Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

do skyddada

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 19:26
    prosze o pomoc . co to jest 'Pizolada delle Dolomiti' oraz 'Sellaronda Ski
    Marathon', Wydaje mi sie ze jakies trasy w dolomitach.jesli tak to napisz cos
    o nich.czy sa trudne i ciekawe. I czy ja jezdzaca od 3 lat na nartach moge je
    przejechac .Z gory dziekuje . Lidka
    Obserwuj wątek
      • skyddad Re: do skyddada 12.11.04, 21:06
        Witaj Lidka,
        Sellaronda Ski Marathon jest to poprostu objechanie Sella Ronda-y w kolko.
        Trasa bardzo urozmaicona skladajaca sie duzej ilosci wyciagow i zjazdow od
        czarnych poprzez czerwone do niebieskich.Czarnych jest nie wiele,wiekszosc to
        czerwone,niebieskich jest rowniez niewele.Napewno nie bedzie problemu,jezeli
        wystartujesz w kierunku poludniowym.Tzn z Val Gardeny (Volkenstein) w prawo. Z
        Corvary i Colfosko w prawo.Natomiast kierunek odwrotny posiada wiecej czarnych
        tras.Najgorszy dla poczatkujacych bedzie zjazd w kierunku Volkenstein od
        Canazei tuz przy samym Volkenstein okolo paru kilometrow ciagly zjazd na leb
        naszyje stromy w dol.Dla ludzi zaprawionych to sie robi bez zatrzymania.Inni
        potrzebuja z 20 minut.Sa bardzo mile dlugie zjazdy niebieskie.Polecam sama
        Corvare przeurocze trasy w lesie i polanami ponad 10km caly czas wdol.
        Powiem szczerze nigdy nie slyszalem o Pizolada delle Dolomitti.
        Moze tutaj chodzi o rejony Pinzolo kolo Madonna di Campiglio.
        Pzdr.Skyddad
        • Gość: Lidka Re: do skyddada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 18:30
          Napisz cos wiecej - nastraszyles mnie , ja bede w canazei jak mam zaczac i
          jechac ta Sella by przejechac
          podobno sa fajne widoki ale czy dam rade?.napisz duzo duzo bym mogla tam byc,i
          ta cholerna trase zaliczyc . dzieki - fajny z Ciebie gosc.
          • skyddad Re: do skyddada 13.11.04, 19:06
            Witaj Lidka,
            Wiesz Sella Ronda nie jest trudna trasa,ale tez nie jest latwa trasa.Po
            pierwsze musisz byc choc troche zahartowana.To tylko 48km.Polowa w wyciagach
            ale tez troche trzeba zjechac dobrze ze nie podchodzic.
            Canazei piekna miejscowosc.Moje dzieci ostanio tam byly tzn corka jezdzi z
            kolezanko i jej rodzicami .Dopiero co skonczyly gimnazjum.Wiesz przyjaciolki od
            serca.One zaliczaly tylko we dwie cala Sella Ronde w 6 godzin.Nastepnego dnia w
            druga strone. W kocu juz sie im po dwoch latach znudzila Sella.
            Do rzeczy;
            Z Canazei ruszasz na Arrabe i trzymasz sie kierunku w prawo nastepna bedzie
            Corvara,Colfosko,Passo Gardena,Danterciepies,
            Selva Volkenstein(Val Gardena) i do gory duza kolejka na Champinoi pozniej
            zjechac do Plan de Gralba i na Passo Sellajoch i tam na gorze zobaczysz z
            oddali w dole twoja ukochana Canazei.Zapewniam bedziesz spala jak zabita.Po
            takiej eskapadzie jest dobrze wieczorem wziasc saune such na 90-100C dobrze sie
            wypocic i potem bezwarunkowo pod zimny prysznic celem zamkniecia porow.Bedziesz
            sie czula jak nowo narodzona,nie bedzie zakwasow ani buli w miesniach.
            Nastepnego dnia lagodniejsze "sniegorki" i dnia trzeciego z powrotem w
            przeciwnym kierunku.Pamietaj nie stresuj sie, zaliczaj kazda gorke osobno
            odpoczywaj ciesz sie zyciem.To nie zawody.Po drodze zjedz dobry obiad.Moze byc
            z winkiem lub piwkiem.Sily odrosna.Jezeli bedziesz w towarzystwie musza sie do
            Ciebie dostosowac.
            Pzdr.Skyddad
      • Gość: Aleksandra Re: Pizolada delle Dolomiti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 18:55
        Lidziu widzę, że od pewnego czasu uzupełniamy wiadomości ze Skyddad-em
        ja przejechałam Sellę , długo się do niej przygotowywałam, bo różne chodziły
        historie, ale zaliczyłam i z perspektywy czasu jeśli zjeżdżasz z każdej górki
        dasz sobie radę, dobrze byłoby , aby w Waszej ekipie był ktoś kto zna trasę
        i kontroluje tempo jazdy.
        Jeśli chodzi o "Pizolada delle Dolomiti" to cykl zawodów narciarskich w
        poszczególnych resortach Dolomitów polegających na przejechaniu około 100 km
        tras(każdego cyklu) specjalnie przygotowanych do zawodów (to jest swego rodzaju
        extrema, na specjalnych nartach do uprawiania narciarstwa alpejskiego , ze
        specjanym typem wiązań - można w nich też podchodzić zakładając tzw.fokę)
        W zeszłym sezonie jeden cykl zawodów odbywał się w Falcade na Passo San
        Pelegrino.

ŻYCZĘ CI PRZEJECHANIA SELLA RONDA.
        • Gość: Lidka Re: Pizolada delle Dolomiti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 20:04
          Dziekuje kochani .Fajnie ze pomagamy sobie .Fajnie poczuc sie ze wszyscy
          jestesmy tacy sami i pochodzimy z jednej rodziny. To buduje. Pozdrawiam i zycze
          duzo szczescia . Lidka
      • Gość: gate24 Re: do skyddada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:25
        witam
        prosze cie o informacje o tyrolu wschodnim. wiem ze pewnie jest
        tego masa, ale chcialbym wiedziec co polecasz, i jakies
        fajne pensjonaty.
        dziekuje
        • skyddad Re: do skyddada 18.11.04, 15:52
          Na Ost Tirol skladaja sie nastepujace rejony;
          Virgen,Defereggental,Lienzer Dolomiten, Hochpustertal (Osttirol).
          Zaczynamy;
          Virgen -Matrei,
          Glowny region Wschodniego Tirolu lezacy na poludnie od Glossglockner na
          polaczeniu z Matrei.
          Resorty;
          Kals 28km pistow razem
          10km czarnych
          10km czerwonych,
          8km niebieskich.
          Matrei Goldried 30kmpistow razem
          5km czarnych,
          20km czerwonych,
          5km niebieskich.
          Prägraten 3km pistow razem
          1km czerwonych
          2km niebieskich.
          Virgen 1km niebieskich.
          Resort w dolinie Defereggen;
          Brunalm 25km pistow razem w tym 18km czerwonych i 7km niebieskich.
          Staller Sattel 9km pistow razem w tym 5km czerwonych i 4km niebiuskich.
          Rejon Lienzer Dolomiten;
          Resorty Hochstein
          13km pistow razem;
          w tym 2km czarnych,7km czerwonych i 4km niebieskich.
          Rejonlersfeld/Hochlienz 27km pistow razem w tym 17km czerwonych i 10km
          niebieskich
          Rejon Doliny Hochpuster;
          Golzentipp 16km pistow razem w tym 3km czarnych, 11km czerwonych, 2km
          niebieskich.
          Thurntaler 50kmpistow razem w tym 8km czarnych, 38km czerwonych,4kmniebieskich.
          Najdluzszy zjazd posiada Thurntaler 11km dlugi z wysokosci 1400m.
          Najtrudnbiejszy Golzentipp 3km dlugi spadek 600m.
          Golzentipp posiada rowniez zjazd 500m ale otwarty od godziny 10 do 21.oo tylko
          w poniedzialki.
          Zycze milego pobytu pozdrawiam Skyddad
          • Gość: Skyddad Re: do skyddada IP: *.fornfyndet.se 18.11.04, 15:54
            Blad sie zakradl;
            Golzentipp posiada zjazd 500m otwarty wponiedzialki od godziny 18.00 do godz
            21.oo.
            Pzdr.Skyddad
            • Gość: Skyddad Re: do skyddada IP: *.fornfyndet.se 18.11.04, 16:13
              Szxukaj Hoteli;
              www.dolomitisuperski.com/hochpust

Biuro turystyczne Oberes Iseltal
              Tel. 048756527 Fax 04875/652740
              www.tiscover.com/matrei-osttirol

www.defereggetal.at

Szukaj w tych adresach i napoewno znajdziesz dobre lokum i blisko.
              Pozdr.Skyddad
              • Gość: graf12 Re: do skyddada IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.04, 02:55
                Czytam twoje otpowiedi i jestem pod wielkim wrażeniem .

Wybieram się w styczniu z moją bandą ale musimy obrać kierunek .
                I tutaj pojawia się problem - byliśmy w Ausri -Mayrhofen/ostatnio Francja-
                Valloire..Sabaudia.Valloire piękne ,trasy polecam miłośnikom jazdy FAN.
                Dużo miejsc do jazdy poza trasami co tam wyjątkowo polecam.W Mayerhofen
                fantastyczne wyciągi co roku coś nowego; trasy myślę że agresywniesze.Jazda
                poza trasami dla wysoko ubzpieczonych.Ale w Mayer.po nartach przy wszytkich
                stacjach narciarskich muzyka ,piwo i śpiew....Wielce sympatyczny Skyddada co
                powiesz na Val Gardena? Co włosi mają najatrakcyjniejszego?Czy warto jechać
                dalej?
                Pozdrawiam ......Graf12 z Łodzi
                • atka5 Re: do skyddada 20.11.04, 08:48
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=16444207&v=2&s=0
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka