Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o oferte

10.09.12, 11:47
    jak w temacie
    prosze o oferte biur podrozy
    Termin: 25.01 - 3.02.2013
    wyjazd autokarem z Katowic - (warunek)
    na tydzien do jednej z miejscowosci
    w Val di Fassa, najlepiej Pozza, Vigo, Campitello, Alba lub Moena
    albo cokolwiek pomiedzy
    moze byc apartament lub tanszy hotel
    cena gdzies w granicach 1500pln ze skipasem, bez zarelka
    lub max 2000pln z halfbordem :-)
    Obserwuj wątek
      • smir_noff Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 10.09.12, 17:45
        Czy to jakaś nowa zabawa w sieci, albo reklama portalu społecznościowego dla czeszących się na bok :) ? Nie sądzę, by to było możliwe.
      • zolviu Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 10.09.12, 19:53
        jak zobaczysz taka oferte to zakladaj ze o ile w ogole uda Ci sie wyjechac to powrot bedzie juz organizowany przez marszalka wojewodztwa slaskiego ;)

ponad 900 karnet + conajmniej 300 autokar, to zostaje 300 zł na 7 noclegow, ubezpieczenie i zarobek biura... nierealne, no chyba ze polska akcja humanitarna cos Ci zorganizuje :p

nie glupiej jabol z dolomitami, w tym terminie i za te pieniadze masz 3 doliny w orelle z espasa
        • jabolkn Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 11.09.12, 08:17
          zolviu napisał:

>
          > ponad 900 karnet + conajmniej 300 autokar, to zostaje 300 zł na 7 noclegow, ube
          > zpieczenie i zarobek biura... nierealne, no chyba ze polska akcja humanitarna c
          > os Ci zorganizuje :p

no dobra dokladam 500pln

> nie glupiej jabol z dolomitami, w tym terminie i za te pieniadze masz 3 doliny
          > w orelle z espasa

ale musza byc Dolomity bo tam jest najpiekniej w styczniu
          -tak pisali na tym forum :-)
          • zolviu Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 11.09.12, 08:56
            no to juz chyba bardziej realne, ale ja biur "dolomickich" zadnych nie znam

potwierdzam - w dolomitach w styczniu jest bardzo ladnie :)
            prawie jak nad morskim okiem :p no ale co to ma wspolnego z jezdzeniem na nartach? :p
      • ortodox Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 11.09.12, 10:53
        Abstrahując od zaproponowanych cen i sensowności wyjazdu narciarskiego w Dolomity ... wydaje mi się, że kolega jabolak zwyczajnie pomylił forum dyskusyjne z BP. Niby dlaczego ktoś z forumowiczów ma szukać ci jabolaku, oferty BP spełniającej określone wymagania?
        To rola pracowników BP, którzy biorą za to pieniądze ale zapewne zaglądają tutaj także i zapewne do nich kolega jabolak kieruje swą superofertę ;)
        Nie wysilajcie się więc koledzy i poczekajmy co na to profesjonalni touroperatorzy.
        pozdro.
        • zolviu Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 12.09.12, 09:25
          > Nie wysilajcie się więc koledzy i poczekajmy co na to profesjonalni touroperato
          > rzy.

no to musi dorzucic jeszcze 500 a najlepiej 1000 ;)
      • Gość: ania17 Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert IP: 62.28.100.* 12.09.12, 10:35
        Jak sie niema miedzi,to sie na DUPIE siedzi a nie zasmieca forum Jabolu.
      • smir_noff Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 12.09.12, 18:01
        Pytanie jabola to przyczynek do dyskusji na temat wyższości Francji nad Dolomitami, ponieważ żadne BP nie zorganizuje takiego wyjazdu, jaki zażyczył sobie kolega w pierwszym wpisie tego wątku. Oczywiście nie zamierzam podważać krajobrazowych i narciarskich i walorów Dolomitów.
        • ortodox Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 12.09.12, 23:02
          smir_noff napisał:
          > Pytanie jabola to przyczynek do dyskusji na temat wyższości Francji nad Dolomit
          > ami
          -------------------------
          Gdy ktoś ( normalny) chce dyskutować nad wyższością Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiejnocy ??? ... zamiast określać niedorzeczne warunki brzegowe ... przytacza jakieś argumenty za i przeciw.
          Ja tu nic takiego nie widzę, poza prowokacyjnym mrugnięciem do touroperatorów w dobie kryzysu i masowych plajt BP.
          pozdro.
          • Gość: czytaj Re: do ort ... IP: *.ibd.gtsenergis.pl 13.09.12, 07:30
            pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie
            • ortodox do IP:*.ibd.gtsenergis.pl 13.09.12, 10:41
              Mógłbym przytoczyć dziesiątki wpisów gościa spod adresu (IP: *.ibd.gtsenergis.pl), które zdecydowanie bardziej, a nawet wzorcowo pasują do tej właśnie definicji.
              Nie kompromituj się więc człowieku :P
      • arob Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 17.09.12, 13:10
        www.nawyjazdy.pl/category/39/font-colorff0000nartyfont.htm
        • jabolkn Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 17.09.12, 13:45
          arob napisała:

> www.nawyjazdy.pl/category/39/font-colorff0000nartyfont.htm

ale Val di Fassa nie ma w Waszej ofercie - niestety :-(
      • Gość: renia Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 14:57
        Masz aktywną pocztę gazetową?
        Mogę Ci podesłać kilka ofert (sprawdzonych osobiście), ale żeby nie było, że robię reklamę, wolę na priv.

Pozdrawiam!
        • jabolkn Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 17.09.12, 15:10
          Gość portalu: renia napisał(a):

> Masz aktywną pocztę gazetową?
          > Mogę Ci podesłać kilka ofert (sprawdzonych osobiście), ale żeby nie było, że ro
          > bię reklamę, wolę na priv.

jesli mozesz to na adres
          jabol21(malpa)wp.pl

wielkie dzieki :-)
          • Gość: renia Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 16:36
            mail poszedł:)
            • braszczyki Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 17.09.12, 21:43
              ja też poproszę!dzięki!
              • Gość: renia Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 21:58
                również poszło:)
        • jabolkn Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 18.09.12, 08:33

> ale żeby nie było, że robię reklamę, wolę na priv.

hej Renia - dzieki za wszyskie informacje
          Moim zdaniem nie poiwinnas przejmowac sie zawistnikami ,
          ktorzy na nartach jezdza jedynie na klawiaturze kompa.
          Dlaczego nie mialabys wstawic linka do buira z ktorego uslug jestes zadowolona ?
          • Gość: renia Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 14:33
            Skoro zostałam wywołana do tablicy, i tu parę słów ode mnie na temat oferty biur podróży w Dolomitach.
            Na wstępie dwa zastrzeżenia- to, co napiszę, można potraktować ogólnie co do polecanego przeze mnie biura, bo i uwagi będą w dużej mierze odnosić się nie samej Val di Fassa, ale organizacji Biura.
            Po drugie- unikałam pisania na forum nawet nie ze względu na regulamin, ale po to, by nie wdawać się potem w jakieś dyskusje, że może jestem pracownikiem biura/ żoną właściciela/ kochanką kierowcy itp. Nie mam z biurem nic wspólnego, poza kilkunastoma już chyba wyjazdami. I wzbraniałam się przed tym poleceniem otwarcie, bowiem dalej wolałabym być kojarzona na forum, jako osoba, która ma coś do powiedzenia w związku z miejscami/ trasami/ sprzętem, a nie z biurem, ofertami itp.

A teraz ad rem.
            Poleciłam jabolkn i potem kolejnym osobom biuro podróży Olimp z Krakowa (nartywalpach.pl). Zacznę od kwestii ogólnych, potem zaś odniosę się do konkretów cenowych jeśli pozwolicie:)

Nie mam zastrzeżeń co do Biura jeśli chodzi o organizację, punktualność, przejazd, wygląd autobusów. Dziwne, że od tego zaczynam? Otóż, niekoniecznie, bowiem mam w swoich doświadczeniach np. 32 godzinną drogę do Bormio autokarem, gdy kierowcy gubili się już w Krakowie. Dodam, autokarem, w którym o toalecie nikt nie słyszał, ba- z którego wstyd było wysiadać na parkinach;) W Olimpie toalety są, najczęściej też są trumny na narty- a ja lubię, kiedy mój sprzęt podróżuje w odpowiednimi miejscu, a nie np. w przejściu, pod nogami itp.
            Za wyglądem idzie też sprawność autobusów, a więc i bezpieczeństwo. Przechodzę więc do ważniejszych kwestii- nigdy, do tej pory, nie miałam zastrzeżeń co do jazdy kierowców, są doświadczeni, rozważni i spokojni. Dla mnie te kwestie są o wiele cenniejsze niż miękkość ręczników hotelowych.

Z punktu widzenia Narciarzy przez duże N, ważniejsza jest oferta narciarska, transfer czy wcześniej wspomniana bezpieczna podróż niż dobór kolorów ręcznika do koloru kafelków;) Nie mniej jednak z ofertą hotelową mam mieszane uczucia- tzn. nie raz i nie dwa słyszałam uwagi współtowarzyszy podróży, że coś jest nie tak. Może to kwestia nastawienia, bo ja za cenę np. 1300 zł z HB i transportem oraz transferami (a taką mieliśmy w hotelu rok temu po różnych zniżkach) nie oczekuję niczego więcej poza czystym pokojem z bieżącą ciepłą wodą i działającym ogrzewaniem oraz śniadań i kolacji- takich, by każdy znalazł coś dla siebie (i nie spodziewam się jak niektórzy, że wybór będzie między szynką parmeńską a kawiorem- może dlatego nie narzekam?;)).

Kolejna rzecz z kwestii ogólnych, a nie mniej istotna, jeśli się weźmie pod uwagę wydarzenia z sezonu letniego w tym roku. Biuro jest solidne, nie odwołuje wyjazdów, nawet jeśli nie jedzie pełen autokar, gwarantuje niezmienność ceny. Korzysta z dobrych ubezpieczycieli (niestety, sprawdzane empirycznie przez członków naszej ekipy), posiada też b. przyzwoitych rezydentów, aczkolwiek tu zależy jak się trafi i czego się potrzebuje (nie mniej jednak nie razi nie dwa starali się zapewniać jakieś dodatkowe wycieczki, wyjście wieczorne do ciekawej miejscowości obok itp.).

Minusy BP Olimp też ma;) Trzeba oferty czytać dokładnie, sprawdzać i często- gęsto dzielić przez pół. Jeśli pisze, że do wyciągu jest 300 metrów, trzeba dołożyć min. ze 200, jeśli hotel w centrum miejscowości- z reguły znajduje się w jej granicach administracyjnych, ale już niekoniecznie w centrum itp. Generalnie, warto pytać, sprawdzać, szukać hotelu w google maps itp. żeby mieć pewność. Nie ma natomiast kruczków, które słyszałam od znajomych np. że ogrzewanie w hotelu działało w określonych godzinach, o czym nie wspominała oferta.

A teraz na konkretach, skoro miało być z Biurem i tanio;)
            Założenie było takie: autobus, budżet- 2000 max z karnetem i transferem do apartamentów lub 2500 zł z HB i karnetem. Czyli, odpowiednio bez karnetów 1100 zł za apartament i 1600 zł za hotel.
            Stricte w tym budżecie, na chwilę obecną, ciężko się zmieścić, aczkolwiek biorąc pod uwagę zniżkę jaką biuro proponuje do końca miesiąca (-200 zł/ os) apartamenty z dojazdem są za 1100 zł (www.nartywalpach.pl//oferty/?region=valdifassa&hotel=myosotisbilo5).
            Podobnie z hotelem w Mazzin di Fassa (HB i wellness za jakąś niewielką opłatą, przystanek ski busa tuż pod hotelem- sprawdzone osobiście), który można- zaznaczam, że na chwilę obecną- mieć za ok. 1700 zł.
            Tyle z konkretów dotyczących Val di Fassa.

Dlaczego powyżej pisałam "na chwilę obecną"? Bowiem, kiedy przeglądałam oferty w lipcu zniżka była w wysokości 300 zł. A że biuro ceni lojalność dużych grup (a nas zawsze jest ok. 15- 20 osób min.) to jeszcze można było wynegocjować jakąś niewielką, dodatkową zniżkę, tudzież inne, dobre warunki . Zatem, dało się mieć np. hotel z HB i z dojazdem za ok. 1600 zł. Lub dało się jeszcze taniej w innym miejscu (np. Alta Valltelina, niedaleko Bormio- dojazd, transfery na stoki, HB za ok 1550 zł/ os). Wiem, że nie o Bormio był wątek, ale to zolviu chciał oglądać rewelacyjne ceny, więc proszę;)

Wiem, że są tańsze biura, ale w oferty za 1000 zł all inc. po prostu nie wierzę. Zresztą, można też szukać samemu i czasem da się taniej (sama miałam taka ofertę apartamentów), ale jeśli ktoś ma kilka zmiennych tak jak z reguły my (czyli i dojazd autokarem, i HB, bo część osób odrzuca gotowanie na wakacjach itp.)to wówczas BP (i niekoniecznie polecane przeze mnie) jest bezkonkurencyjne.

Dobrze by było, gdyby powyższy post nie stał się zalążkiem dyskusji, która powraca jak bumerang, czy lepiej samemu czy z biurem, bo to trochę jak o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą;)

Uff, to się rozpisałam;)
            Pozdrawiam,
            Renia

• smir_noff Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 18.09.12, 08:47
          to ja też poproszę o te oferty ... smir_noff@gazeta.pl
          z góry dziękuję.
          • zolviu Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 18.09.12, 09:03
            dajcie strone tego biura tutaj, niech zobacze te rewelacyjne ceny
            • Gość: renia Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 09:15
              Zolviu,
              zamieszczę informację (bo to żadna tajemnica), tylko później, bo póki co goni mnie praca. A chłopaki już wiedzą, że oferta wymaga kilku zdań komentarza.

Pozdrawiam,
              r.
              • ortodox Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 18.09.12, 11:21
                Przypominam, jako strażnik reklamy na forum ;) ... że podawanie adresu www czy nazw własnych BP, a nawet konkretnych ofert nie jest reklamą, jeśli nie robi tego pracownik lub właściciel BP. Zakładam, że tak jest ... więc możesz bez żadnych obaw, publicznie zadowolić wszystkich napalonych na Dolomity ;))
                pozdro.
      • smir_noff Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 19.09.12, 08:09
        Myślę, że już wszyscy czytający ten wątek doszli do wniosku, że póki co, żadne BP nie sprzedaje takiego wyjazdu, jaki zażyczył sobie kolega Janusz.
        • jabolkn Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 19.09.12, 08:55
          smir_noff napisał:

> Myślę, że już wszyscy czytający ten wątek doszli do wniosku, że póki co, żadne
          > BP nie sprzedaje takiego wyjazdu, jaki zażyczył sobie kolega Janusz.

jest jedna b. zblizona:
          www.nartywalpach.pl//oferty/?region=valdifassa&hotel=myosotis
          1380 PLN w apartamencie 4 osobowym w Mazzin
          do tego skipas za 800 i zarelko za 320 zabieramy z kraju :)
          jak w pysk 2500
          • Gość: renia Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 09:19
            Janusz,
            biorąc pod uwagę zniżki, apartament jest nawet za 1180;)

Z ciekawości zrobiłam sobie kalkulację wczoraj, czy wyjazd za 2000 zł z karnetem, dojazdem własnym i apartamentem jest możliwy.

2000 zł minus karnet (niestety, 6 dni Dolomiti SuperSki to jest 915 zł i to przy dość niskim euro- oby nie skoczyło!), zatem mamy do dyspozycji 1085 zł.
            Od tej kwoty odejmuję dojazd (kalkulacja przy 4 osobach w samochodzie i boxie na dachu, przy spalaniu, które znam z mojego auta i odległości z Krakowa, pominęłam koszty autostrad, bo nie chcę zafałszować, a paliwo przyjęłam średnio po 6 zł/ litr)- i nie chce być inaczej jak 400 zł/ os. (wiem, można mieć auto oszczędniejsze).
            Zatem mam do dyspozycji 685 zł, co daje nam ok. 160 euro/ apartament. Z pobieżnego (bardzo!) przeszukania internetu, wyszło mi, że jest to możliwe, aczkolwiek w Pozza di Fassa sensowne miejsca były za ok. 180-200 euro przez osoba. Ergo- 2000 zł to chyba granica ciężka do przeskoczenia biorąc pod uwagę horrendalne ceny karnetów:/

• jabolkn Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 20.09.12, 08:44
              > 2000 zł to chyba granica ciężka do przeskoczenia biorąc pod uwagę horrendalne c
              > eny karnetów:/

dzieki Reniu
              jednym slowem 4 osoby do 1auta, makarony, mieso i piwo zabieramy z kraju
              i w 2tys sie miescimy :)
              • ortodox Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 20.09.12, 12:11
                jabolkn napisał:
                > jednym slowem 4 osoby do 1auta, makarony, mieso i piwo zabieramy z kraju
                > i w 2tys sie miescimy :)
                ---------------------
                Uważaj, żebyś przypadkiem nie zabrał do Włoch ... włoskiego makaronu ;)
                Czy to pierwszy wyjazd do tego Włoch? Bo to by wiele tłumaczyło :)
                pozdro.
                • jabolkn Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 21.09.12, 09:58
                  ortodox napisał:

> Czy to pierwszy wyjazd do tego Włoch?

tak sie sklada ze dokladnie 2 tygodnie temu jezdzilem na nartach
                  na wloskim sniegu w osrodku lodowcowym
                  Zermatt-Cervinia
                  tam jest taki jeden wyciag Grenzlift sie nazywa bo
                  ciagnie dokladnie po granicy szwajcarsko - wloskiej
                  a po jego poludniowej stronie piekny - widokowy zjazd w puchu
                  • ortodox Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 21.09.12, 10:50
                    W takim razie ... dlaczego chcesz wożić drzewo do lasu?
                  • skynews Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 21.09.12, 10:53

widzę że wszyscy „liczący się w świecie ” już znowu są i to w całkiem niezłej formie - cieszę się, zapowiada to interesujący sezon...

ca. 500 €/os. może spokojnie wystarczyć:
                    najbardziej obciążające budżet to od paru już lat koszty paliwa i ski_pasy...mieszkania i wyżywienie w porównaniu z paliwem i karnetami raczej tanie - nie potrzeba nic zabierać ze sobą.
                    wiele zależy jednak od preferencji i upodobań - nie wyobrażam sobie np. żeby w kraju urlopu
                    nie żywić się w dobrych restauracjach.
                    to jest również związane z poczuciem komfortu, swobody i bezpieczeństwa czyli maksymalnej przyjemności podczas urlopu.

Enjoy it !
            • Gość: zbyszek Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert IP: *.183.254.187.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.09.12, 16:22
              Reniu, bardzo interesująco i wyczerpująco odpowiadasz na pytania, podziwiam, dlatego ośmielam się zapytać : gdzie na ferie 9.02 - 16.02 czy Val di Fassa, czy może Austria - Gastein , może być odpowiedź na zbyszekka@wp.pl. Dzięki
              • jag-24 Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 25.09.12, 21:16
                Musisz jechać w tym tygodniu? To tzw.Carnaval-tydzień kończący karnawał z max.ruchem narciarskim we Włoszech i Austrii.Jeśli chodzi o termin -zakładam,że to twoje ferie,to lepiej wybrać ten drugi tydzień,chyba że jedziesz do ośrodka zupełnie nieznanego.
                • Gość: zbyszek Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert IP: *.183.254.187.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.09.12, 22:09
                  termin -to ferie, może uda się od 2.02, nie znam tych ośrodków, pytanie gdzie będzie mniejszy tłok, dzięki za info
                  • jag-24 Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 25.09.12, 22:44
                    Val di Fassa 2 lata temu analogicznym terminie (koniec karnawału) to był naprawdę koniec świata-potworne tłumy (byłam jeszcze na początku marca- średnie tłumy i styczniu-małe tłumy-mówię o Selli).Austria-nie mam porównania.
                    • ortodox Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 25.09.12, 23:02
                      Moi państwo, jeśli nie lubicie tłumów na nartach ( co jest zrozumiałe ), nie pchajcie się podczas top sezonu do topowych miejsc, bo owe tłumy zepsują wam całą przyjemność.
                      Trzeba wybrać bardziej zadupiaste ośrodki i problem tłumów przestanie istnieć ... zazwyczaj.
                      pozdro.
                      • Gość: zbyszek Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert IP: *.183.254.187.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.09.12, 23:11
                        terminu nie mogę zmienić, jakie zadupiaste ośrodki Pan by polecił, dzięki
                        • ortodox Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 26.09.12, 00:39
                          "Zadupiaste" w znaczeniu ... nietopowe, co wcale nie musi oznaczać wiele gorsze, za to ze spora szansą na luz na stokach. Jeśli chodzi o Włochy to np. San Martino di Castrozza, Folgaria Lavorne, Civetta, Passo Costelunga, Pinzol, Aprica, Pejo, Passo Tonale z Puento do Legno, Valle Aurina.
                          W Austrii Silian, Lofer, Matrei, niektóre ośrodki w Zillertal ( szczególnie poza Penken).
                          pozdro.
                          • Gość: zbyszek Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert IP: *.183.254.187.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 06:58
                            Wielkie dzięki, skorzystam z rady, pozdrawiam
                          • m_ac Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 26.09.12, 08:18
                            Zdecydowanie polecam Kals-Matrei, faktycznie koniec drogi.Ten sam skipas obowiązuje ponadto w Lienz,Silian i St.Jakob i.D.Ceny w Kals nawet w szczycie sezonu mocno przyjazne. Podobnie w Pejo-teraz jest tam chyba jeszcze nowa gondola, a do Passo Tonale ok.16km.
                            • ortodox Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 26.09.12, 10:32
                              m_ac napisał(a):

> Zdecydowanie polecam Kals-Matrei, faktycznie koniec drogi.Ten sam skipas obowią
                              > zuje ponadto w Lienz,Silian i St.Jakob i.D.Ceny w Kals nawet w szczycie sezonu
                              > mocno przyjazne. Podobnie w Pejo-teraz jest tam chyba jeszcze nowa gondola, a d
                              > o Passo Tonale ok.16km.
                              ---------------
                              Kiedyś na tym samym skipassie "silber" można było jeździć także na Ankogel i Molltaler, ale nie wiem czy to jeszcze obowiązuje. Na Pejo jest rzeczywiście nowa gondola na 3000m i nowe trasy, ale ośrodek dalej jest bardzo kameralny.
                              pozdro.
                              • m_ac Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 26.09.12, 11:23
                                Słuszna uwaga.Tak jest w istocie + jeszcze maleńkie Obertillach.Dodatkowo w Pejo są jeszcze termy, piszę o tym, bo dla niektórych to ważna informacja przy wyborze miejsca.
                            • jeepwdyzlu Pejo 02.11.12, 14:40
                              Podobnie w Pejo-teraz jest tam chyba jeszcze nowa gondola, a do Passo Tonale ok.16km.
                              ---------------
                              tytułem wyjaśnienia:
                              www.hotelkristiania.it/pejo-3000-cable-lift.php
                              w Pejo nowa kabinowa kolejka, nowe nartostrady, nowe widoki...
                              Może być ciekawa alternatywa - bo Passo Tonale podoba się.... nielicznym :-)
                              pozdro
                              jeep
                              • jabolkn Re: Pejo 04.11.12, 14:54
                                jeepwdyzlu napisał:
                                > w Pejo nowa kabinowa kolejka, nowe nartostrady, nowe widoki...
                                > Może być ciekawa alternatywa

faktycznie trzeba by to bylo zobaczyc
                                szkoda ze nie ma 1 skipasa na cale Dolomity Wloskie
                          • Gość: vigo Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert IP: *.ibd.gtsenergis.pl 29.09.12, 18:17
                            Pinzolo :)
      • jabolkn Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 17.10.12, 08:12
        dziekuje wszystkim (a zwlaszcza Reni) za owocna dyskusje
        zdecydowalem sie jednak na wyjazd indywidualny
        noclegi w Pozza di Fassa 200m od dolnych stacji krzeselek i kubelkow
        snieg juz jest :-)
        • zolviu Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 17.10.12, 20:17
          koniec swiata, nasze nieloty prawie wygraly z anglia, jabol jedzie w dolomity, jak jeszcze okaze sie ze ortodox wybiera sie do trzech dolin to zaczne na powaznie brac ta przepowiednie majów na grudzien :p
          • jabolkn Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 02.11.12, 12:49
            zolviu napisał:

> koniec swiata, nasze nieloty prawie wygraly z anglia, jabol jedzie w dolomity,
            > jak jeszcze okaze sie ze ortodox wybiera sie do trzech dolin to zaczne na powaz
            > nie brac ta przepowiednie majów na grudzien :p

jednym slowem nawet nie ma sensu pytac jakie masz plany
            na nadchodzacy sezon :-)
        • ortodox Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 17.10.12, 21:23
          No proszę ... 200m to jednak sporo jak na leniwca. Będziesz chyba musiał potrenować i popracować nad kondycją przed wyjazdem ;)
          Swoją drogą ciekaw jestem ile razy skorzystasz z miejscowych krzesełek i kubełków?
          Jak dla mnie to najwyżej raz, a pewnie znaleźli by się i tacy, co olaliby je w ogóle.
          Ja biorę te górki na rozgrzewkę pierwszego dnia i to jeszcze w połączeniu z Ciampedie.
          Tyle jest warte mieszkanie przy wyciągu w Pozza di Fassa ... ops ... 200 od niego :P
          pozdro.
          • jabolkn Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert 14.01.13, 15:54
            sypie snieg kolo domu
            www.dolomitiwebcam.com/sportedy/mega.jpg
      • Gość: sportmaniak Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert IP: 78.9.157.* 17.11.12, 22:47
        Co prawda nie Val di Fassa ale w tym terminie i włochy :

Sella Nevy i Bovec jezdzimy na granicy słoweńsko-Włoskiej z widokiem na Adriatyk wiecej szegółów na www.sportmaniak.org
        wspomne tylko ze wyjazdy z zakwaterowaniem,szkoleniem i 6-dniowym skipasem to koszt:
        W styczniu/Lutym ok. 1280zł
        W Marcu(na początku marca ) ok 1185zł

• Gość: snow sun fun Re: Val di Fassa w styczniu 2013 - prosze o ofert IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 16:28
        przesylam kilka ofert:
        www.travelbook.pl/page_szukaj5.html#!operator=18716;panstwo=7;region=13330021;data1=2013-01-26;data1do=2013-02-01;results=10;order=cenaasc
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka