Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Velka Raca Oscadnica 27.XII

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 16:22
    Jezdzilem wczoraj, pierwszy raz, zdecydowalismy sie o 6 rano gdzie jedziemy.
    Bardzo fajny osrodek, parkingi za friko z prawdziwymi parkingowymi a nie cieciami od wydawania bilecikow. Troche ciezki dojazd do stacji wyciagow ale ujdzie. Trasy czerwone strome i wymagajace ale szerokie, snieg wczoraj zmrozony. Duzo dzikich tras pod wyciagami czy tak calkowicie z boku, mnostwo deskarzy w lesie. Wyciagi bdb niestety przy gornych stacjach zrobiono malo miejsca przy zjezdzaniu z krzeselek i latwo tam o kolizje. Ludu nawet calkiem calkiem ale myslalem, ze Polakow bedzie duzo wiecej. W kasie mozna placic zlotowkami ale po kursie korzystniejszym dla wiadomo kogo. Ale nastepnym razem pojade tam juz na pare dni - na jeden dzien troche daleko z Gliwic z duza iloscia krecenia kierownica.
    Aha, z gornych stacji piekny widok, bodajze na Beskid Slaski:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: bingo Re: Velka Raca Oscadnica 27.XII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 16:29
        Najszybszy wyciag jest w Lalykach.
        Ile gondoli wisi na linie, na koniec tamtego sezonu byly 4
        pozdro
        • Gość: murowany Re: Velka Raca Oscadnica 27.XII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 18:52
          Nie mam pojecia ile wisi - nie liczylem.

Dla ciekawskich - znalazlem przypadkowo stara mape wyciagow na Velkej Racy - duzo zmienilo sie jak widac.
          www.kopernik.netus.pl/nartka/image031.jpg
          • Gość: dennis Re: Velka Raca Oscadnica 27.XII IP: 212.160.172.* 29.12.05, 08:51
            Murowany,
            Jezdzisz przez Zwardoń? Czy Cieszyn? Jesli przez Zwardon to warto zwrocic uwage
            na duży skrót w Skalite - kilka kilometrów za granicą. Mozna zaoszczędzic około
            20 km. Ale po dużych opadach sniegu trzeba załozyć łańcuchy ;-)

Pozdr,
            dennis
            • kawalczewskip Re: Velka Raca Oscadnica 27.XII 29.12.05, 10:48
              ten skrót to rzeczywiście "dobra" rzecz, ale w tamtym roku zapedziłem sie tam
              ze znajomymi, ja JEEPem, oni "plaskaczem" i pomimo łańcuchów musiałem ich
              ciągać.
              tez byłem zaskoczony, bo zawsze droga była przetarta, a tym razem niepsodzianka.
              Ale śmiechu przy okazji było co niemiara.
            • murowany Re: Velka Raca Oscadnica 27.XII 29.12.05, 11:27
              Do Czadcy badz Ziliny zawsze jechalem przez Ustron i Leszna Gorna - za syrenka milicyjna w Ustroniu na swiatlach w prawo, pozniej w lewo w gory i w Lesznej jest male przejscie, z ktorego zjezdza sie prosto do centrum Trinca. Ale to tez droga dobra jak nie pada, 2 dni temu rano byla czarna ale jak wracalismy poznym wieczorem po opadach sniegu to zdecydowalismy sie jechac juz przez terminal w Cieszynie. A jadac przez Trinec i Jablunkov zawsze mozna zajsc do Plusa w tym pierwszym lub Pennyego w tym drugim:)
              Przez Zwardon jeszcze nie jechalem, o tym skrocie slyszalem, dzieki, znajoma tamtedy jezdzi ale ostrzegala mnie, ze moze byc ciezko.
              Pzdr.
              [donkey.outs.pl]
          • kawalczewskip Re: Velka Raca Oscadnica 27.XII 29.12.05, 10:51
            Ta mapka to stan co najmniej do 1998 roku, bywałem tam w tamtych odległych
            czasach.
            I najlepiej na tym przykładzie widać, że jednak można coś zrobić.
            • tribeka Re: Velka Raca Oscadnica 27.XII 29.12.05, 10:56
              nowa mapa www.velkaraca.sk/index.php?act=lyz#mapa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka