Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    IP: *.edipresse.pl 05.11.10, 11:53
    Szukam informacji o Bukovelu w Karpatach ukraińskich, słyszałam, że to bardzo nowoczesny ośrodek narciarski - 52 km tras, wszystkie dośnieżane. Czy ktoś był? Interesuje mnie zwłaszcza jak tam dojechać i gdzie szukać noclegu?
    Obserwuj wątek
      • pjan66 Re: Bukovel 05.11.10, 17:13
        Jeździmy co roku do Bukovela całą rodziną i to już od pięciu lat. To jeden z naszych ulubionych ośrodków narciarskich. Bardzo dobre warunki, znakomicie przygotowane trasy, rozsądne ceny. W zasadzie nie ma konkurencji na Słowacji, czy w Czechach, o Polsce nie wspominając. Sporym mankamentem może być dojazd, zwłaszcza, gdy się nie wie jak podróżować. Najczęściej jeździliśmy samochodem, podróż od granicy trwa ok. 5 godzin, w powrotnej drodze są kolejki na polskiej granicy -ok. 2-3 godziny stania. Znacznie wygodniej podróżuje się pociągiem, dobrym rozwiązaniem (niedrogim) jest przelot samolotem z Warszawy do Lwowa i dalej czarterowym autokarem. Wybór noclegów jest bardzo duży od kwater (dobry standard) po luksusowe hotele. Mam sporo informacji odnośnie podróży, noclegów, cen itd. Wszystko to zebrałemw jednym miejscu, jak również zeszłoroczny reportaż z Bukovela. Gdyby ktoś był zainteresowany, chętnie odpowiem na pytania.

www.natemat.com.pl/podroze/narty.html
        • Gość: req Re: Bukovel IP: *.ghnet.pl 08.11.10, 13:37
          Bzdury piszesz. Jest nisko, trasy dużo gorzej przygotowane niż na Słowacji. Chopok, Vratna, Łomnica o kilka klas przewyższają Bukowel. Jadę bez żadnych granic, a to stanie na ukraińskiej powoduje, że juz sam pomysł odpada. Poza rym odległość. To możliwe tylko dla ludzi z Przemyśla. Nikt rozsądny np. z Krakowa nie będzie się tam pchał. No i pozostaje jeszcze ta ukraińska mentalność. A tak naprawdę liczą się tylko Alpy. 800 km jadę samymi autostradami i jestem za 7 godzin na miejscu.
        • Gość: Imogena Re: Bukovel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 19:39
          Dzięki za informacje i link. Przeczytałam relacje w natemat.com.pl i jestem zdecydowana, by się wybrać w tym roku do Bukowela.
          Do req: Byłam we wszystkich wymienionych przez Ciebie miejscowościach, w Alpach i we Włoszech. A Ty byłeś w Bukowelu? Chcę sprawdzić, bo opis i zdjęcia pjan66 naprawdę są zachęcające. I nie będę pisać, że nisko i słabo, dopóki nie sprawdzę
          • pjan66 Re: Bukovel 09.11.10, 10:02
            Życzę powodzenia. Nie znam nikogo, kto wróciłby niezadowolony z Bukovela. Polecam dojazd pociągiem z Krakowa - wyjazd o 23, a już o 10 rano można być na nartach, a z Warszawy samolotem - 360 zł w obie strony.
            ps. Bukovelma jeszcze tą zaletę, że nie spotkasz tam typowego polskiego buraka, który nie był, nie widział, a krytykuje i jeszcze innym zarzuca kłamstwa, taka mentalność.
      • Gość: ullyses Re: Bukovel IP: 46.112.189.* 05.11.10, 21:54
        w ostatnim Voyage napisali o Bukovelu, szczerze mówiąc jestem pod wrażeniem chyba się nawet tam wybiorę .
      • Gość: raf Re: Bukovel IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.11, 17:29
        znajomi właśnie tam jadą, poproszę o relacje bo wygląda to miejsce bardzo interesująco.
      • madzia3109 Re: Bukovel 03.11.15, 10:37
        Była na imprezie sylwestrowej w zeszłym roku w Bukowel. Impreza połączona z nartami więc było świetnie. Ukraińska biesiada, regionalna kuchnia, trunki, tańce i swawole powitały Nowy rok. Zajrzyj na wytwórnie wypraw www.wytworniawypraw.pl/wycieczki/wycieczka/id-55/strona-530/program.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka