22.03.13, 11:21
myślę , że moja kotka jest w ciąży ale od kilku dni moim mega problemem są kocury! 3-4 zawsze w pogotowiu, siedza w ogódku-rano obowiązkowo pod drzwiami ogródkowymi , gonie je ale wracają... w ciągu dnia tez pielgrzymują a to na parapet a to pod drzwi ... moja kotka ograniczyła wyjścia w związku z tą natarczywościa kocich gwałcicieli- wczoraj biedna żeby wrócić do domu tak przeraźliwie zamiauczała zeby jej pomóc bo te grasowały... zawsze jak otwieram drzwi i gwizdne to ona wraca-wczoraj sobie gwizdze i z jednej i z drugiej strony , jej nie ma , zamknęłam wiec drzwi i słysze "przerażliwe miałłł" okazało sie ze kocury grasowały schowane i jak ona sietylko pokazała to wszystkie na nią -przegoniąlm mopem a ta biedna wpadła do domu z przeraźeniem... dziś od rana ganiam te kocury-na górze mam bomb wodne co by im z pienterka rzucac , na dole wode do polewania, ale one ciagle przychodza i znaczą teren!!! w domu śmierdzi mi kotem!!! masakra-co robić???
Obserwuj wątek
    • yadrall Re: koty cd 22.03.13, 11:28
      Wysterylizowac kotke-bedzie spokoj. I z kocietami i z kocurami.
      • marninor Re: koty cd 22.03.13, 11:33
        czy w uk sterylizują kotki w ciązy? wiem ze w pl to powszechna praktyka, niektórzy twierdza ze tylko w ciązy bo wtedy łatwiej wyciąć macice
        • bisiek10 Re: koty cd 22.03.13, 11:43
          Zadzwon do najblizszego weta i Ci powiedza.Alle sterylizowac kotke w ciazy? Hmm Ja bylam przekonana ze to zastrzyk daja a nie cos wycinaja :)
          • yadrall Re: koty cd 22.03.13, 13:53
            Wiesz, ja nie weterynarz,ale po zachowaniu kocorow to ja bym podejrzewala,ze kotka ma raczej ruje niz jest w ciazy. Ciezarne kocice nie sa atrakcyjne dla samcow. Nie wiem na jakiej podstawie podejrzewasz ciaze,ale mysle,ze warto sie skonsultowac z wet.
            • marninor Re: koty cd 22.03.13, 14:09
              też tak pomyślałam, ze moze oni dopiero się prezentują- totez wylałam ocet na paraperty , pod drzwi itd ;) ale pomyślałam też że może brytyjskie kocury są prorodzinne i ponieważ nie wiadomo który to ojciec to zbiorowo opiekują się ciężarną , pomogą w opiece nad potomstwem i nie czmychną jak zapłodnia albo urodzi się im potomstwo;)
              o alimenty pozwałabym burego bo jest największym natrętem ;)))
              a tak poważnie to - wet nie odbiera a dzis mam tam nie po drodze , kocicy chyba wypuszczać nie będę a postawie jej kuwete. śmierdzi szczochami kocimy aż wymiotować sie chce...
    • syso Re: koty cd 22.03.13, 17:08
      Ile masz juz te kotke? Wysterylizuje ja i to od razu, po co ma sie meczyc. Kocury sa bardzo natretne, my swoje mlodziaki wlasnie zalatwilismy pare tygodni temu u weta, a maja pol roczku i braciszek nie dawal juz zyc swojej siostrze.:( No i poki co sa niewychodzace.:-)
      • marninor Re: koty cd 22.03.13, 17:23
        mam ją od czerwca, ona urodzona w maju ... ja nie mam nic przeciwko kociakom bo 1 chciałabym jej nawet zatrzymać , taki był plan że pierszy raz się okoci i wtedy poddam ją sterylizacji... tylko te kocie natręty;)
        tu mój wpis pamiętnikowy ;)forum.gazeta.pl/forum/w,37418,142801879,142801879,kocia_ciaza.html
        sprzed blisko mies czyli wkrótce powinna rodzic a tu natręty ;)
        • 3-mamuska Re: koty cd 22.03.13, 17:51
          Możesz ja wysterylizowac za darmo nawet jak jest w ciąży. Nie musi mieć młodych bo koty nie marzą o dzieciach. Jesli chcesz mieć wiecej niż jednego kota weź ze schroniska... Po co produkować nowe.
          -----------------------
          Myśl o tym co mówisz...
          Nie mów tego co myślisz...
          • marninor Re: koty cd 22.03.13, 18:17
            "Możesz ja wysterylizowac za darmo nawet jak jest w ciąży. "
            jak to za darmo?

"Nie musi mieć młodych bo koty nie marzą o dzieciach. "
            ;)

"Jesli chcesz mieć wiecej niż jednego kota weź ze schroniska... Po co produkować nowe. "

chciałabym żeby odziedziczyły jej cechy-jest rewelacyjnym kotem ;)
    • marninor Re: koty cd 22.03.13, 20:04
      u nas game over -mam dosyć tych kocich natrętów i ich zapachu w domu- sterylizacja we wtorek. pani powiedziała że nawet jeśli jest w ciąży to zrobi jej sterylizację o ile ta ciąza nie jest bardzo zaawansowana- myślę że nie jest o ile jest...
      • 3-mamuska Re: koty cd 22.03.13, 21:43
        No i dobrze, mam sie okociła i urodziła 5 młodych wszystkich nie da rady zatrzymać.
        A w schronisku tez jest pełno świetnych kotów.
        Gratuluje decyzji to najlepsze co możesz zrobic moje sa po sterylizacja juz 2 lata.
        • marninor Re: koty cd 22.03.13, 21:55
          skoro mówisz że kot o potomstwie nie marzy ;)))
          smród w domu bo obsikują mi kocury dom, ani ocet ani domestos im nie straszny! co pogonei to wracają ! mam dosyć
          • marninor Re: koty cd 22.03.13, 21:57
            a napisz mi jeszcze proszę o co chodzi ze sterylizacją za darmo? nic vet nie mówiła o takiej opcji a o 44f ;)
    • marninor już po... 26.03.13, 21:02
      moja bida wygolona z boku wygląda że aż boli, najgorzej jej bo chciała wyjść (bezkuwetowa jest) a tu nie ma mowy no i czarny kocur juz 2 razy był a ona areszt ma, kupiłam piach do kuwety -narazie śpi obok mnie czasem miałknie i jak tylko się rusze to on aprzesuwa sie zeby przytulic sie... ale wiem ze dla niej tak bedzie lepiej , dla domu obszczanego też... śpie na kanapie na dole tradycyjnie jako kocia mamka ;) w pt wizyta kontrolna... przeżywam sterylizacje kota jakby mnie temu zabiegowi poddali ;) eh...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka