwazaj, bys sie nie musiala pozegnac tez z pralka:( farba czesto zostaje w pral > ce i plami ubrania serio?nawet jak uzyje dylon+sol? na stronach radza aby postepowac zgodnie z instrukcja i nie powinno farbowac pralki, nie strasz :P tobie sie tak stalo? Odpowiedz Link
agataukkk Re: Farbowanie materiału 29.01.12, 12:06 Ja farbowałam spódnice ręcznie..(20 minut wszystko trwało :))z koloru oliwkowego na czarny i efekt mega zadawalający :) Tylko nalezy pamietać,by założyć rękawiczki i przez pierwszych kilka prań prać ową rzecz osobno,bo puszcza kolorek troszkę :).....Sól też dodatkowo potrzebna :) Polecam :) Odpowiedz Link
agataukkk Re: Farbowanie materiału 29.01.12, 12:08 Zapomniałam o linku :) www.ebay.co.uk/itm/VELVET-BLACK-DYLON-HAND-WASH-DYE-CLOTHES-FABRIC-CLOTH-/290498170431 Odpowiedz Link
asica74 Re: Farbowanie materiału 29.01.12, 12:10 dokladnie tak:( moja bliska kolezanka wpadla na pomysl, by pofarbowac reczniki. ufarbowala przy okazji gume w pralce, a potem cale biale pranie mialo kolor recznikow:( Odpowiedz Link
kjan76 Re: Farbowanie materiału 29.01.12, 19:12 Juz byl gdzies watek o tym farbowaniu i tam pisalam ze mi rowniez pralke zafarbowalo (wlasnie gume) ale sie zorientowalam i zrobilam jedno puste pranie i dwa ciemne po tym (farbowalam czarnym Dylonem). Bylo to kilka lat temu i cos mi sie wydaje ze przez jakis czas pokazywaly mi sie szare smugi na bialym praniu. Chyba najbezpieczniej jest to robic recznie. Odpowiedz Link