Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dopasowanie wkładek

14.09.05, 19:52
    Czy ktoś może orientuje się czy w wawie lub okolicach jest serwis zajmujacy
    się termicznym dopasowywaniem wkładek (but rossignol pro2) i ile taka operacja
    może w Polsce kosztować?
    jus
    Obserwuj wątek
      • wote Re: dopasowanie wkładek 15.09.05, 00:02
        Chyba w Ski-Teamie na Okęciu widziałem taki sprzęcik... ale nie jestem pewien...
        pewien jestem że gdzieś na pewno widziałem...

Pozdrawiam
      • Gość: dj.rydzyk Re: dopasowanie wkładek IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 15.09.05, 12:40
        w ski teamie cena wynosi 280 zł!!
        skorzystaj lepiej z serwisu rossignola tam ta usługa jest DARMOWA tak po prostu

• bocianiv25 Re: dopasowanie wkładek 15.09.05, 15:12
          Darmowa ale pewnie tylko z nowymi butami. czy do starych tez dopasują - dla
          utrudnienia mam Langi
        • Gość: darekkkk Re: dopasowanie wkładek IP: 195.42.249.* 15.09.05, 15:15
          nie wiem ile w ski teamie za to chca, ale na pewno nie 280.
          Wkladki wygrzewaja za darmo jak kupujesz u nich buty.
          Czy w ogole robia to dla nie swoich klientow na buty to ciezko mi powiedziec.
          Te 280 to kosztuje zrobienie termicznie dopasowywanych wkladek pod stope-a to
          zupelnie inna para kaloszy
          Pozdr
          • Gość: dj.rydzyk Re: dopasowanie wkładek IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 15.09.05, 15:35
            Możliwe, w kazdym razie tydzien temu dzwoniłem w tej sprawie do Ski Teamu i
            taką dostałem odpowiedź a wyraźnie pytałem o koszt podgrzania wkładki do butów
            narciarskich (kupionych u innego dostawcy)
            pzdr
            • bocianiv25 Re: dopasowanie wkładek 29.09.05, 16:53
              Wczoraj byłem w Ski Teamie na Karolkowej i chcą 300 PLN za zrobienie wkładek
              termicznych dopasowanych do stopy. NIe ma znaczenia czy sie kupuje nowe buty
              czy przynosi stare - cena 300 PLN. Nie wiem tylko czy taka wkładak pomaga jak
              ma sie lekkie płaskostopie? Moze ktoś to już testował i wie jak to działa?
              Pozdrawim
              Bocian
              • Gość: trepidus Re: dopasowanie wkładek IP: *.tele2.pl 29.09.05, 17:09
                Hmm.. a ja żyłem dotychczas w przeświadczeniu, że buty narciarskie produkowane
                są z myślą o płaskostopych... Czy to pomaga również wtedy, gdy ktoś ma b.
                wysokie podbicie?

Pozdrawiam
                • Gość: darekkkk Re: dopasowanie wkładek IP: 195.42.249.* 30.09.05, 08:43
                  Ta wkladka dopasowuje sie do ksztaltu stopy, wiec powinna byc ok dla kazdej
                  stopy. Do wysokiego podbicia nawet chyba powinna byc bardziej potrzebna. Tylko
                  uwaga na grubosc wkladki. Ja mam na tyle wysokie podbicie, ze sie malo w
                  ktorym bucie mieszcze. Ta wkladka termiczna jest grubsza od standardowej-
                  zostaje wiec jeszcz mniej miejsca w bucie.
                  Pozdrawiam
                • bocianiv25 Re: dopasowanie wkładek 30.09.05, 09:32
                  heh he teoretycznie but narciarski tak wygląda jak by był dla osoby z
                  płaskostopiem ale jak nie masz płaskostopia to nie wiesz co to znaczy.
                  Ja też nie wiem bo nie mam ale moja żona ma coś co się nazywa płaskostopie
                  porzeczne.
                  Dział to w taki sposób że jak nie ma wkładki ( w jej wypadki pomogła jakieś
                  nieznaczne podniesienie stopy i profilowanie – ponoć ma nieduże to
                  płaskostopie) to krew jakoś kiepsko krąży stopa marznie i co się dzieje to już
                  jest jasne .
                  Tak się zastanawiam nad tymi wkładkami bo stoimy właśnie przed wyborem nowych
                  butów dla niej a ostatnim razem dobieranie butów plus wkładka to była zabawa
                  na całą zimę.
                  Sprzedawca w Ski Teamie nie był pewny czy ta wkładka pomoże ( jakiś taki trochę
                  niedoinformowany był- raczej lepszy w rowerach niż nartach i butach tak mi się
                  wydaje ) Ponoć ta wkładka pomaga na komfort jazdy – izolacje termiczna i
                  szybkość przenoszonych impulsów na nartę ale czy na płaskostopie porzeczne to
                  nie wiedział.
                  Może ktoś z Forumowiczów wie jak to jest z tą wkładka termiczną.
                  Bocin
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka