ada-33 23.02.11, 09:58 Witam i poproszę o podpowiedź, gdyż akurat będę w okolicach Lublina i z chęcia jeszcze wykorzystałabym śnieg. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ada-33 Re: Okolice Lublina-fajny stok narciarski 23.02.11, 10:03 Tylko poproszę, nie o ośle łączki Odpowiedz Link Zgłoś
ewangelizator_carvingu Re: Okolice Lublina-fajny stok narciarski 23.02.11, 11:03 Kiczera www.kiczerapulawy.pl/ z osrodków na Lubelszczyżnie znam jeszcze Rąblów koło Kransnegostawu - kilkaset metrów pola wzdłuż orczyka Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: Okolice Lublina-fajny stok narciarski 23.02.11, 11:48 Jeśli nie ośle łączki - to Chrzanów, wszystkie pozostałe to właśnie ośle łączki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Okolice Lublina-fajny stok narciarski IP: *.ostdsl.pl 23.02.11, 13:46 Niestety Kiczera to nie te Puławy koło Lublina tylko koło Rymanowa w podkarpackim czyli ponad 200 km od Lublina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kv Re: Okolice Lublina-fajny stok narciarski IP: *.nplay.net.pl 23.02.11, 14:00 Parchatka koło Puław: www.parchatka.pl/ Poza tym Batorz, Chrzanów (to w okolicach Krasnegostawu mniej więcej) a Rąblów to nie jest koło Krasnego tylko koło Kazimierza, to dosyć popularny stok ale bardzo krótki Odpowiedz Link Zgłoś
ewangelizator_carvingu errata 23.02.11, 14:57 ale wtopa, pochodzę z lubelskiego aczkolwiek nie Lubelszczyzny a tu taka wpadka ;) Rąblów pomyliłem z Bobliwem www.stokbobliwo.pl/ płaski orczyk wzdłuż pola ale dosc długi, w okolicy gdzies w strone Krasnika jest tez osrodek z którego pamietam skocznię, ale jak tam byłem nie było juz warunków do jazdy byłem kiedys na szkoleniu w Kazimierzu, jeździlismy terenówkami w okolicy orczyków - wydawało mi sie ze tam jest dosc stromo, to był pewnie Rąblów albo Parchatka, google mnie wykołował z tą Kiczerą p Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: errata 23.02.11, 15:09 Panie Apostol, jak dla Ciebie kolo Lublina jest stromo, to chyba rzeczywiscie w Fiemme jezdziles tylko po niebieskim i uciekales przed banerami (pista per sciatore esperti) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ewangelizator_carvingu Re: errata 23.02.11, 15:37 stromo jak na warunki lubelskie, w moim rodzinnym miescie - nie jest to lubelszczyzna ale administracyjnie lubelskie - jest górka, która zawstydziłaby swoim nachyleniem niejedną czerwoną, moja opinia odnośnie dolomickich per esperti jest znana, nigdy zresztą nie był to zarzut bo nie nachylenie jest najistotniejsze zaznacze tez ze to nie ja sterowałem terenówką, a powód niech bedzie okolicznoscią łagodzącą ocene sytuacji we Fiemme jest tylko jedna prawdziwa czarna z Pala di Santa, pozostałe to trasy z czarnymi odcinkami po których nawet nasz premier śmiga bez problemu, jako druga pod wzgledem trudnosci oceniam trase maksymalnie w prawo patrząc z Absam Maierl Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: errata 23.02.11, 20:57 zupelna zgoda. Jeszcze jest jedna dobra w Obereggen (czerwona, nr 2) oraz (tez czerwona) w Pampeago 28. No i 35 w strone Predazzo. Ale to wszystko dobre czerwone. Ta jedyna czarna to ta, ktora wymieniles. Odpowiedz Link Zgłoś
ada-33 Re: Okolice Lublina-fajny stok narciarski 23.02.11, 14:10 Jaka szkoda,że ta Kiczera tak daleko od Lublina a juz się cieszyłam..... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaj Re: Okolice Lublina-fajny stok narciarski IP: *.static.vip-net.pl 26.02.11, 07:50 Najgorsze jest to że na forum wypowiadają się ludzie nie mający zielonego pojęcia o stokach narciarskich na Lubelszczyznie!! Są to w kolejności alfabetycznej aby kogoś nie urazić warte odwiedzenia: Batorz k/ Janowa Lubelskiego www.wotex.pl , Chrzanów nartraj.rzetelski.com.pl , Parchatka k/Puław n/ Wisłą www.parchatka.pl/ , Rąblów między Nałęczowem a Kazimierzem Dolnym www.nartsport.pl , Sulów k/Kraśnika www.stok-sulow.pl/ a także Kazimierz Dolny www.stacjanarciarska.com.pl/ , Jacnia przed Krasnobrodem www.jacnia.pl/ , Bobliwo www.stokbobliwo.pl/ , Celejów www.ski-sport.pl/ , Krasnobród www.stok.narciarski.abc.pl/ , Lublin www.mosir.lublin.pl/globus/ , Szopowe k/ Józefowa Lubelskiego www.szopowe.pl/ , Tomaszów Lubelski stok Biała Góra. Tak więc do wyboru i do koloru. Życzę przyjemnego szusowania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ada-33 Re: Okolice Lublina-fajny stok narciarski 07.03.11, 14:11 Bardzo dziekuje za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś