Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wróciłem z Soelden

15.03.16, 12:39
    Spadło jakieś 30 cm świezego puchu i był raj dla "freerajdowców"
    Praktycznie wszędzie jeżdzi się poza trasami. Wrażenie niesamowite bo śnieg tak puszysty, że się go zupełnie nie czuło, zupełnie jak mgła a nie śnieg. Pod koniec tygodnia trochę sie zepsuło bo na powierzchni zrobiła się skorupa i moje narty złosliwie jak dostawały się czubem pod powierzchnię to już nie chciały wyjechać na powierzchnię i zostawały sobie gdzieś tam a narciarz padał na pysk. Na szczęście to było jak lądowanie w pierzynie tylko narty trudno było znażć.
    Obserwuj wątek
      • rondo7 Re: Wróciłem z Soelden 15.03.16, 23:19
        Witaj, napisz coś więcej, jak normalne trasy, czy jest miejsce na parkingach, czy duży tłok, jakość tras, miasteczko, knajpki... Sorry, że tak dużo pytam, jadę tam w pierwszej połowie kwietnia, napisz mi coś optymistycznego, zawsze jeździłem w lutym, marcu do Włoch.
        • derff Re: Wróciłem z Soelden 16.03.16, 11:36
          Soelden to ogromny teren narciarski. Na góre prowadzą dwie gondole: Giggijich i gislachkogl. Jak wjedziesz ta pierwszą to dostajesz się na gigantyczne pole gdzie zbiegają się raczej łatwe trasy niebieskie, choć jest "14" czarna. W lewo patrząc na mapę jedzie się na lodowiec poprzez zjazdy krzesła i gondole. Po drodze jest najtrudniejsza czarna trasa Schwarcgekogl. Na lodowcu za tunelem, wielka przestrzeń i łatwizna. Miasteczko niewielkie z licznymi knajpami z glośna muzyką. Samochodow i parkingów nikt nie uzywa bo jeżdżą skibusy co 4 min zreszta Solaris z Polski.
          Piwo na górze 4,5 euro. Polecam "jagertee" za tyle samo, to taki ichniejszy bimber z herbatą
          • rondo7 Re: Wróciłem z Soelden 16.03.16, 17:27
            Dzięki, a trasy dobrze przygotowane?
            • derff Re: Wróciłem z Soelden 16.03.16, 17:39
              Rano jest "sztruks" a potem to normalnie na płaskich równo na stromych mniej. Trasa zalecana do powrotu to 22 bo mniej ludzi. Natomiast 30 i 7a to człowiek na człowieku choc można nią zjechać bezpośrednio z lodowca
              • rondo7 Re: Wróciłem z Soelden 30.03.16, 11:52
                jakieś najnowsze wieści z Solden poproszę, wyjeżdżam w sobotę; czy na lodowcach można jeździć bez ograniczeń czasowych ?, tzn dopóki działają wyciągi.
      • kurieralpejski Re: Wróciłem z Soelden 31.03.16, 23:07
        Teraz wciąż wszystko otwarte, chociaż wiadomo, że po południu robi się zupa - zwłaszcza w okolicach dolnych partii. Ale rano sztruksik - marzenie... Więcej o samej miejscówce narty-austria.org/soelden/
        • seatac Re: Wróciłem z Soelden 01.04.16, 08:05
          Witam.
          warunki wciąż doskonałe.
          panocam.skiline.cc/giggijoch
          Na dole (Giggi) około metra śniegu, na górze do trzech metrów, więc nic nie zdąży stopnieć pomimo dodatnich temperatur, jakie Ci sie szykują.
          www.snow-forecast.com/resorts/Solden/6day/mid
          Końcówka trasy 21/22 pewnie będzie przypominać topniejące lodowisko, a wąska końcówka 7 pola śmierci, szczególnie po południu. Poza tym sama rozkosz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka