Dodaj do ulubionych

po porodzie

29.05.06, 19:13
Wielkimi krokami zbliza sie porod. Moze nastapic w kazdej chwili. Mam
pytanie. Wg listy ze szpitala kupilam jedno opakowanie specjalnych podpasek
poporodowych w superdrug (New mother) oraz dwa opakowania regular maxi. Te
poporodowe wygladaja jak zwykle podpaski. Sa tylko dlugie. Zastanawiam sie
czy takie wystarcza, czy powinnam miec jakies podklady. Czy w razie czego
dadza mi na oddziale. To moj pierwszy porod dlatego bylabym wdzieczna za
wyjasnienie. Czy powinnam miec zwykla bielizne czy jednorazowa. Nie jest to
sprecyzowane na liscie wiec nie wiem.
Obserwuj wątek
    • agancarz Re: po porodzie 29.05.06, 20:37
      Witaj!
      Ja wlasnie jestem tydzien po porodzie i z mojego doswiadczenia sprawa wygladala
      tak:
      -kupilam paczke podpasek always night i bylo oki, choc przyznam ze czesto
      gonilam do toalety, zeby je zmieniac, bo byly dosc cienkie.
      -te specjalne podpaski, o ktorych Ty piszesz pewnie beda lepsze, bo grubsze
      -co do podkladow to w szpitalu jest tego od groma
      -podpaski tez sa dostepne w szpitalu, gdyby byla koniecznosc
      -jesli chodzi o bielizne, to radze jednorazowe majtki
      Bynajmniej tak bylo w szpitalu, w ktorym ja rodzilam (Manchester), nie wiem jak
      to wyglada w szpitalu, wktorym Ty bedziesz rodzic, ale mysle ze tak samo:)
      Trzymam kciuki i zycze szybkiego i latwego porodu:D
      Pozdrawiam
      Aneta

Gabrysia
      img141.imageshack.us/my.php?image=dsc011385xq.jpg

Dawidek

• lol21ndm Re: po porodzie 29.05.06, 21:46
        Ja bym jeszcze do szpitala i na pozniej kupila takie specjalne wkladki do
        biustonosza (na wyciekajace kropelki mleka) - przynajmniej mi sie przydaly. ;)
      • agoos1 do agancarz 30.05.06, 10:51
        Gratuluje slicznej coruni! Czy moglabys powiedziec w ktorym szpitalu rodzilas i
        jak Twoje wrazenia?
        • agancarz do agoos1 30.05.06, 16:06
          Witaj!
          Dziekuje za gratulacje:)
          Tak jak pisalam wxzesniej urodzilam tydzien temu (dokladnie 21 maja) moja
          coreczke Gabrysie:D
          Szpital, w ktorym rodzilam nazywa sie North Manchester General Hospital.
          jestem bardzo zadowolona z personelu medycznego. Jako, ze byl to moj drugi
          porod (swiadomosc tego co mnie czeka) zdecydowalam sie na zzo i ku mojemu
          zdumieniu pani polozna bez zadnej odmowy to znieczulenie mi zapewnila. Przed
          zzo korzystalam z gazu rozweselajacego, tez troche pomaga:)
          Oczywiscie byl ze mna moj maz, ktory dzielnie mnie wspieral.
          Mielismy osobny pokoj, w ktorym tez odbyl sie porod. Ogolnie bardzo mila i
          zyczliwa atmosfera. zanim cokolwiek mi zaaplikowano polozna wszystko ze mna
          przedyskutowala, wiec nie bylo niedomowien:)
          zaraz po porodzie gdy dzidzius juz byl ubrany, polozna przygotowala mi kapiel z
          piana. Co nieco mnie orzezwilo i odswiezylo.
          Potem pojechalismy na oddzial noworodkow, gdzie zaopiekowal sie nami juz
          tamtejszy personel.
          Ogolnie wrazenia mam bardzo pozytywne.
          Aha mozna wypisac sie na wlasne zyczenie w ciagu 24 godzin jesli wszystko z
          mama i dzidziusiem jest ok, z czego ja skorzystalam. co nie oznacza, ze bylo mi
          zle, poprostu jak kazdy chyba najlepiej sie czuje we wlasnym domu:)
          To chyba tyle.
          A Ty jestes moze z Manchesteru? I w ktorym jestes tygodniu ciazy?( tak tylko z
          ciekawosci pytam:D)
          Trzymaj sie cieplo
          Aneta

Gabrysia z mama
          img89.imageshack.us/my.php?image=dsc011404nl.jpg
          Dawidek

• agoos1 Re: do agoos1 09.06.06, 14:50
            Ciesze sie ze mialas tak dobra opieke i mam nadzieje ze maluszek ma sie dobrze,
            rosnie szybko i daje pospac:)
            Tak, ja tez mieszkam w Manchesterze, na poludniu
            A co do pytania o tydzien ciazy to wowczas mialam watpliwosci ale dzis juz wiem
            napewno: jestem w ciazy !(choc wciaz w to nie wierze!). Nasza cora bedzie
            wniebowzieta!!! No i przede mna dluuugie miesiace stopniowego powiekszania
            sie:))I mam nadzieje ze porod rownie udany jak Twoj.
            Pozdrawiam
    • poleczka2 Re: po porodzie 30.05.06, 21:10
      Ja miałam dwie paczki podpasek maternity i choć byłam w szpitalu około 16h
      ledwo mi starczyło. Rodziłam trzy razy w szpitalach i za każdym razem zawsze za
      mało zapakowałam. Następnym razem już chyba będę pamiętać żeby zapakować choć
      ze 3 paczki:) U mnie w szpitalu na porodówce były podpaski ale na oddziale już
      nie. Choć potem wyłożyli w toalecie więc chyba nie ma reguły. Zapakuj więcej na
      wszelki wypadek. Zdecydowanie polecam jednorazową bieliznę.
    • aniaheasley Re: po porodzie 09.06.06, 15:33
      W szpitalu dadza ci takie ogromne na pierwsze pare razy, ale potem delikatnie
      sugeruja, ze trzeba kupic maternity pads. Takie wielkie poduchy - w kazdym
      duzym boot'sie.
      • zielona15 Re: po porodzie 11.06.06, 21:00
        A czy mozecie mi powiedziec jak jest z cesarskim cieciem na zyczenie? Robia to
        bez problemu czy trzeba miec 'skierowanie'?
        • aniaheasley Re: po porodzie 12.06.06, 09:11
          W NHS na zyczenie raczej nie robia. Ja mialam jedno emergency cesarskie 12 lat
          temu, a potem 4 lata temu jak bylam w ciazy z drugim dzieckiem to umowiono mnie
          na wizyte u konsultanta specjalnie w celu namawiania mnie na probe porodu
          naturalnego. Pan wyjasnil, ze nie ma przeciwskazan, i ze dopiero kiedy trzeba by
          podac lek na przyspieszenie porodu (nie pamietam nazwy) to wtedy tego zastrzyku
          juz nie dostane bo to mogloby spowodowac rozerwanie dawnych blizn wewnetrznych
          po cesarce. Corke urodzilam naturalnie, bardzo szybko, prawie niezauwazalnie :-)
          Natomiast w zeszlym roku przy trzecim porodzie nic sie nie dzialo po 16
          godzinach boli co 2-3 minuty, i wtedy zaproponowali mi cesarke, chociaz ja
          chcialam jeszcze poprobowac. Ale kiedy lekarz sie zdecydowal to wlasciwie nie
          mialam juz nic do powiedzenia, i po pol godzinie bylam na stole.

• buzka262 Re: po porodzie 24.07.06, 15:33
            mam pytanko.Wspominacie o bieliznie jednorazowej,ale gdzie taka zakupic i jak to
            sie nazywa po angielsku???Mam termin na 4 sierpnia i bardzo sie denerwuje czy
            wszystko spakowalam.Pozdrawiam i prosze o szybka odpowiedz.Dzieki.
            • pyza_uk Re: po porodzie 24.07.06, 15:57
              Polecam TENA Pants Discreet dostepne w boots, wiekszosci aptek i duzych
              supermarketach.

www.boots.com/guidedsearch/newsearch.jsp?searchArea=1&searchTerm=TENA+Pants+Discreet&uri=%
              2Fhome.jsp&classificationId=&contentId=&articleId=&N=0&Ntk=all&Nty=1

• buzka262 Re: po porodzie 24.07.06, 19:48
      dzieki bardzo.teraz to chyba juz mam wszystko:)))pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka