Dodaj do ulubionych

Prawa samotnej matki,alimenty od ojca Anglika etc.

IP: *.range86-157.btcentralplus.com 21.02.09, 23:24
Porsze o rade- wlasnie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy z facetem
ktory chce uciec od odpowiedzialnosci i wysyla mnie na zabieg. Jakie
mam prawa jesli chce urodzic dziecko? Czy jest jakas strona z
poradami prawnymi? Jak moge go pozwac o alimenty? On jest Anglikiem
i napewno bedzie sie wymigiwal od tego. Dziekuje z gory za rady.
Obserwuj wątek
    • mysza_lbn Re: Prawa samotnej matki,alimenty od ojca Anglika 23.02.09, 13:53
      Podaję ci linki z bardzo ciekawymi artykułami:
      www.mojawyspa.co.uk/artykuly/15342/Kobieta-samotna
      www.laif.co.uk/art,kacik_rodzica_alimenty_w_uk,1633.html
      Wpisz w googlach alimenty w UK i znajdziesz sporo ciekawych wątków:)

Wbrew pozorom samotna kobieta ma spore szanse na wszelkie pomoce i
      benefity od brytyjskiego państwa, dlatego też nie daj się naciskom
      ojca dziecka i nie usuwaj ciąży- samotna matka może tez ułożyc sobie
      normalnie życie... Trzymam kciuki i powodzenia życzę.
      • mysza_lbn wyszukiwarka nie gryzie:) 23.02.09, 13:56
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1037&w=79873559
    • Gość: asanna Re: Prawa samotnej matki,alimenty od ojca Anglika IP: *.range86-183.btcentralplus.com 25.01.10, 13:02
      napisz do mnie ja mam dziecko z anglikiem ktory to samo chcial
      asanna@op.pl Anka
      • Gość: asanna Re: Prawa samotnej matki,alimenty od ojca Anglika IP: *.range86-183.btcentralplus.com 25.01.10, 13:03
        .........ps nie usuwaj chocbys juz byla na stole zwiej ,nie usuwaj
        bo bedziesz z tym zasypiac kazdej nocy
        • mama_marty Re: Prawa samotnej matki,alimenty od ojca Anglika 10.02.10, 22:16
          asanna, post jest tak stary, że jak miała to zrobic to już dawno zrobiła, albo
          teraz zasiliła kręgi samotnych matek, a tak dla sprostowania co do tych
          benefitów dla samotnych, to wcale nie jest to takie różowe, jak większośc tu
          pisze. To, że ogólnie są benefity dla samotnych to nie znaczy, że dziewczyna
          dostanie, bo benefity sa ale dla brytyjczyków, a my musimy spełnić cała listę
          wymagań by je dostać i niejednokrotnie walczyć o to miesiącami. Wiem, bo od roku
          samo przez to przechodzę. O Income Support staram sie od roku i w końcu za
          miesiąc mam sprawę w Trybunale, bo sie odwołałam od decyzju i czekałam na date
          sprawy pół roku od momentu wyslania tam papierów.

O Housing Benefit starałam się 3 miesiące, tez mi odmówiono. Zasypałam ich
          przepisami na mocy, których te benefity mi sie należały i poprosiłam adekwatnie,
          że jesli uważaja inaczej by mi również podali przepisy, które podtrzymuja ich
          decyzję. Po dwóch miesiącach zastanawiania sie w końcu mi przyznali.

Zatem tak na prawde drażni mnie jak sie doradza samotnym mamą, że nie martw sie,
          będzie dobrze, bo tyle jest benefitów dla samotnych. Ja na szczęście miałam
          mozliwości by z tym walczyc, ale jest wiele samotnych matek, które kasy nie maja
          by czekac miesiącami na rozpatrywanie często błędnych decyzji. Dodam, że
          mieszkam w UK od 4 lat.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka