Dodaj do ulubionych

Gips..co robic ?

24.07.13, 10:04
Mam problem syn 2 tyg temu zlamal kosc przedramienia zalozyli mu gips na 3 tyg,w ten piatek wyjezdzamy do Polski na 4 tyg czy ja ten gips bede mogla mu zdjac w Polsce ?Bo Basildon hospital powiedzieli mi ze musze najpierw wziac od nich zaswiadczenie na zdjecie gipsu za granica,wg mnie dziwne to jakos...czy ktoras z was miala podobna sytuacje?
Obserwuj wątek
    • gabez1 Re: Gips..co robic ? 24.07.13, 10:44
      Moze dlatego, zeby lekarz w Polsce mial zaswiadczenie, kiedy gips byl zalozony?
      Mnie to nie dziwi ani troche.
      Duzo zdrowka!!!
    • steph13 Re: Gips..co robic ? 24.07.13, 11:42
      A co ci przeszkadza wziac takie zaswiadczenie ze szpitala? Moze sie asekuruja gdyby w Polsce cos zchrzanili, albo chca udzielic pisemnych instrukcji lub zaznajomic polski szpital z sytuacja. Nie widze powodu aby nie dostosowac sie.
      • fil140 Re: Gips..co robic ? 24.07.13, 12:10
        Daleko mam do szpitala maz pracuje a ja z dwojka dzieci dwoma pociagami musze sie ciagnac,tylko o to mi chodzi...
        • gabez1 Re: Gips..co robic ? 24.07.13, 12:29
          To moze zadzwon do nich, zeby przeslali Ci listownie?
          Wytlumacz sytuacje, nie sadze, by mieli z tym jakis problem.
          Powodzenia!
    • steph13 Re: Gips..co robic ? 24.07.13, 12:30
      Zadzwon do nich, moze przesla zaswiadczenie poczta, email lub Fax'em, jak wytlumaczysz im jak uciazliwa jest podroz do szpitala
      • fil140 Re: Gips..co robic ? 24.07.13, 17:59
        Zadzwonilam I poprosilam zeby zostawily te zaswiadczenie na recepcji zeby maz mogl po pracy odebrac...jutro oddzwonia I powiedza co dalej...dzieki dziewczyny za podpowiedzi
    • derka1 Re: Gips..co robic ? 24.07.13, 19:48
      Jesli wybierasz sie do Polski samolotem, dowiedz sie od przedstawiciela linii lotniczych czy przypadkiem nie potrzebne jest synowi zaswiadczenie od lekarza, ze z reka w gipsie moze leciec. Kilka lat temu obsluga LOTu czegos takiego ode mnie zazadala na lotnisku.
      • fil140 Re: Gips..co robic ? 24.07.13, 20:03
        Na szczęście jedziemy samochodem:)
        • londynwarszawaparyz Re: Gips..co robic ? 25.07.13, 23:18
          fil, tak poczytalam ze szpital na Basildonie, a szukam opinii bo przenosze se do Essex wlasnie i tam mialabym rodzic - opienie o nim nie sa najlepsze- rodzilas tam/wiesz cos? Bede wdzieczna za info dla wystraszonej matki :)
          • fil140 Re: Gips..co robic ? 25.07.13, 23:52
            Nie, ja rodzilam w Polsce,przeprowadzilismy sie w ten rejon 2 lata temu...ale rzeczywiscie opinie o tym szpitalu nie sa dobre,nie chce cie straszyc ale moze lepiej jakbys znalazla sobie inny szpital...bylismy teraz ze zlamana reka syna o 17 przyjechalismy a o 23 wyjechalismy I oni na wszystko maja czas,a ty siedzisz I czekasz jak ten glupek,przychodzi lekarz I mowi bez paniki niedlugo do was przyjde I znika na 4 godz...szkoda gadac...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka