Gość: Robert IP: 94.75.121.* 29.12.09, 22:24 Mam nietypowe pytanie. Czy w Pozza di Fassa lub najbliższej okolicy jest kościól? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewangelizator_carvingu Re: Pozza di Fassa kto był? 30.12.09, 09:50 z tego co kojarze to był nawet wiecej niz jeden, na pewno jest apteka bo korzystałem ale to nie problem wynaleźć google wpisujemy: chiesa Pozza di Fassa wyskakuje strona lokalnego samorzadu www.comunepozzadifassa.net/index.php/forum klikamy: stradario comunale www.openstreetmap.org/?lat=46.42997&lon=11.69128&zoom=17&layers=B00FTF i prosze: Kosciół sw Mikołaja, Koscioł Marii Miłosiernej druga metoda: google maps, mapa satelitarna i szukamy duzego budynku o charakterystycznym kształcie Odpowiedz Link Zgłoś
kand-ahar Re: Pozza di Fassa kto był? 30.12.09, 10:59 nie wiem, czy sie dobrze domyslam, ale moze chodzic o msze sw. A wiec: www.fiemmefassa.it/dec_fassa/Pozza/pozza.htm w sobote o 18, w niedziele 3 msze. mozesz zadzwonic do proboszcza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Pozza di Fassa kto był? IP: 94.75.121.* 30.12.09, 17:40 Wielkie dzieki. Nie chodzi o msze a o pierwszy piatek miesiąca. Młodsza córka była w tym roku u I Komunii. Postanowiła sobie ze w pirewsze piątki miesiąca bęzie chodzić do spowiedzi i nie chce tego przerwać. Jak najbartdziej pochwalam jej postanowienie, a pierwszy piatek lutego wypada akurat podczas naszego planowanego wyjazdu na narty w ferie Odpowiedz Link Zgłoś
kand-ahar Re: Pozza di Fassa kto był? 30.12.09, 18:01 Skoro o spowiedz chodzi, to moze byc klopot. watpie, aby ksiadz spowiadal nie po wlosku lub (ewentualnie) niemiecku. :-( No chyba, ze cora pieknie zasuwa po makaronsku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Pozza di Fassa kto był? IP: 94.75.121.* 30.12.09, 18:06 Moze się uda. Przygotujemy formułke spowiedzi razem z grzeszkami na kartce w jezyku włoskim i angielskim Odpowiedz Link Zgłoś
mirdo1 Re: Pozza di Fassa kto był? 01.01.10, 22:40 Odnośnie pierwszych piątków, jest wymóg przystąpienia do Komunii Św. a nie spowiedzi w tym dniu.Natomiast co do kościoła w Pozza di Fassa to jest on zlokalizowany naprzeciw regionu narciarskiego przy wylotówce do Canazei (trzeba wejść na kładkę,dojść do asfaltówki ,skręcić w prawo,po około 100 m po stronie prawej pomiędzy budynkami mieszkalnymi będzie okrągły budynek-to jest właśnie kościół katolicki). Natomiast co do samego pobytu w Pozza di Fassa to mam bardzo mnieszane uczucia,przede wszystkim z powodu fatalnej komunikacji po dolinie w kierunku Selli, autobusy dopchane do maxa,można się nie załapać na dany kurs,nie wszystkie jeżdżą zgodnie z rozkładem.Musieliśmy korzystać z taksówek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś