smir_noff 17.03.11, 15:12 Czy w rejonie górnych stacji koleji Belvedere w Canazei są niebieskie łagodne trasy dla początkujących ? Czy są tam jakieś strefy dla dzieci ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukka74 Re: Fassa pytanie do bywalców 17.03.11, 16:44 Byłem tam dwa razy więc za bywalca się nie uważam. Są tam ze dwie-trzy niebieskie trasy po Sas Pordoi. Jedna krótka od strony Col Rodella (Campitello) z orczykiem i jedna -dwie w stronę Arabby (z kanapami). Poza tym, wydaje mi się, że czerwone trasy w stronę Arabby są raczej łatwe. Jest tez 'snow park', ale nie korzystałem z niego i wydaje mi się, ze raczej nie jest przeznaczony dla całkowicie początkujących. smir_noff napisał: > Czy w rejonie górnych stacji koleji Belvedere w Canazei są niebieskie łagodne t > rasy dla początkujących ? Czy są tam jakieś strefy dla dzieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ec Re: Fassa pytanie do bywalców IP: *.ptim.net.pl 17.03.11, 16:49 Belvedere to w kierunku Saslonga łagodny szeroki stok który rozpoczyna sie jednak stromą ścianką czyli dla nowicjuszy raczej nie, natomiast bedzie ok dla poczatkujacych, na samym wyplaszczeniu byc może sa jakies orczyki ale głowy nie dam w kierunku Arabby zresztą jest podobnie tylko scianka dłuższa i trudniejsza ale jak już sie zjedzie jest krzesełko powyżej kanjpy ze stokiem idealnym dla poczatkujacych fajny trasy sa dla poczatkujach z atrakcjami dla dzieci sa pod Saslongiem pozdro ec Odpowiedz Link Zgłoś
lukka74 Re: Fassa pytanie do bywalców 17.03.11, 16:55 Ja bym tam jednak nie wysyłał nowicjuszy na nartach z Belvederu do Val Gardeny (Saslong), po drodze jest wąski stromy przesmyk, który może ich mocno zestresować. Odpowiedz Link Zgłoś
magdii Re: Fassa pytanie do bywalców 17.03.11, 17:16 Za bywalca sie nie uważam, ale własnie wróciłam z Fassa, jak wjeżdżasz kanapą na Belvedere od strony Canazei, to im bardziej na prawo to sa łagodniejsze zjazdy, chociaż wziąż zaznaczone na czerwono. Pod kanapą jest snow park dla dzieci. Ale zdaje się, że któraś kanapa nie wjeżdża na szczyt Belvedere, tylko do podnóża do łagodnych zjazdów, pozdrawiam Magdi Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Fassa pytanie do bywalców 17.03.11, 18:45 Na Belvedere jest dość łagodnie dopóki nie wiedziesz na grań łączącą Belvedere ( Col di Rosc) i rif. Sas Bece: fotoforum.gazeta.pl/photo/1/tb/ia/vdsg/c6lHYU2FqUZakyoakX.jpg Spełniają to dwa wyciągi. Gondolka z Pecol( wychodzi obok dużej gondoli) i krzesło na wypłaszczeniu (Belvedere), Niedaleko jest snowpark: fotoforum.gazeta.pl/photo/1/tb/ia/vdsg/R8CUTTLzCZRYIAegTX.jpg Po drugiej stronie ( na Col Rodela) jest nieco bardziej stromo. Jest praktycznie jeden orczyk od strony passo Sella, który na dodatek nie zawsze chodzi: fotoforum.gazeta.pl/photo/1/tb/ia/vdsg/JLL2paykNqlJHB2OHX.jpg ale najpierw trzeba pokonać nico bardziej stromy zjazd ... nic strasznego, ale nie jest to ośla łączka i na dodatek zatłoczony i zamuldzony: fotoforum.gazeta.pl/photo/1/tb/ia/vdsg/f1x0NJdtNLxug8qNrX.jpg Dalej jest już łagodnie: fotoforum.gazeta.pl/photo/1/tb/ia/vdsg/BQfXSZmpigxArwiLIX.jpg i najlepiej pojechać od razu w kierunku Sassolugo gdzie są 2 świetne dla początkujących krzesła i jeden orczyk: fotoforum.gazeta.pl/photo/1/tb/ia/vdsg/q6x0dyIZgjD1bpxmpX.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/1/tb/ia/vdsg/QBPD3grZaznqfGvbEX.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/1/tb/ia/vdsg/ptP6u0550SCv56mnSX.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/1/tb/ia/vdsg/efflyRDQDXZE5zWX8X.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/1/tb/ia/vdsg/8bPD9aKbjDK7YnOsRX.jpg pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
smir_noff Re: Fassa pytanie do bywalców 17.03.11, 19:10 Dzięki wszystkim za odpowiedzi, szczególne podziękowania dla ortodoxa, super zdjęcia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ec Re: Fassa pytanie do bywalców IP: *.ptim.net.pl 17.03.11, 20:04 > i najlepiej pojechać od razu w kierunku Sassolugo gdzie są 2 świetne dla początkujących krzesła i jeden orczyk: rel="nofollow">fotoforum.gazeta.pl/photo/1/tb/ia/vdsg/q6x0dyIZgjD1bpxmpX.jpg dokładnie o to chodzi to krzesło po lewej z tego co pamiętam posiada specjalne udogodnienia per bambini pozdro ec Odpowiedz Link Zgłoś