Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wagrain czy Molveno

IP: 178.73.63.* 14.09.10, 10:20
    Czy ktoś mógłby mi doradzić które miejsce wybrac,gdzie więcej tras ,lepsze warunki,widoki
    Obserwuj wątek
      • Gość: JurekM Re: Wagrain czy Molveno IP: 188.33.18.* 14.09.10, 11:56
        nie no - porównujesz mercedesa do poloneza -= oczywiście,że Wagrain o niebo lepsze pod każdym względem
        • ewangelizator_carvingu Re: Wagrain czy Molveno 14.09.10, 12:18
          troche przesadziłeś

ja bym uzył tu porównania Fiat Punto 1.4 T versus VW transporter 2.0 BiTDI 180 KM

z Molveno masz blisko do Paganelli a tam juz jest gdzie pojeździć

oczywiscie z przestronnoscią Ski Amade nie ma porównania

inna sprawa że to zupełnie inne klimaty narciarskie i nienarciarskie

ja bym bez wahania wybrał Ski Amade, ale beda tacy którzy wybiorą słońce, spokój i kameralnosć włoskiego ośrodka
          • Gość: bob_the_builder Re: Wagrain czy Molveno IP: *.xdsl.centertel.pl 14.09.10, 22:07
            > ja bym uzył tu porównania Fiat Punto 1.4 T versus VW transporter 2.0 BiTDI 180
            > KM
            włoskie auta - tworzone z polotem, nowoczesny design, innowacja
            niemieckie auta - stylistyka cepa mechanicznego połączonego z designem kopaczki do kartofli

fakt, że podałeś inną moc silnika, więc może takie porównanie:
            drobna włoszka, młoda, ponętna versus przysadzista helga z wurstem w dłoni

sorry, ale mam alergię na niemieckie auta - szanuję natomiast twoje wypowiedzi ad nart
            • jabolkn Re: Wagrain czy Molveno 15.09.10, 12:09
              Gość portalu: bob_the_builder napisał(a):
              porównanie:
              > drobna włoszka, młoda, ponętna versus

niewątpliwie masz rację, świetne porównanie
              młoda włoszka tak do 19 a potem szybko się rozpada tak samo zresztą jak te ich auteczka
      • ma_ster1 Re: Wagrain czy Molveno 14.09.10, 21:13
        W rejonie Paganella czyli blisko Molveno są przepiękne widoki na Dolomity di Brenta w godzinę można się dostać samochodem do Madonny a tam jest też pięknie. No i pogoda lepsza niż w Austrii
        • kasia25251 Re: Wagrain czy Molveno 15.09.10, 09:23
          A co chodzi z tymi klimatami,że niby gdzie lepiej.
          • ewangelizator_carvingu Re: Wagrain czy Molveno 15.09.10, 09:43
            > A co chodzi z tymi klimatami,że niby gdzie lepiej.

na ten temat powstało na tym forum setki postów

najlepiej samemu sie przekonac, pojechac tu i tam
      • Gość: adek Re: Wagrain czy Molveno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.10, 16:14
        schladming i wagrain bylem w tym roku!
        blisko i to max plus
        klimat wloch nie po podbrobienia ale molveno masz 250km dalej co jak dla mnie ma znaczenie

ps
        ja chce na nartyyyyyyyyyyyyyyyyy
      • Gość: toffik Re: Wagrain czy Molveno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.10, 20:28
        No... trudna sprawa. Molveno ma widoki bajkowe. B.A.J.K.O.W.E. Z tym, że na narty jeździ się 5 km do Andalo (Paganella). Trasy w Andalo są fajne, również z pięknymi widokami, ceny w knajpach na stoku bardzo przyjazne, parkingi przy dolnych stacjach kolejek bezpłatne. Dużo Polaków - mnie to nie przeszkadza, bo sam jestem Polakiem, ale niektórzy mają alergię. Wagrain? Nie byłem, ale przemawia za nim odległość. Żeby w ferie wrócić bez korków z Molveno musiałem wyjechać z hotelu o 3.30 nad ranem!!!
      • Gość: yooreck Re: Wagrain czy Molveno IP: 20.142.116.* 29.10.10, 13:54
        Generalnie miejscowość Molveno jest bardzo urokliwa, ładnie położona, kameralna. Natomiast jeżeli chodzi o ośrodek Paganella od naszego ostatniego pobytu tam odradzam wszystkim moim znajomym jazdę na narty w tym ośrodku- reklamują się 50km tras, co jest chyba lekką przesadą- cały ośrodek"zwiedziłem" w jeden dzień!!! Zdecydowanie dla lepiej jeżdżacych zbyt nudny ośrodek. Oprócz jednej na prawdę fajnej czarnej trasy reszta nudnawa- duży tłok...
        Nie polecam!
        • laurta Paganella 01.12.10, 12:26
          Chyba byłam w innej Paganelli, bo tłumów na trasach nie było nigdzie. Co do małej liczby km tras, muszę przyznać rację, na dłuższą metę może się znudzić. Z drugiej strony, lepsze te 55 km przy pięknej słonecznej pogodzie, niż 600 km w Zillertalu we mgle i opadach.
      • ortodox Re: Wagrain czy Molveno 01.12.10, 18:01
        Takich widoków jak na Paganelli nie zobaczysz nigdzie w Austrii. Do tego włoska pogoda też przemawia za Molveno. Jeśli jednak nie wystarczy Ci 55 km tras( tam jest chyba jednak mniej niż podają ) możesz w ramach skipasa superskirama podjechać do MdC lub Marillevy, a także do Falgarii Livorno i innych ciekawych ośrodków. Nie jest to niestety bardzo blisko ( ok 1 h samochodem), więc jeśli nie chcesz zbyt wiele jeździć autem, a potrzebujesz codziennie nowe trasy i do tego nie zależy Ci na włoskich klimatach. ... jedź do Wagrain. Szczególnie, gdy wybierasz się w marcu, bo wtedy we Włoszech może być już mokro, choć tak być nie musi.
        pozdro.
        • b-a-n-i-t-a Re: Wagrain czy Molveno 02.12.10, 18:32
          Racja kumie. Poza tym reklamowanie Wagrain jako Ski Amade to jakiś przekręt. Równie dobrze można sobie napisać jadę w Dolomity. Flachau-Wagrain to oficjalnie 90 km tras (a rzeczywiście tyż jest mniej niż podają).
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka