Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Folgaria-Lavarone czy Aprica

IP: *.jmt.pl 27.01.15, 20:26
    Witam wszystkich narciarzy:)
    Czekałam z rezerwacją do ostatniej chwili i teraz został mi wybór: Aprica albo Folgaria. Nie znam żadnego z tych ośrodków. Co wybrać? Jadę z synem (12 lat), który jest zdecydowanie zaawansowanym narciarzem. Ja - raczej średnio zaawansowanym.
    Pomóżcie proszę....
    Obserwuj wątek
      • ron5 Re: Folgaria-Lavarone czy Aprica 27.01.15, 20:46
        Nie znam Folgarii ale znam Aprice i ją serdecznie polecam.Mały osrodek z bardzo fajnym układem tras,sympatyczne miasteczko.Byłem 2 x i na pewno jeszcze wrócę.
        • Gość: Ania Re: Folgaria-Lavarone czy Aprica IP: *.jmt.pl 27.01.15, 21:49
          Bardzo dziękuję:) trochę się martwię, że mały...
      • Gość: Karolski Re: Folgaria-Lavarone czy Aprica IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.15, 21:47
        Nie byłem w Aprice, ale byłem w Folgarii. Miejsce śliczne, tras 70 km., zróżnicowane, dla każdego. Bistra na stokach - przednie. Pizza Capriciosa w Stella Italia rewelacja, przygotowanie tras b. dobre. Z mojego hotelu (Cube przy Fondo Grande) wyjście z narciarni w butach do wyciągu (tylko przez wąską uliczkę - 20 m.). Dla średniaków i leniwców. Wyczynowcy mogą się nudzić. Jest snow park i fajna komunikacja między dolinami.
        Dobrego wyboru, jeśli będziesz w Aprice - opisz. Tu Folgaria:
        www.folgariaski.com/pl/
        Pozdrawiam - Karol.
        • Gość: Ania Re: Folgaria-Lavarone czy Aprica IP: *.jmt.pl 27.01.15, 21:54
          Dzięki bardzo:) Czyli wszędzie fajnie... I znowu mam dylemat;)
          • ron5 Re: Folgaria-Lavarone czy Aprica 28.01.15, 06:08
            No to w takim razie pojedź i do Aprici i do Folgarii.Ja po tym opisie Folgarii myślę,że tam kiedyśś pojadę bo trochę mam dosyć tych dużych ośrodków narciarskich gdzie na stokach jest zawsze mnóstwo ludzi.Ciekawe w Aprice jest to,że pomimo,że jest mała to układ tras jest taki,że można jeździć i się nie nudzić,jest tak chyba dlatego,że praktycznie wszystkie trasy sa do jazdy a nie są to jakieś dojazdówki ,.Jest jeszcze inne fajne miejsce ,ktore mam w planach -Valchiavenna .pozdrawiam
            • ania_skier Re: Folgaria-Lavarone czy Aprica 28.01.15, 15:56
              Aprica wychodzi trochę taniej, więc skoro ją polecasz - jadę tam.
              A za rok może wypróbuję Folgarię:)
              • ron5 Re: Folgaria-Lavarone czy Aprica 28.01.15, 20:47
                to fajnie,napisz wrażenia z Apriki,ja chyba też pojadę z córką do Folgarii w przyszłym roku bo widzę tam dużo niebieskich tras dobre na jazdy szkoleniowe.
                Jak chodzi o Aprice to przy ładnej pogodzie polecam jazdę autem przez przełęcz Bernina,widoki niezapomniane.
                I jeszcze jedno-z Apriki jest blisko do Ponte di Legno a tam jest już połączenie z Passo Tonale i można pojeździć tez tam.
      • guido_contini Re: Folgaria-Lavarone czy Aprica 09.02.15, 11:17
        A moze chodzi Tobie o Folgarida- Marilleva system zamiast Folgariaski, bo nazwy podobne?
        Bo ten pierwszy wymieniony absolutnie zadowoli kazdego.
        • ron5 Re: Folgaria-Lavarone czy Aprica 09.02.15, 14:36
          Folgaria,nie Folgarida.W Folgaridzie byłem dawno ale byłem.pozdrawiam,Wpisz swoją odpowiedź
      • Gość: smaniak Re: Folgaria-Lavarone czy Aprica IP: *.free.aero2.net.pl 28.09.15, 09:42
        Aprica jest świetna, zdecydowanie polecam wyjazd na narty do Aprici. Sam byłem tam 5 razy i jadę znowu w tym sezonie. Jak szukasz opisu to tu masz relację z naszego wyjazdu na narty do Aprici: www.skimaniak.org/czytelnia-narciarska/relacje/56-narty-we-wloszech-ze-szkoleniem-narciarskim
      • Gość: wojtek Re: Folgaria-Lavarone czy Aprica IP: *.free.aero2.net.pl 02.10.15, 16:28
        Witam
        Zdecydowanie polecam Apricę.

Wszystko to co o ośrodku poprzednim było powiedziane można rzec także o tym klimatycznym, włoskim ośrodku. Mówię to poprzez pryzmat własnych wyjazdów tam z rodziną właśnie do tego ośrodka. Infrastruktura, baza gastronomiczna, atrakcje dla dzieci po nartach, standard zakwaterowania. Wszystko to przemawia za Apricą. Polecam też tym co stronią od tłumów. Pozdrawiam Wojtek
      • Gość: korbiel Re: Folgaria-Lavarone czy Aprica IP: *.play-internet.pl 14.10.15, 21:12
        Aprica jest fajnym ośrodkiem dla rodzin. Jeśli ilość tras w samej Aprice Cię nie przekonuje możesz rozszerzyć karnet o Passo Tonale i Ponte Di Legno. Aprice można też pochwalić za dobrze zaplanowane trasy.
        POdrzucam Ci link do ciekawej oferty nocleg+skipass+szkolenie slowmania.pl/wyjazd-na-narty/aprica-ferie-2016/ gdzie możesz za 150zł dla os dorosłej i 50zł dla dziecka wykupić karnet rozszerzony.
        Z drugiej strony Folgarida w przypadku zakupu karnetu SUPERSKIRAMA daje większy wybór tras i ośrodków... np. slowmania.pl/wyjazd-na-narty/wlochy-valdisole-2016/ Poczytaj i zdecyduj ile osób tyle zdań

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka