Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CHOPOK NOCLEGI

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:30
    SZUKAM PRZYZWOITYCH I JAK NAJBLIZSZYCH NOCLEGOW OD CHOPOKA ZA WSZELKIE INFO Z
    GORY DZIEKI
    Obserwuj wątek
      • Gość: charlie Re: CHOPOK NOCLEGI IP: 213.17.170.* 09.12.05, 09:41
        Jak chcesz mogę dać Ci namiary na dwa super hotele, znajdujące się na Chopoku -
        wychodzisz i zjeżdzasz do wyciągu, około 30 metrów. Rewelka.
        Nie mam przy sobie adresów, więc jak chcesz to daj mi znać na pocztę a odeślę
        co mam
        Charles13@gazeta.pl
        pozdrawiam
        • Gość: piter Re: CHOPOK NOCLEGI IP: *.toya.net.pl 09.12.05, 11:15
          a jak te hotele ksztaltuja sie cenowo?? pozdro
          • Gość: charlie Re: CHOPOK NOCLEGI IP: 213.17.170.* 09.12.05, 12:50
            Niestety nie sa najtańsze. Otrzymujesz jednak hotel z basenem, wyżyweniem (2
            posiłki) i wyciąg przed dzwiami hotelu.
            Za 7 dni zapłacisz około 1200-1300 zl. Muszę sprawdzic dokładna ceną w domu.
            Nie mam teraz takiej możliwości by podać dokładny adres i kwoty.
            Jak pisałem wcześniej daj znać na email a najpóżniej jutro odpisze CI.
            pozdrawiam
        • Gość: bula68 Re: CHOPOK NOCLEGI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 13:59
          Czy mógłbyś mi przesłać także te namiary ? Baardzo proszę , poniewaz tez chce
          pojechać na chopok i przede wszystkim chodzi mi o spanko jak najbliżej wyciagów.
          Z góry wielkie dzieki !!!
          Na e-mail : c_bula@op.pl
      • Gość: ajmax Re: CHOPOK NOCLEGI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.05, 13:41
        Chopok ma kiepską bazę noclegową. Przy wyciągach są hotele, drogo i mało
        miejsc. Trzeba dojeżdżać albo ichniejszym PKSem, albo autem, parking płatny coś
        ok. 20 zł/dzień. Sam Chopok zkiepścił się, od kiedy zaczęli tam masowo
        przyjeżdżać Krakusy i Ślązaki. Oni mają taki zwyczaj, że odpinają narty i
        wciskają się do kolejki. Poza tym te ich wyciągi są już stare. Wystarczy, że
        jeden nie działa i już pół godziny stoisz w kolejce. Odradzam Ci Chopok. Kup
        bilet za 200-300 zł w Skyeurope (w obie strony) i śmignij do Salzburga. Wydasz
        te same pieniądze za nieporównanie lepsze warunki.
        • Gość: tomba33 Re: CHOPOK NOCLEGI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 15:16
          nie zamiierzam dyskutować, co jest tańsze, czy Chopok, czy Salzburg, ale takich
          bzdur radzę w ogóle nie brac pod uwagę

> Sam Chopok zkiepścił się, od kiedy zaczęli tam masowo
          > przyjeżdżać Krakusy i Ślązaki. Oni mają taki zwyczaj, że odpinają narty i
          > wciskają się do kolejki.

Bez komentarza.

> Poza tym te ich wyciągi są już stare. Wystarczy, że
          > jeden nie działa i już pół godziny stoisz w kolejce.

Zwłaszcza nowy 6-osobowy doppelmayer. Gruchot jakich mało. Faktycznie, zmienna
          pogoda i czasami niektóre krzesła stają. Ale nigdy nie trafiłem na większe
          problemy z jazdą.

> Trzeba dojeżdżać albo ichniejszym PKSem, albo autem, parking płatny coś
          > ok. 20 zł/dzień.

Nie zawsze. Ostatnio byłem w marcu, żadnych problemów z postawieniem samochodu
          ZA DARMO.

Oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania, ja też Chopoka nie uważam za ósmy
          cud świata, ale trochę obiektywizmu się przyda.

Co do hotelu: w podobnej cenie są Drużba i Juniorhotel - oba tuż przy trasie
          Biela Put - stąd orczykiem dobijasz do Łukowej, a stąd już wszędzie. Niezły
          standard, basen, przyzwoite żarcie. Ceny jednak około 100 zł za dobę - na
          kwaterze (z dojeżdżaniem) masz o wiele taniej (ale bez wygód). Drużba
          fajniejsza, ale mały hotelik i ciężko o miejsce.

tom
          • Gość: ajmax Re: CHOPOK NOCLEGI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.05, 19:32
            No to ja widocznie miałem pecha. Byłem kilka lat temu, właśnie w marcu. Nie
            było jeszcze tego 6-osobowego. A gondolka oraz wszystkie w Jasnej stały. I tak
            przez 3 dni. Pozostało tylko wspomnienie Polaków narty stawiających na sztorc
            (ach ten południowy akcent, niczym z ostatniej reklamy Warki z Dudkiem) i
            niczym husaria walka o wejście na 2-osobowe Zahradki. Oczywiście to
            doświadczenie jest jak najbardziej subiektywne, opinia zresztą też.
            • Gość: tomba33 Re: CHOPOK NOCLEGI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 21:21
              No właśnie, miałeś pecha, zresztą i mnie też się pechowo zdarzało tu trafić,
              też padał deszcz i połowa wyciągów stała, co nie zmienia faktu, że można tam
              nieźle pojeździć, nawet przy kiepskiej pogodzie. Natomiast nie da się ukryć, że
              za w miarę porównywalne pieniądze można spędzić podobny okres np. we Włoszech
              (oczywiście nie w Val Gardena, ale na górce 1700 m - trasy podobne, tyle że
              pogoda pewniejsza, trasy lepiej przygotowane, mniejszy ścisk).

Tom
              • Gość: Witek Re: CHOPOK NOCLEGI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 22:21
                Jesli ktoś zamieszkuje w hotelach pod wyciągami to nic dziwnego że porównuje
                ceny z Alpami. W okolicy Chopoka (prawie w każdej miejscowości) jest mnóstwo
                prywatnych kwater za 250 sk/noc czyli ok. 175 zł/tydzień. W podobnej cenie są
                nawet niektóre hotele w Liptowskim Mikulaszu. Gdzie w Alpach znajdziecie 2-os.
                pokój w takiej cenie? Nie wspomnę o tym że najpierw trzeba tam dojechać lub
                dolecieć, żywić się po 3-krotnie wyższych cenach, no i kupić skipass za ok. 150
                Euro.

A co do parkingów w Jasnej to wszystkie są bezpłatne (za wyjątkiem tego przy
                hotelu Grand), przy większym tłoku auta zatrzymywane są u wlotu doliny skąd
                dojeżdża się bezpłatnym skibusem.

• Gość: tomba33 Re: CHOPOK NOCLEGI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 22:50
                  > Jesli ktoś zamieszkuje w hotelach pod wyciągami to nic dziwnego że porównuje
                  > ceny z Alpami.

Niezbyt dokładnie się wyraziłem, oczywiście miałem na myśli porównanie życia na
                  podobnym standardzie. I nie porównuję Chopoka z miejscówkami, gdzie jest 100-
                  200 km tras, bo tam ceny są (za skipass) nieco inne. Ale znam miejscówki we
                  Włoszech ze skipasem za 90-100 euro w sezonie. Za oczywiste uważam kwestie
                  kosztów dojazdu, czy czasu - 6 dni jazdy we Włoszech to jakieś 9 dni urlopu...
                  a jechać na weekend 16 h to już zupełnie inna bajka.

tom
              • ortodox Re: CHOPOK NOCLEGI 26.12.05, 23:50
                Dlaczego nie w Val Gardena? Całkiem spokojnie można za takie pieniądze spędzić
                bezstresowo narciarski urlop w Val Gardenie. Pomijam walory widokowe, bo to nie
                jest proste w wycenie ale dla narciarza wyjazd do Włoch lub Austrii, to znacznie
                lepsze rozwiązanie niż Słowacja. Nawet jeżeli kosztuje parę złotych więcej, to
                z każdej wydanej złotówki jest o wiele więcej radości niż w Polsce i Słowacji.
                Każdy, kto był tam choć raz i wie o co w tym chodzi, wie o czym piszę.
                pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka