ortodox
13.11.11, 17:50
Dotychczas żyłem w przekonaniu, że bliski mi skądinąd region narciarski Val di Fassa to ok 120km tras narciarskich w 9 ośrodkach, a tu czytając sobie ofertę pewnej znanej firmy dowiaduję się, że jest tam 218km tras z czego aż 131 czerwonych i 21 czarnych ... oraz aż 85 wyciągów. Pomyślałem, że zwyczajnie pomylili się i dla pewności otwieram stronę doliny i czytam, że jednak to prawda ? A nawet jest jeszcze lepiej niż znana firma napisała, bo 220km i 86 liftów. Pomyślałem wtedy ... coś dodali do doliny i znalazłem trop, że owszem w czynnych wyciągach dodano Marmoladę, Falcade i S.Pellegrino oraz Alpe Lusia jako należące do Val di Fassa :)). Sprawdzam dalej i szukam po skipassach i tu klops, bo skipass na Val di Fassa (niewiele tańszy niż dolomitisuperski) nadal nie obejmuje niestety tych dodatkowych kilometrów. Czarę goryczy i twarde lądowanie dopełnia jeszcze oficjalna strona Val di Fassa w dolomitisuperski ... i znów mamy tylko 120km tras w Val di Fassa. Jak to w końcu jest? Może coś przespałem?
pozdro.