mirdo1 27.01.16, 14:52 W przyszłym tygodniu ruszamy w Dolomity. Temperatury iście wiosenne.Na trasach również wiosenna breja czy lepiej? Pozdrawiam And Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
u.baltruczyk Re: Ciepła zima 27.01.16, 15:15 Też się bałam, że będzie problem w tym roku z pogodą, ale Szpindlerowy pozytywnie mnie zaskoczył. Trasy były naśnieżone i jeździłam przez cały wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
u.baltruczyk Re: Ciepła zima 27.01.16, 15:17 Nie wiem jak Włochy, ale Czechy są swietnie przygotowane stoki. Też się bałam, że będzie problem w tym roku z pogodą, ale Szpindlerowy pozytywnie mnie zaskoczył. Trasy były naśnieżone i jeździłam przez cały wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
rpodolak Re: Ciepła zima 28.01.16, 08:02 No cóż - Ja tez w sobote startuje i pogoda sie sp.. tzn pogorszyła ;( ale... nie przejmuj sie - najważniejsze jest zdrowie, dobry humor i dobre towarzystwo - na pogodę wpływu nie mamay :))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lieu Re: Ciepła zima 31.01.16, 22:29 gdziekolwiek jesteście dajcie znać jak jest na trasach, śnieg sztuczny czy naturalny? Odpowiedz Link Zgłoś
d25 Re: Ciepła zima 31.01.16, 23:21 Właśnie wróciłem z doliny Aosty - wszystko czynne i warunki bardzo dobre, ale dominuje sztuczne śnieżenie nawet powyżej 3000 m Odpowiedz Link Zgłoś
lieu Re: Ciepła zima 01.02.16, 10:13 dzięki za info, ja nigdy nie byłam w tym regionie, ale kojarzę ten teren jako ten najzimniejszy. Skoro śnieżyli to znaczy, że bywało na minusie:) Patrzę na pogody w przyszłym tygodniu, temperatury dodatnie, ech. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnylajkonik Re: Ciepła zima 01.02.16, 11:25 Własnie tyle co wróciłem z La Plagne we Francji. Warunki bardzo dobre chociaż faktycznie bardziej pogoda przypominały warunki marcowe aniżeli koniec stycznia. Kilka tras czerwonych było zamkniętych. Poniżej wysokości 1800 m robiła się już ciapleta jednak zdecydowana większość tras jest na wysokości powyżej 2000 wiec tam już niedogodności nie było. W dniu 31.01 znów dosypało ok 30 cm nowego śniegu więc ci co tam teraz się wybiorą nie będą mieli powodów do narzekań. Odpowiedz Link Zgłoś
yaga7 Re: Ciepła zima 01.02.16, 21:41 Wróciliśmy z Val Gardena/Alpe di Siusi. Widziałam na termometrze +15 i niestety, wtedy było stanowczo za gorąco, chociaż na górze ciapy nie było (na dole trochę). Natomiast przeciętnie było w okolicy +5 w ciągu dnia. Ale spodziewałam się i tak gorszych warunków, w nocy było poniżej zera, więc na szczęście śnieg nie zdążył się całkowicie roztopić. Odpowiedz Link Zgłoś
lieu Re: Ciepła zima 10.02.16, 22:16 Jestem na Mlecznej Drodze we Włoszech. Dobrze ze spadł śnieg boninacsej możnaby zakładać łyżwy Tak bardzo oblodzone były stoki, część wyciągów zamknięta w Z wiązki z tym możliwość przemieszczania się pomiędzy stacjami ograniczoną. Odpowiedz Link Zgłoś