Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dokąd na narty

IP: *.aster.pl 09.11.05, 14:04
    dokąd warto pojechać w lutym? jesteśmy dość początkujący i jedziemy z 7
    letnim dzieckiem. ważna jest bliskość stoków, możliwość korzystania ze
    szkółki, bardzo dobre warunki zakwateerowania. dopuszczalne miejsca: polska,
    czechy, słowacja, austria, szwajcaria.
    Obserwuj wątek
      • arwena Re: dokąd na narty 09.11.05, 14:14
        jakby mnie kasa nie ograniczala, to byloby tak:
        1) szwajcaria
        2) austria
        3) czechy
        4) slowacja
        5) polska

trzy ostatnie opcje - w lutym straszny tlok bedzie (wszedzie bedzie, ale przy
        niskiej relatywnie liczbie tras i przepustowosci wyciagow bedzie on bardziej
        uciazliwy)

pozdr!
        • Gość: xxx Re: dokąd na narty IP: *.aster.pl 09.11.05, 14:21
          poproszę o adresy konkretnych hoteli, kwater lub chociaż miejscowosci.nie jest
          tak, że kasa mnie w żaden sposób nie ogranicza. jestem w stanie płacić do 300-
          400PLN za nocleg. o cenach karnetów nie mam niestety pojęcia, ale to też ma
          znaczenie
          • dagbe Re: dokąd na narty 09.11.05, 14:52
            Białka Tatrzańska: pensjonat Bania www.bania.com.pl
            Na plus: * bardzo blisko do wyciągów * atrakcje dla dziecka (snow-tubing,
            zimowy plac zabaw) * bardzo dobre warunki * urozmaicone stoki * jeden karnet na
            wszystkie wyciągi (około 60 pln za dzień) * szkółka narciarska
            Na minus: * bardzo wysoka cena * w zeszłym roku był tłok do południa, ale dało
            się przeżyć * właściwie brak atrakcji "po nartach" - o 22:00 wszystko zamykają

Bukowina Tatrzańska: pensjonat Wojtuś www.wojtus.home.pl
            Na plus: * bardzo blisko wyciągów * bardzo dobre jedzenie * sauna, jakuzzi *
            miejscowość bardziej tętniaca życiem * spory wybór kwater * polecam dla dziecka
            szkółkę narciarską Budzyńskich (wyciąg dla dzieci na Olczańskim Wierchu)

Na minus: * na każdy wyciąg osobny karnet (około 1zł za wjazd)* stoki są
            monotonne (ale na pierwszy raz dobre) * nie ma (jeszcze w zeszłym roku nie
            było, ale może się zmieniło...) zimowego placu zabaw dla dzieci

Pierwsze trzy sezony wyjechaliśmy do Bukowiny a od zeszłego roku rezydujemy w
            Białce.

Pozdrawiam,
            Dagmara
            • Gość: xxx Re: dokąd na narty IP: *.aster.pl 09.11.05, 17:35
              a w szwajcerii lub austrii?
            • Gość: Skyddad Re: dokąd na narty IP: *.fornfyndet.se 09.11.05, 17:40
              Podaje link do hoteli i innych mozliwosci zamieszkania na terenie Bad
              Hofgastein.
              www.gastein.at/hofgastein/de/show.php?Type=8
              Po otwarciu masz wejscie w tej dolinie do wszystkiego wyglada to tak
              Unterkunftssuche
              Hotels
              Frühstückspensionen
              Ferienwohnungen und
              Appartements
              Privatzimmer
              Urlaub am Bauernhof
              Wybierz i zobacz,chcesz inne miejsciowosci to podajesz nazwe miejscowosci i
              odpowiednio kraj Austria .at lub Helvetia .ch
              Trafisz na wszystko co sobie zazyczysz.
              Pzdr.Sky.

• Gość: xxx Re: dokąd na narty IP: *.aster.pl 09.11.05, 20:25
                dziękuję:-)
                • ortodox Re: dokąd na narty 09.11.05, 21:22
                  Nie gniewaj się xxx ale sądzę, że gdybyś wykazał odrobinę własnej inicjatywy
                  w planowaniu wyjazdu na narty, to wyszło by to z pewnością na lepsze.
                  Wpisz w wyszukiwarkę np. google, np. narty, ski, apartamenty, apartamenti, FEWO,
                  ... i co sobie tam jeszcze wymyślisz a znajdziesz tyle linków i ofert, że do
                  świąt będziesz mógł przebierać w regionach narciarskich, kwaterach, mieszkaniach
                  , hotelach i wybierzesz to co będzie Tobie pasowało.
                  Ja dorzucę od siebie jeszcze Włochy, bo zdaje się nikt jeszcze nie wspomniał a
                  warto tam się wybrać na narty.
                  Spróbuj tak a jak się nie uda, w co wątpię, to wpadnij jeszcze na forum, to
                  pomożemy .
                  Jeżeli jednak potrzebujesz konkretnych linków to proszę:
                  www.soelden.com/
                  www.europasportregion.pl/
                  www.austria-holiday.pl/
                  www.zillertalski.at/
                  www.hippach.at/
                  www.dolomitisuperski.it
                  www.dolomitinetwork.com/appartamenti/index.htm
                  www.dolomiti.it/index.php
                  www.fassa.com/cms-01.00/articolo.asp?IDcms=6390&s=272&l=EN
                  www.valgardena.it
                  www.valdisole.net/ita/inv/prima.php
                  www.valdisole.it/valdisole/ing/pozdrawiam
                  • Gość: xxx Re: dokąd na narty IP: *.aster.pl 09.11.05, 21:29
                    korzystanie z wyszukiwarki oczywiście nie stanowi dla mnie problemu:-)chodziło
                    mi o radę w kontekście optymalnych warunków do jazdy dla mojej rodziny.
                    dziękuję za linki;-)
                    • ortodox Re: dokąd na narty 09.11.05, 21:58
                      Nie wątpię:), w takim razie zapewniam, że w każdym alpejskim centrum
                      narciarskim znajdziesz to, o co pytasz: szkółkę , instruktora , łagodne stoki
                      dobre do nauki i te trochę poważniejsze, przyzwoite warunki do mieszkania i
                      zadowalające wyciągi. Nie sądzę byś musiał z powodu swoich umiejętności czy
                      rodziny szukać czegoś specjalnego. Jesteście jak najbardziej typową narciarską
                      rodziną :). Proponuję skupić się w takim razie na walorach krajobrazowych,
                      cenowych, itp.
                      Na waszym miejscu pojechałbym w piękne Dolomity ale nie wiem czemu Włoch nie
                      wymieniasz jako możliwego kierunku?
                      pozdrawiam i życzę powodzenia.
                      • arwena Re: dokąd na narty 10.11.05, 08:25
                        niestety - zaplanowanie sensownego wyjazdu, gdy jednak liczy sie z pieniedzmi
                        czlowiek i ten wyjazd niepredko sie powtorzy:( - wymaga sporo siedzenia na sieci

sugerowalabym na pewno Alpy! zorientuj sie najpierw na kraj, potem ustal czy
                        wolisz kameralny raczej region, czy tez moze cos wiekszego, zakup odpowiednie
                        mapy, aby zorientowac sie w odleglosciach i w ogole (ja mam z tym problem maly
                        w sieci), wytypuj kilka miasteczek i wtedy juz konkretnie szukaj noclegu

osobiscie wybralabym szwajcarie, choc sama jade do austrii - jednak taniej.
                        ale tu na forum kazdy ma swoje preferencje i przedstawia swoje zdanie;)))

pozdr!
                        • bynek Re: dokąd na narty 10.11.05, 13:38
                          Masz rację ale takie przygotowywanie narciarskiego i nie tylko narciarskiego
                          wyjazdu jest świetną zabawą na długie jesienne wieczory.
                          Dyskusja na forum, przeszukiwanie netu, map i atlasów, przewodników itp,
                          to dla mnie preludium krótkiego wyjazdu w Alpy. Zupełnie nie wyobrażam sobie,
                          tak po prostu, bez tych wszystkich poszukiwań coś wybrać i zamówić.
                          Mam wrażenie, że znaczna część całej zabawy przeszłaby gdzieś obok.
                          To tak jak szybki seks, bez tego wszystkiego co przed tym. Im więcej podchodów,
                          i tych tam, tym lepiej smakuje ;D. A potem wspomnienia i nowe plany.
                          Wiem, że nie wszyscy mają na to czas, zapracowane biedaczyska. jak mi jest Was
                          żal z tego powodu :))))).
                          pzdr.
                      • Gość: xxx Re: dokąd na narty IP: *.aster.pl 10.11.05, 09:02
                        nie wymieniłam włoch,ponieważ jedzie z nami także niemowlę (odległosć). na
                        razie skłaniam się ku szwajcarii. dziękuje za rady:-)
                        • bocianiv25 Re: dokąd na narty 10.11.05, 11:36
                          Jedz do Zermat.
                          Jak masz 100 oiro na osobę dziennie to nie mam problemu. Będziesz miał i widoki
                          i stoki i apres ski
                        • ortodox Re: dokąd na narty 10.11.05, 12:33
                          Do włoskie Dolomitów jest nie dalej niż do Szwajcarii.
                          Jednak to zależ skąd jedziesz( gzdie mieszkasz) ale odległości sa porównywalne.
                          We Włoszech jest jednak przeważnie taniej niż w Szwajcarii i za 100eurasów/dobę
                          możesz mieć bardzo ciekawy apartamencik lub hotel.
      • Gość: marta uparta Re: dokąd na narty IP: *.iscnet.pl 03.12.05, 19:04
        polecam Czechy. Nasze dziecię uczyliśmy jeździć w Rokitnicach nad Izerą. Duzo
        łatwych stoków, niewysokie ceny. Zakwaterowanie - warto szukać prywatnych
        kwater, a niektore z nich są niemal pod samymi stokami. Podobne warunki spełnia
        Szpindlerowy Młyn, ale jest zdecydowanie droższy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka