Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Cavalese apartamenty Des Alpes

05.09.14, 16:58
    wykupiłam dwa tyg w apartamentach Des Alpes w Cavalese w czasie ferii zimowych, cena w porównaniu z innymi ofertami była atrakcyjna, niestety dopiero po fakcie znalazłam wiele negatywnych opinii, głownie wystawionych przez obcokrajowców, może ktoś był i chce podzielić sie swoją opinią. Okolice, trasy znam, bo jest to 5 rok jak jedziemy w te rejony, głownie interesuje mnie wyposażenie kuchni, wielkość pokoi i ich stan, z góry dziękuje:)
    Obserwuj wątek
      • skynews Re: 11.09.14, 01:40

poczytałem kilka opinii tutaj:
        Residence Des Alpes i każdy piszący ma jakieś inne kryterium ocen co raczej jest normalne.
        jedni narzekają na kuchnie że np. brakuje maszyny do kawy, mało naczyń, kuchnia mała,
        a inni napisali że kuchnia ok ale płatny dostęp do internetu im najbardziej przeszkadzał...
        ale średnia ocena na podstawie 298 opinii jest "dobra" - 7,7 pkt. na 10 możliwych - powinno więc być dobrze...

Olga,
        nie przeanalizowałaś chyba umowy wynajmu tych apartamentów - normalnie musi tam być napisane co wykupiłaś i warunki uczestnictwa też...
        jak nie ma dokładnych opisów to masz jeszcze czas je zażądać i również ewentualne życzenia
        przekazać.
        • olgap1976 Re: 11.09.14, 15:54
          Warunki przeczytałam ,ale były bardzo ogólne np kuchnia w pełni wyposażona, ale już nie jest dokładnie napisane co maja na myśli, czy jest lodówka z zamrażalką, zmywarka, patelnie, itd itp :) ale mam napisane internet w cenie, gdzie wszyscy narzekają że płatny i drogo.
          • skynews Re: 12.09.14, 00:03

"Warunki przeczytałam ,ale były bardzo ogólne..."

poproś o szczegółowy opis - organizator zapyta w Des Alpes i normalnie powinnaś dostać odpowiedz a na miejscu jakbyś coś dodatkowo potrzebowała np. do kuchni to pewnie też bez problemu otrzymasz.
            zmywarki najczęściej są a lodówki z mini zamrażarką - nigdy jeszcze nie widziałem w hotelach czy apartamentach dużych lodówek.
            niekiedy były dodatkowe chłodziarki na wino i napoje ale lodówki były zawsze małe z mini zamrażarką, właściwie chyba tylko do kostek lodu i to niezależnie od cen apartamentów...

powinnaś być jednak dobrej myśli i nie przejmować się negatywnymi opiniami tym bardziej że jak się ogląda zdjęcia tych mieszkań to raczej jest ok.
        • stegiz48 Re: 07.11.14, 22:37
          Byliśmy tam w 4 dorosłe osoby w apartamencie, koło 2000 r.. W salonie łóżko wyjmowane do spania z regału, piętrowe łóżko w małym przedpokoju (tam spałem i jedynie to źle wspominam) . Z przedpokoju wejscie do łazienki. Z salonu wydzielony przeszkloną drewnianą ścianką aneks kuchenny. Standard turystyczny, ale do wytrzymania. W ciasnej "kuchni" chyba nie było zmywarki, była kuchenka z piekarnikiem, mała lodówka (zamrażalnik na balkonie ;-)) stolik, zlewozmywak. I daliśmy sobie radę przygotowując śniadanie i obiadokolacje. Nie wiem jak było w większych apartamentach. Radzę nie martwić się na zapas i zabrać ze sobą dobry humor.
          • olgap1976 Re: 08.11.14, 15:01
            dostałam po wielu prośbach specyfikacje wyposażenia kuchni, jest mikrofalówka, wolałabym zmywarkę :) ale wiem na pewno, że nie ma patelni, czajnika, jadąc na 2 tyg 5 osobową rodzinką trzeba się przygotować.
            • klakia Re: 08.01.15, 22:12
              Witam, Właśnie się tam wybieram, tzn jeszcze nie wpłaciłem zaliczki więc chętnie poznałbym opinie po pobycie tam.
              • mirdo1 Re: 08.01.15, 23:54
                klakia
                Przy tak sprzecznych opiniach,ewidentnych wątpliwościach co do wielkości,wyposażenia itd
                najlepiej sobie podarować ofertę.Poszukaj bezpośrednio na stronie Val di Fiemme,bardzo dokładnie(!!!) przyjrzyj się zdjęciom,powierzchniom,szczegółom itd. Od kilku lat tak robię ,szukając ofert (dla dużej liczby znajomych) na oficjalnych stronach skiresortów i jak na razie zaliczyłem tylko jedną drobną wpadkę . Minusem jest czasochłonność takiego poszukiwania.Ale warto.
                • olgap1976 Re: 10.01.15, 19:13
                  jadę już 16 stycznia wiec napisze kilka słow, dostałam dokładną specyfikację tego obiektu i ciekawostka jaka znalazłam w necie napisali że to ulubiony obiekt Tuska gdzie spędza ferie, hihi jak był premierem jeżdził tam teraz to pewnie lepszy standard wybrał
              • olgap1976 Re: 10.01.15, 19:15
                z czystym sumieniem za to polecam w mezannie apartament Piz Aot też w ofercie tui bardzo dobre warunki blisko do Marilleva 900
                • olgap1976 Re: 01.02.15, 18:19
                  Nie polecam ! apartamenty położone w bardzo kiepskim miejscu, jeśli ktoś jedzie z rodziną i planuje gotować obiady a nie jadać na mieście, rozczaruje sie, aneks kuchenny jest bardzo skąpo wyposażony,brak deski do krojenia, brak czajnika, brak patelni, 3 garnki i 3 indukcyjne małe palniki, po pieczywo wędrówka do sklepu 3 km, można zamówić w restauracji hotelowej ale sa to bagietki, które bardzo szybko robią się twarde, stok widziałam z okna, ale jest to stok dla bardzo mało wymagających 7 km prosta droga żadnych atrakcji , dlatego też codziennie robiliśmy 100 km w obie strony na Marmoladę :) Apartamenty sa podzielone na odnowione i te z czasów króla Świeczki, dostaliśmy taki zanim wyprosiliśmy zamianę, ciemny w suterenie, smród, pleśń, meble w kuchni w tragicznym stanie, gdyby nie udało sie zamienić nie wiem czy zostałabym tam 2 tygodnie. Na miejscu skasowali za rodzinę 5 osobowa 100 euro opłaty klimatycznej plus 150 kaucja zwrot przy wyjeżdzie. Kran w zlewie odpadał, prysznic był usatwiony albo wrzątek albo lodowata woda, basen czynny tylko kilka godzin, pokój dla dzieci zamknięty na klucz, a klucz w recepcji, ktora jest zamknieta większosć dnia na 4 spusty, na pewno tam nie wrócę.
                  • Gość: michal Re: IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 01.02.15, 21:12
                    jaki jest sens i co przemawia za tym, aby wybrać sobie miejsce pobytu, z którego będzie trzeba dojeżdżać 100 km do wyciągów narciarskich?
                    • olgap1976 Re: 02.02.15, 08:50
                      nie ma sensu :( ale wyciag który był na miejscu nie spełniał oczekiwań nawet w 10% .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka