Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nauka dla dzieci - polecam Dwie Doliny

13.10.09, 12:42
    Wierchomla to typowy ośrodek rodzinny, stoki bardzo zróżnicowane,
    dużo łatwych tras, szerokich. I świetna góreczka dla dzieci i
    poczatkujacych - polecam wszystkim, byliśmy w zeszlym roku i
    rewelacja. dwiedoliny.pl, tu można sobie obejrzeć i poczytać. Ale
    bardzo polecam instruktorów ze szkółki, mają niesamowite podejście
    do dzieciaków. Pozdrawiam panią Martę :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Maciej Re: Nauka dla dzieci - polecam Dwie Doliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 15:39
        > Wierchomla to typowy ośrodek rodzinny

Jest to jeden z nielicznych ośrodków w Europie, w którym nie ma absolutnie
        żadnych zniżek dla dzieci. I pracownik stacji lub firmy odpowiedzialnej za jej
        reklamę (bo na 99,9 % nim jest 1276kanapka) ma czelność nazywać taki ośrodek
        rodzinnym !
        • Gość: Kwiatowa560 Re: Nauka dla dzieci - polecam Dwie Doliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 18:14
          Absolutna bzdura, są zniżki dla dzieci, od restauracji począwszy,
          pamietam że dzieci moje w wieku 5 i 9 lat miały w zeszlym roku
          wypożyczany sprzęt Salomona za darmo zupełnie (bo my dorośli
          wypozyczyliśmy). Karnety jak wiadomo są w jednej cenie, krzeselka
          tak samo jeżdżą dla dzieci jak i dla dorosłych, ale wykupując
          pakiety pobytowe (a taki miałam wykupiony) dzieci placą dużo mniej
          niż dorośli, zresztą można to łatwo sprwdzić na ich stronie, bo tam
          jest kalkulator od razu.

Ja też bronię Wierchomli :) urocze miejsce naprawdę, mam sentyment
          bo jest to miejsce jedyne w swoim rodzaju (bardzo mala wiocha a duża
          stacja narciarska, połączone z Muszyną górą i wyciągami, jeśli ktoś
          lubi cywilizację)
          • ortodox Re: Nauka dla dzieci - polecam Dwie Doliny 13.10.09, 21:30
            Wystarczy zerknąć do w wyszukiwarki, by przekonać się, że kwiatowa560 urodziła się by dokonać tego reklamowego wpisu, a kanapka reklamowała Wierchomlę i 2doliny już kilka razy na forum.gazeta.pl.
            Na Boga, czy nie ma w was kobity ani trochę subtelności? Czy wszystko musi być szyte aż tak grubymi nićmi? Tylko Wote może uwierzyć w wasze czyste intencje.
            pozdro.
          • Gość: Maciej Re: Nauka dla dzieci - polecam Dwie Doliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 09:19
            > wypozyczyliśmy). Karnety jak wiadomo są w jednej cenie, krzeselka
            > tak samo jeżdżą dla dzieci jak i dla dorosłych,

W każdym ośrodku jeżdżą tak samo, a jakoś w innych zniżki dla dzieci są (np. we
            Włoszech - do 8 lat dzieci jeżdżą za darmo, potem mają 30 % zniżki, na Słowacji
            do 6 lat za darmo).

> ale wykupując pakiety pobytowe

Wolne żarty - wykupiłem raz weekend w "domku na górce". Dzieci były za darmo
            (pobyt, nie karnety), ale polegało to na tym, że w pokoju było łóżko 2-osobowe.
            Z pod łóżka wysuwało się materace. Po wysunięciu materacy w pokoju nie zostało
            ani trochę miejsca. Gdyby za to jeszcze płacić, byłby to czysty skandal.

> są zniżki dla dzieci, od restauracji począwszy,

Jakie zniżki ! Każda potrawa ma swoją cenę i to nie ma znaczenia czy je dziecko
            czy dorosły (nie żebym się czepiał - w resteuracji to akurat normalne - ale nie
            lubię jak ktoś pisze kompletne bzdury)

Nie piszę, że nie lubię Wierchomli, jeśli chodzi o trasy to jeden z lepszych
            ośrodków w Polsce a polityka cenowa jest dla rodzin z dziećmi odstraszająca.

• zolviu Re: Nauka dla dzieci - polecam Dwie Doliny 14.10.09, 10:04
        do 5ciu lat chyba wszedzie jezdzi sie za darmo?
        nie chce mi sie wierzyc ze 3 czy 4ro latek ma placic cokolwiek za karnet, a tym
        bardziej tyle samo co dorosly!
        • Gość: Maciej Re: Nauka dla dzieci - polecam Dwie Doliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 10:21
          > do 5ciu lat chyba wszedzie jezdzi sie za darmo?
          > nie chce mi sie wierzyc

No widzisz. Mnie też na początku się nie chciało wierzyć - dopóki pani w kasie
          mnie nie poinformowała, że u nich tylko dzieci do lat 3 jeżdżą za darmo.
          Stąd moje oburzenie na reklamowanie tego ośrodka jako "rodzinnego".
          • zolviu Re: Nauka dla dzieci - polecam Dwie Doliny 14.10.09, 10:27
            a jak ta pani to w ogole weryfikowala?
            rozumiem za granica, dziecko musi miec paszport, ale u nas? na dzien dzisiejszy
            do dowodow dzieci nie sa wpisywane, a z aktem urodzenia chyba jezdzic nie musze?
            jak to jest, czy to ja pani w kasie mam udowodnic ze dziecko ma 3 lata, czy ona
            mi ze nie ma?
            • Gość: Maciej Re: Nauka dla dzieci - polecam Dwie Doliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 10:36
              Widzisz - u nas nie jest tak jak na świecie, że dziecko dostaje np. jakiś karnet
              bezpłatny. Wszystko zależy (na szczęście - bo są bardziej tolerancyjni) od
              uznania panów przy wyciągu. A dziecko musi przejeżdżać pod kołowrotkami, bo
              inaczej nie wejdzie.
              • zolviu precz z naciagactwem 14.10.09, 11:13
                to jest wina nie gorali ale glupich ludzi ktorzy daja sie naciagac.

to samo jest zreszta nad morzem. ze wzgledu na male dzieciaki w tym roku w lato
                wyjezdzalismy tylko nad baltyk. siedzialem na necie i szukalem osrodkow z pelnym
                wyzywieniem i zeby dzieciaki nie placily. po wakacjach w rozmowie ze znajomymi
                okazalo sie ze placilem taniej z wyzywieniem w fajnych osrodkach niz znajomi na
                gownianej kwaterze bez zarcia.

nad nimi stal "pan wlasciciel", kasowal za dzieciaki, za samochod, dozowal im
                ciepla wode i krzywo patrzyl ze mieli swoj czajnik bezprzewodowy. na miescie
                placili za zarcie obledne pieniadze. no ale przeciez na wakacje jade to nie bede
                oszczedzal, no nie? ;) i taka jest nadal filozofia wiekszosci polakow-urlopowiczow

u nas jest wszystko na raz, raz pojechalem na narty do wisly i wiecej mnie tam
                nie zobacza, a do tej wierchomli po tym co piszesz to nawet raz nie pojade, mam
                nadzieje ze inni tez tak zrobia
                • Gość: Maciej Re: precz z naciagactwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 12:22
                  > nie zobacza, a do tej wierchomli po tym co piszesz to nawet raz nie pojade, mam
                  > nadzieje ze inni tez tak zrobia

No tak, ale zobacz jaki jest wybór ośrodków u nas. Nie ma problemu, gdy jadę na
                  tydzień - tydzień we Włoszech wychodzi podobnie jak tydzień w Wierchomli
                  (różnica to praktycznie koszty dojazdu). Ale gdy jadę na dzień, albo weekend to
                  jaki jest wybór. Wszystkie ośrodki typu Białka, Małe Ciche itp - odpada, bo
                  płasko i nudno. Z w miarę sensownych stoków pozostaje maksymalnie obciążona
                  Kasina Wielka (aczkolwiek w tygodniu jest super, no i dzieci chyba do 140 cm
                  wzrostu za darmo), Wierchomla no i może z 2-3 inne ośrodki.
                  • zolviu Re: precz z naciagactwem 14.10.09, 12:39
                    wszystko zalezy skad sie jedzie, ja jadac z centralnej polski do zakopanego jade
                    conajmniej 8 godzin, a do zillertal 12 godzin. rok i dwa temu robilismy wyjazdy
                    na 4 dni do zillertal (rok temu udalo mi sie zorganizowac, pojechac juz nie)i
                    nawet przez mysl mi nie przeszlo jechac gdzies do nas.

rok temu pojechalem pierwszy raz do unisławia

forum.gazeta.pl/forum/w,380,89565759,89565759,Unislaw.html

a na powazny wyjazd to alpy jedynie. trzymam kciuki za kulczyka zeby w koncu
                    wybudowal autostrade do samego swiecka. wtedy podroz w alpy skroci sie jeszcze
                    conajmniej godzine

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka