Dodaj do ulubionych

samochodem do polski

02.08.07, 11:32
czy ktos z Was jechal z niemowleciem samochodem do POlski .troche sie
denerwuje.maly lubi jedzic w samochodzie no ale to dluga podroz.moze jakies
rady co wziasc,jak to zorganizowac.
Obserwuj wątek
    • joa33 Re: samochodem do polski 02.08.07, 12:31
      Tu masz link, ostatnio byl podobny temat:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37418&w=65920461&v=2&s=0
      Ja znowu polecam fotelik rozkladany na plasko - np. Jane. Dziecku w nim bedzie
      wygodnie. Jak male dziecie to pewnie przespi wiekszosc podrozy. Ile ma Twoj synek?
      Pozdrowienia
      • moncik32 Re: samochodem do polski 02.08.07, 12:45
        synek akurat zacznie 7 miesiac.no i zaczal raczkowac... fotelki mamy maxi
        cosi priori xp od 9kg.chyba jest mu wygodnie
        • minirolls Re: samochodem do polski 02.08.07, 12:59
          moje blizniaki mialy tez ok 7 miesiecy jak pojechalismy do Polski,ja radzilam
          sobie tak ze mleczko mialam w kartonikach i w puszce,nalewalam mleczko z
          kartonu dolewalam odpowiednia ilosc wody z termosu goracej i dosypywalam mleka
          z puszki.Nic im nie bylo,podroz zniosly swietnie,a sloiczki podgrzewalam tez
          goraca woda.Moje maluchy spaly prawie caly czas,jak nie spaly to mialy kilka
          zabawek i bawilam sie z nimi,jak dobrze wszystko zorganizujesz to nie bedzie
          tak bardzo zle,ale licz sie ze zmeczeniem i twoim i dziecka,inaczej podrozuje
          sie samemu,trzymaj sie i powodzenia
          • moncik32 Re: samochodem do polski 02.08.07, 13:08
            dzieki minirolls podnioslas mnie na duchu, bo jak przejzadzalam len link podany
            powyzej to sie podlamalam ale mam wrazenie ,ze to glownie pisaly mamy,ktore nie
            jechaly samochodem. jedziemy na noc i oboje mamy prawko.chcemy jak najwiecej
            trasy zrobic noca. oby tylko drugi zabek sie wyklul .
            • minirolls Re: samochodem do polski 02.08.07, 13:42
              znasz swojego maluszka,wez mu to co lubi do zabawy (jakby co:))ale jak bolesnie
              przechodzi zabkowanie to dobrze by bylo zebys zabrala sobie nurofen na droge
              tak w razie czego,ponoc jest lepszy na zabki niz paracetamol(u mnie tylko to
              dzialalo)maluszek bedzie spokojnie spal i nic nie bedzie bolalo
    • leyla76 Re: samochodem do polski 03.08.07, 00:23
      ja niedawno wrocilam z Polski. jechalismy samochodem z dwojka dzieci 20miesiecy
      i 4lata. ja postralam sie aby dzieci byly zmeczone przed droga. prom mielismy
      zrezerwowany na 10, z domu wyjechalismy o 6rano, tak,z e pobudka byla o 5. nie
      pozwolilam dzieciom spac (zreszta i tak nie chcialy), az do momentu kiedy
      zjezdzalismy z promu, wtedy po prostu padly i spaly ok. 4godzin. pozniej dluzszy
      postoj na rozruszanie kosci. potem trzeba bylo jakos przebolec do nocy i
      dzieciaki znow zasnely. na miejscu bylismy o 4rano. dzieciaki wiekszosc czasu
      przespaly.
      • liley11 Re: samochodem do polski 03.08.07, 10:02
        A ile godzin trwala Wasza podroz do PL? Gdybysmy mieli jechac, to zajeloby to
        okolo 30 godzin - pln-wsch Polska. Pozdrawiam. Liley
        • leyla76 Re: samochodem do polski 05.08.07, 00:54
          wyjechalismy o 6rano, a bylismy na 5nastepnego dnia. jechalismy z milton keynes
          do grudziadza.
    • kingaolsz Re: samochodem do polski 03.08.07, 10:31
      Ja pare lat temu jechalam z 8-miesieczniakiem (29h podroz) i nie mielismy
      zadnych problemow. Najlepiej podroz znioslo wlasnie dziecko.
      Pilnowalismy, zeby minimum co 3 godziny zmieniac pieluche, zeby sie nie
      odparzyl ( jakos co 3h robilismy postoje - tak jak autokary ;)).
      Mleko w proszku poporcjowane mialam, goraca wode w termosie i chlodniejsza w
      drugim i jednorazowe butelki z Boots. Jedzonko - jakies lekkie sloiczki i
      chrupki do przegryzania. Duzo zabawek. Ale i tak wieksza czesc podrozy przespal.

Pozniej po podrozy mysmy chcieli spac (dojechalismy ok.2 w nocy) a mlodziez
      byla wyspana.
      Ogolnie ja uwazam, ze rodzice zbytnio panikuja. Mam wielu znajomych, ktorzy
      rozdzielali sie ( tata samochodem, mama z maluchem samolotem) a okazalo sie, ze
      kiedy przymuszeni jechali wszyscy autem to nie bylo zadnych problemow i zaluja
      tych cyrkow.

Kinga
      • moncik32 Re: samochodem do polski 03.08.07, 11:20
        dzieki dziewczyny. bardzo podnioslyscie mnie na duchu.my wyruszamy w przyszla
        sobote,wierze,ze bedzie dobrze. a jak bedzie zle to ja wroce samolotem,ale
        niechcialabym ,zeby M jechal sam przez Europe.keszcze raz dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka