Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zapytanie o atomic Metron

21.02.05, 20:51
    Hej!
    Jakie opinie slyszeliscie o Metronach?
    Pytam....bo wczoraj moj maz po 3 dniach (!) uzywania skonczyl z peknieta narta- dokladnie tak -
    pod wiazaniem z tylu buta, narty po obu stronach po prosty pekly. I teraz sie zastanawiamy
    (oczywiscie oddalismy je do sklepu) czy wziasc takie same (bo oglonie byl bardzo zadowolony czy
    podziekowac i wymienic na cos innego.
    dziekuje z gory za wszelkie informacje
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kazio Re: zapytanie o atomic Metron IP: *.sympatico.ca 21.02.05, 21:53
        Jak to ?

Obie narty w tym samym miejscu hmmm !?
        Napewno zadzwonilbym lub napisalbym do Atomica i staral
        sie im pomoc w rozwiazaniu problemu oferujac gotowosc jadzy
        testowej na ich nartach.

Kazio.
        • kinky5 Re: zapytanie o atomic Metron 22.02.05, 00:11
          nie- tylko jedna byla "nadlamana"- peknieta- nie wiem jak to lepiej okreslic...
          A pomysl masz super- dzieki!
          • Gość: Nie mam pomyslu, Re: zapytanie o atomic Metron IP: *.sympatico.ca 22.02.05, 02:43
          • Gość: Kazio Re: zapytanie o atomic Metron IP: *.sympatico.ca 22.02.05, 02:53
            Nie mam pomyslu,

Moze byla wada fabryczna, moze cos zle zamatowane.
            Dawno temu pekly mi 3-letnie wiazania Salomona 747
            zadzwonilem do Salomona a oni zaproponowali mi nowe po dobrej cenie.
            Hmm, powiedzialem ze to za maolo bo moglem sie zabic.
            No i od tego czasu nie wlozylem nie kupilem nie polecilem
            nikomu nic co ma napisane Salomon.

Co do twojego przypadku to decyzja zalezy od ciebie.
            Rozumiem ze mozesz wycowafac kase lub wymienc sprzet.
            Tak ze musisz przemyslec sprawe i rozwazyc propozycje
            sprzedawcy czy tez Atomica wybrac ta, ktora ci najbardziej lezy.
            W koncu to mogl byc przypadek losowy. Jesli narta ci lezy to
            wez nowe, tez beda mialy gwarancje. Jak starcilas zaufanie
            to wez kase dojezdzij sezon na starych lub wyporzczanych
            i kup cos posezonie albo cos nowego w przyszlym.
            Kazio.
            • Gość: Skyddad Re: zapytanie o atomic Metron IP: *.fornfyndet.se 22.02.05, 12:36
              Oddac narty do sklepu i w zamian wziasc naprzyklad SL9.Jezeli Twoj maz to kawal
              silnego chlopa to nawet SL11.Wtedy moze wariowac ile sie da i On wysiadzie ale
              nie narty.Mowa oczywiscie o Atomicach.
              Narty Atomica seri metron sa do normalnej jazdy a nie takich wyczynow jak tutaj
              niektorzy lubia wykonywac.Jezeli chcesz aby Twoj maz wszystko z siebie dal w
              narty to tylko seria SL lub seria GS zalezy co lubi wiecej.Pzdr.Skyddad
              P.S Przyczyna prawdopodobnie byla wiara meza ze te narty moga wszystko,chlop
              silny i wziaol i "zaciukal dechy".
              • Gość: darekkkk Re: zapytanie o atomic Metron IP: 217.8.186.* 22.02.05, 13:08
                Wydaje mi sie, ze przyczyna moze tkwic w montazu- moze ktos zrobil cos zle.
                Rownie dobrze moze to byc po prostu pech i wadliwa sztuka po prostu. Blad
                konstrukcyjny takze. To nowy na rynku produkt.Reklamowac na pewno trzeba.
                Przyznam sie ze troche nieufnie podchodze do nowinek w nartkach. Beta 5 atomica
                moze sprawdzac sie w testach, dawac dobre wrazenia z jazdy, jednak jak widze
                takie wynalazki to gdzies w glowie kolacze sie pytanie o trwalosc takich
                rozwiazan. Na razie chyba dalej drewno jest nie do pobicia pod tym wzgledem. Z
                tym ze to moja spekulacja- jak to jest w przypadku metronow to po prostu nie
                wiem. Pewnie za sezon, 2 odpowiedzi beda mogli udzielic ich posiadacze
                Pozdrawiam
                • Gość: Kazio. Re: zapytanie o atomic Metron IP: *.sympatico.ca 22.02.05, 15:33
                  Tak to pierwsz mysl, ale dzisiaj przy tych narzedziach co maja
                  to naprawde trudno cos zawalic przy moatarzu. Chociaz talentow
                  na swiecie nie brakuje.
                  Tak na wiasem, ktore to byly i jakiej dlugosci.
                  Moze krociutkie i poprostu nie wytrzymaly obciazenia.
                  Kazio.
              • Gość: Kazio. Re: zapytanie o atomic Metron IP: *.sympatico.ca 22.02.05, 15:30
                Hmm SL lub GS,
                Qurde naprawde jest cos wiecej na rynku a czasy kiedy napis
                SL lub GS jescze Racing uchily za szpan i mialy swiadczyc o
                klasie i umietnosci posiadacza takowych dawno odlynely w
                sina dal. Dzis SL i GS (Racing) to narty o limitowanych
                mozliwoasciach i niesamowitych wymaganiach nie badzo
                psujace normalneu narciarzowi nawet o umiejtosciach
                na posimie experta.

Tak ze jesli chcesz zeby maz dal z siebie wszystko i mial max
                zadowolenia to raczej supercrossy np np legendarne SX 11
                lub SX B5 z takim tzw. kopem ze hoo hoo!

No ale to tak na marginesie dnia.
                Kazio.
                • Gość: darekkkk Re: zapytanie o atomic Metron IP: 217.8.186.* 22.02.05, 15:55
                  Hmm SL lub GS,
                  > Qurde naprawde jest cos wiecej na rynku a czasy kiedy napis
                  > SL lub GS jescze Racing uchily za szpan i mialy swiadczyc o
                  > klasie i umietnosci posiadacza takowych dawno odlynely w
                  > sina dal.
                  Kaziu zgoda, ze te czasy odeszly do przeszlosci. Teraz za szpan uchodzi, moim
                  zdaniem, napis "cross". Sklepowe SL jest duzo przyjazniejsze od wiekszosci
                  nart crossowych. SL9 to zdecydowanie bardziej przyjazna narta niz sx11
                  (mieksza, wymagajaca duzo mniej sily). Co do gigantek. Sam rozpisujesz sie o
                  swoim crossie rossignal oversize 9X. W Europie ta narta byla do niedawna
                  sprzedawana jako GS. Teraz to jest grupa race. SL,GS, cross to moim zdaniem
                  tylko szufladki do jakiej marketingowcy w roznych firach wrzucaja narty (jak
                  pokazuje przyklad z rossignalem te szufladki moga byc inne na roznych rynkach-
                  w zaleznosci od potencjalnego targetu). Wspomniana przez Ciebie narta sx11 ma
                  promien skretu 15M. Dwa lata temu salomon robil slalomke o wiekszym promieniu.
                  Pierwsze narty fun carwingowe mialy promien sporo wiekszy.
                  Elan HCX kiedys byl fun carwerem. Potem wrzucono go do slalom performence.
                  Narta sie prawie nie zmienila. Szufladka (i krag nabywcow tak).
                  Prawdziwa zawodnicza narta SL, czy GS rzeczywiscie wymaga i sily i techniki.
                  Tylko jest nie do kupienia w sklepie. Sklepowa slalomka ma sie tak mniej wiecej
                  do zawodniczej SL, jak narta z grupy race (u Ciebie cross) do zawodniczej GS.

Pozdrawiam
                  • Gość: Skyddad Re: zapytanie o atomic Metron IP: *.fornfyndet.se 22.02.05, 16:12
                    Swieta racja Darku.
                    Pzdr.Skyddad
                    • Gość: Colagen Re: zapytanie o atomic Metron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 21:06
                      I po co tyle krzyku - zmien meza i spokoj
                      • Gość: Kazio. Re: zapytanie o atomic Metron IP: *.sympatico.ca 22.02.05, 21:33
                        Czesc Cola,
                        Gdzies sie podziewal, qurde barkowal mine tych twoich
                        blyskotliwych postow. Wez no stuknij w klawikrd cos
                        jescze ku uciesze i oswiecenu nas wszytkich tu na tym forum.
                        Kazio.
                        • kinky5 Re: zapytanie o atomic Metron 22.02.05, 23:32
                          Hej to byly Metron M10 dlugosc 164.
                          dziekuje za Wasza pomoc i zaangazowanie- narazie zostaniemy przy tych samych nartach- bo
                          malzonek przed incydentem byl b. zadowolony...ale faktycznie do nowinek technicznych trzeba
                          podchodzic z rezerwa
                          Meza nie zmienie- moze w przyszlosci
                          Kazio- piszesz z Kanady? gdzie mieszkasz? ja w TO
                          pozdrawiam
                          • Gość: Kazio. Re: zapytanie o atomic Metron IP: *.sympatico.ca 28.02.05, 03:47
                            Hi,
                            Jak stane na palcach i jest dobra pogaoda to widze to TO,
                            najleprze co ja mowie najwspanialsze misto na siwecie.
                            gdzie jeszdzisz w Onatrio. Ja jestm w jednym z prywatnych
                            klubow na tej samym skarpmencie co Blue.
                            Ale teraz juz spadam do gor deczko wiekszych, bede pracowal w
                            Panoramie i okolicach Like Luise. Moze Whistler zobaczy sie mam
                            zamiar worcic jak sniegi zejda z gor. Wybywam w srode do kumpli
                            na zachodzie.
                            Stopy sniegu pod narta.
                            Kazio.
                            • Gość: kubagr Re: zapytanie o atomic Metron IP: *.CHP.EDU 28.02.05, 12:10
                              kazio mial na mysli lake louise oczywiscie, ladna gora
                              panorama tez niezla juz po stronie BC
                              • Gość: Skyddad Re: zapytanie o atomic Metron IP: *.fornfyndet.se 28.02.05, 13:55
                                Kaziu,
                                tam w tych okolicach sniegi schodza czerwiec lipiec.W Panoramie wczesniej,
                                najpozniej w Sunhine Village.Sezon sie konczy w maju.
                                Pzdr.Skyddad
                                • Gość: Kazio. Re: zapytanie o atomic Metron IP: *.sympatico.ca 28.02.05, 15:26
                                  Zachacze z pewnoscia o Sunshine, w koncu moze uda mi sie
                                  wygospodarowac cos dla siebie. Mysle, ze po wyrobnictwie
                                  Delirka w Sunnshine byla by prawdziwym rekaxem hmmm !?
                                  No i oczywiscie bark samochodow i calego tego kramu
                                  zwizanego z turystami.
                                  Sie zobaczy.
                                  K.
                                • Gość: Kazio. Re: zapytanie o atomic Metron IP: *.sympatico.ca 28.02.05, 16:35
                                  A zapomnialem ci podziekowac za info.
                                  Marzec, kwiecien i czesc maja spedzam w tychokolicach
                                  od lat teraz zworce szczegolna uwage na to czy masz racje :)
                                  A tak nawiasem jak juz wpadniesz do Sunnshine to nie omieszkaj
                                  zachaczyc o "Delirke". Ot tak dla prawdziego funu.
                                  Kazio.

ps.

Wybywam w srode wic nie bedzie mnie juz tego sezonu na forum.
                                  mam do ciebie prosbe nie przesadzaj badz soba jestes naprawde
                                  dobry i nie musiz uciekac sie do tanich chwytow.
                                  Rob rzetelna robote z pozytkiem dla wszystkich forumowiczow.
                                  A jak sie zagalopujesz to pomysl o swojej wartosci i sprostuj.
                                  3msie, Kazio.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka