Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie na popoludniowa lub nocna jazde w Beskidach?

06.03.05, 19:40
    Witam forumowiczow, w mojej chorej glowie powstal kolejny pomysl aby pojezdzic sobie na nartach. Mianowicie aby po obowiazkach dnia powszedniego wsiasc auto i pojechac sobie jeszcze na narty (wyruszajac z Gliwic tak ok. 11-13h) na jazde popoludniowa - mysle, ze przy swietle dziennym daloby sie jezdzic jeszcze tak do godz. 17 a gdy stok oswietlony to dopoki obsluga nie wygoni :)
    Plusy - powinny byc w miare puste wyciagi.
    plusy - w tygodniu bywaja tansze wyciagi.
    Minusy - stok pewnie bedzie juz troche przeorany.
    Minusy - troche mniej tej jazdy niz jak wypad na caly dzien.

Moze ktos ma takiego typa gdzie najbardziej oplacaloby sie jechac z Gliwic?
    Mysle, ze w gre wchodzi:
    1) Szczyrk z osrodkiem GAT'u - stoki nieoswietlone, wyciagi powinny chodzic do 17h.

2)Szczyrk - Beskidek - stok oswietlony ale to ponoc gora samobojcow, jeszcze tam nie jezdzilem, jesli jest jak Golgota to sobie poradze. Karnet 15-19 25 zl wiec calkiem fajnie.

3) Wisla-Cienkow - nigdy tam nie jezdzilem, ze strony wynika, ze "wyciag 1000 m oswietlony na dlugosci 700 m" - tzn. czesc trasy tylko bedzie oswietlona jak mniemam? Czyli na jazde wieczorna pewnie trzeba bedzie gdzies wczesniej wysiadac z orczyka (tak jak na Soszowie) - Cienkow tez wydaje sie byc tanszy niz nawet GAT w Szczyrku.

4) Wisla-Soszow - fajny stok, oswietlony tylko w czesci, tylko ze tam panuje dziki chciwy kapitalizm - jeden wjazd 5 zl, na jazde wieczorna wysiada sie wczesniej - przed mostkiem - (przynajmniej tak bylo pod koniec grudnia jak tam jezdzilem), w dodatku kosmiczna cena za parking.

5) Ustron-Palenica - nic o tym nie wiem ale wydaje sie byc najblizej.

Oswietlone stoki tez ma Pilsko (tzn. tylko jedna trasa na dole) oraz Mosorny. Niestety obydwa te osrodko sa juz w znacznej odleglosci od Gliwic i z dosyc kretym dojazdem jak na wypad popoludniowy.
    Moze cos pominalem? Albo ktos mam inny pomysl lub ktos z forumowiczow ze Slaska testowal podobne kombinacje?
    Pozdrawiam i zycze braku kolejek przy wyciagach:)

Obserwuj wątek
      • qmax Re: Gdzie na popoludniowa lub nocna jazde w Beski 06.03.05, 20:38
        2)Szczyrk - Beskidek - stok oswietlony ale to ponoc gora samobojcow, jeszcze ta
        > m nie jezdzilem, jesli jest jak Golgota to sobie poradze. Karnet 15-19 25 zl
        wi
        > ec calkiem fajnie.

Jeżdziłem na Beskidku. Spoko-po pracy dobry pomysł. Z tą górą samoójców to ktoś
        się wygłupił. U góry jest łagodnie , na dole stromo ale bez przesady,Tłoku
        nigdy nie było
        • murowany o gorze samobojcow 06.03.05, 20:55
          no wlasnie tak mnie "straszono" ale to z przymruzeniem oka. przed chwila doszukalem sie na onecie, ze tam ciut dalej w dolinie bily tez jest oswietlony wyciag orczykowy, ciut nawet dluzszy. czesto tamtedy schodzilem z chaty z magury ale cosik nie pamietam go. trzeba bedzie sprawdzic.
          • Gość: Michu Re: o gorze samobojcow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 22:18
            Ponoć Żar jest oświetlony a to z Gliwic jak do Szczyrku ale szczegółów nie znam-
            kolega tam wieczorami jeździł z Bielska,mogę się coś dowiedzieć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka