Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

USTROŃ WISŁA

IP: 193.46.186.* 04.03.11, 10:34
    Witam. Wybieram sie na weekend do Ustronia i mam pytanko co poza Czntorią możecie polecic w tej okolicy
    Obserwuj wątek
      • novationen Re: USTROŃ WISŁA 04.03.11, 13:06
        W Wiśle (15 km dalej)

Soszów, Stożek, Cieńków, Nowa Osada - wszędzie kanapy, co do stoków to porównywalne tak długością, jak i stopniem trudności.

Nowa Osada z reguly zawsze dobrze wyratrakowana. W weekend rano jeszcze spokojnie i do tej 10-11 da się pojeździć. Potem są dzikie tłumy, muldy i ogólnie nieciekawie.

Cieńków podobnie. Natomiast Soszów i Stożek (pod warunkiem że jest śnieg) nieco lepiej się trzymają. Może to ma związek z dojazdem - na dwie pierwsze to praktycznei z głównej drogi na parking, z na 2 drugie jest nieco gorzej.

ogólnie jeśli chodzi o weekend, to ja bym nie pojechał (a miałem taki pomysł na obecny). Jak jest pogoda i śnieg to musisz się niestety liczyć z duuuużą ilością ludzi, bez względu na to że już jest po feriach. Każdy chce jeszcze skorzystać.

ale 4 wymienione - można pojeździć. Na całej reszcie to albo talerzyki, albo orczyki - nie warte zawracania głowy. Chyba, że jesteś początkujący, ale nawet jeśli to na Osadzie też sobie poradzisz.

• Gość: adek Re: USTROŃ WISŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:34
          10 km za wisla masz kanapy w istebnej
          jak nowa osada
          taniej i mniej ludzi

nie jest to marzenie narciarza ale...........
          • novationen Re: USTROŃ WISŁA 04.03.11, 13:46
            racja
            • Gość: maly Re: USTROŃ WISŁA IP: 193.46.186.* 04.03.11, 14:34
              Wielkie dzieki. Prawad jest taka ze chce jeszcze w tm roku pozjezdzac a pozostaja tylko weekendy. na szczesci ezaliczylem jeden wyjazd w Alpy wiec teeaz zostala tylko chec wyzycia sie:) wSUMIE MYSLALEM O wISLE BO DAWNO TAM NIE BYLEM A iSTEBNEJ NIE ZNAM W OGOLE
              • ola Re: USTROŃ WISŁA 04.03.11, 15:47
                Stozek to najfajniejsza góra w okolicy.
                Reszta raczej służy do podziwiania widoków niz jazdy na nartach ;)

Na Ochodzitej w Istebnej z reguły prawie nie ma ludzi, ale za to stok goły i południowy - musi być dobra zima, zeby był dobry śnieg.
                • Gość: anezob33 narty pilne IP: *.clubnet.pl 04.03.11, 17:40
                  Witam
                  ja jadę w sobotę z gliwic może chętnie bys do nas dołączył mam juz towarzysza jednego mój nr telefonu 696 355 345 nr gg 2840805
                • Gość: Adek Re: USTROŃ WISŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.11, 16:47
                  nie miałem na myśli Ochodzitej a Zagroń.
                  Stożek jest b.zapchany
                • Gość: gość Re: USTROŃ WISŁA IP: *.Kuso.osi.pl 05.03.11, 19:12
                  A czy Ochodzita działa? Bo słyszałam, że tamwszystko zamkniete na głucho i dziczeje. Prawda to?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka