Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Plan de Corones/Kronoplatz

IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.12.12, 13:00
    Witam,
    Proszę o opinię czy na 3 dni warto wybrać Plan de Corones/Kronoplatz w styczniu? Czy lepiej jakiś inny region, może coś po drugiej stronie Bolzano ?
    Wyjazd, tzw. "przy okazji" bedzie to pierwszy wyjazd na narty w tym sezonie, główny tygodniowy będzie później.
    Chcę zobaczyć nowe miejsce w Dolomitach, znam już Val di Fassa, Val di Fieme i okolice.
    Proszę o podpowiedzi i z góry dziękuję za polecenie.
    pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • ortodox Re: Plan de Corones/Kronoplatz 30.12.12, 17:17
        Uważam, że zdecydowanie warto. Oczywiście jeśli warto w ogóle jechać na 3 dni w Dolomity ;) W Val di Fassa i innych ośrodkach Dolomitów "około-Sellarondowych" po 3 dniach można czuć pewien niedosyt. Na Plan de Corones można wszystko w 3 dni objechać i ten niedosyt jest stosunkowo niewielki, a jednocześnie satysfakcja z dobrego ośrodka niemała.
        pozdro.
        • Gość: este Re: Plan de Corones/Kronoplatz IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.12.12, 22:38
          Dzięki wielkie Ortodox,
          A z której stony najlepiej stacjonować w tym ośrodku? Czy nie będzie miało to znaczenia?

pozdr.
          p.s.Dzięki forum moje wyjazdy narciarskie zawsze są bardzo udane! Wskazówki są niezwykle cenne.
          este
          • ortodox Re: Plan de Corones/Kronoplatz 30.12.12, 23:42
            Z narciarskiego punktu widzenie jest to raczej bez znaczenia. Wjazd na szczyt jest dość wygodny z każdej strony i odbywa się zasadniczo gondolkami, chociaż trasy schodzące w stronę Brunico są według mnie najciekawsze, ale jest tam jednak zawsze najwięcej narciarzy. Możesz spokojnie kierować się innymi względami.
            pozdro.
      • Gość: Zmija Re: Plan de Corones/Kronoplatz IP: 195.94.195.* 02.01.13, 10:16
        W moim wątku też masz trochę info, bo też się w styczniu wybieram w ten rejon jednak na nieco dłużej :).

Udanego szusowania!

forum.gazeta.pl/forum/w,380,141199209,141199209,Kronplatz_Valle_Isarco.html
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka