Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

UWAGA.dokladna pogoda dla tych co jada wpiatek w

IP: *.fornfyndet.se 23.01.06, 10:52
    Nocy i Sobote przez Bayern.Dotyczy tych co beda jechac z Polski i kierowac
    sie Na Munchen pozniej Kufstein lub kierunek Ga-Pa.
    Piatek w nocy na Sobote sypie snieg w okolicach Nurnberg przy temperaturze 0C.
    Sobota rano 28.01.2006 i do poludnia sypie snieg przy temperaturze 0C.
    Obejmuje swoim zasiegiem nastepujace regiony;
    Nurnberg,Munchen i Passau czyli trzeba liczyc ze Salzburg i Kufstein rowniez
    bedzie objety tym opadem.Snieg bedzie rozjezdzony czyli tzw "ciaparapa" na
    jezdni.Nalezy mies zapas plynu do spryskiwaczy 5 l moze nie starczyc.W
    niemczech plyn zimowy jest drogi (interes).
    Uwaga w takjiej sytuacji ciaglego opadu moze byc zamkniety Fernpass ,dotyczy
    tych co jada przez Ga-Pa na Insbruck.Odsniezaja i puszczaja auta po
    zakonczeniu opadu.
    Pzdr.Sky.
    P.S Dla tych co chca szybko zobaczyc na kamerkach na roznych gorkach to
    tuytaj;
    www.wetter.com/v2/?SID=&LANG=DE&LOC=0650&LOCFROM=0006
    Obserwuj wątek
      • staruch5 Re: UWAGA.dokladna pogoda dla tych co jada wpiate 23.01.06, 12:49
        troche panikujesz Sky.
        W miare pewne info bedzie we wtorek/srode.
        Na razie sytuacja nie wyglada groznie, wiec bym nie straszyl.
        Pzdr.
        • Gość: Skyddad Re: UWAGA.dokladna pogoda dla tych co jada wpiate IP: *.fornfyndet.se 23.01.06, 15:45
          Witaj Staruch,
          moje bractwo sie cieszy jak sypie,zreszta beda prowadzic,alre z tym plynem to
          racja ,widzialem pare lat temu jak roddakom sie skonczyl plyn i zal bylo forsy
          wydac na stacji to mieszali wode z sola,to juz zabujstwo dla pompy i
          spryskiwacza.
          Wiesz dzisiaj juz zalozylem box na dach spolerowany wyglada slicznie.Jutro
          generalne sprzatanie kufra,no i powolne znoszenie klamotow.
          Co do pogody to masz racje trzy dni max,ale i u nas zapowiadaja na te dni duza
          zmiane.
          Pzdr.Sky.
          • staruch5 Re: UWAGA.dokladna pogoda dla tych co jada wpiate 23.01.06, 20:14
            A teraz o podrozy. Wyglada w tej chwili bardzo dobrze, zarowno z kierunku
            poludnia Polski jak i z Polnocy – Szwecja, Dania. Sky jedzie ze Szwecji, ja z
            Danii.
            Nie ma praktycznie przewidywanych opadow, a jezeli sa, to slabe w Pl.
            Temperatury zimowe, ale lekko ponizej zera. Czyli, tylko jechac!
            • staruch5 Re: UWAGA.dokladna pogoda dla tych co jada wpiate 24.01.06, 16:44
              W tej chwili na piatek i sobote nie przewiduje sie ZADNYCH opadow ani na trasie
              podrozujacych z polnocy Europy, ani dla podrozujacych z Pl. Temperaury w nocy
              nawet -10 -15C, w dzien blisko zera. Nie wiem na razie, co z mglami.
              Troche sypania od poludniowej strony Alp we czwartek i piatek.
              • Gość: Skyddad Re: UWAGA.dokladna pogoda dla tych co jada wpiate IP: *.fornfyndet.se 25.01.06, 03:20
                Tak nawet sie zgadza z dzisiejsza prognoza.
                Pzdr.Sky.
                • staruch5 do Skya 25.01.06, 09:00
                  Czesc Sky,
                  po pierwsze jestem obrazony za slowo "nawet"!
                  po drugie, co Ty robisz po nocach???
                  Wypucowales sobie to auto i boxa a i tak najdalej na moscie Ci sie zapaskudzi.
                  Dopiero wczoraj dowiedzialem sie CZEMU most byl na dobe w piatek zamkniety.
                  Spadaly potezne bryly lodu z lin nosnych. Niezle jaja.
                  Pzdr.
                  • wote Re: do Skya 25.01.06, 13:53
                    Ja już zacząłem się pakować :)
                    To jak sky... kawka w sobotę o 7??

Będę nasłuchiwał przez radio :)

POzdrawiam
                    • arwena Re: do Skya 25.01.06, 13:56
                      przestancie juz bo zaraz zwariuje z tymi wyjazdami!
                      ja tez chce!!!!!!!!!!
                      • staruch5 do arweny 25.01.06, 14:58
                        no to chodz! Jade sam, pelno miejsca w samochodzie :-))
                        • arwena Re: do arweny 25.01.06, 15:16
                          a chetnie!
                          tyle ze miejsce pracy to w sumie jeszcze przez kilka lat byloby mi potrzebne!

zjedźcie tam kilka razy w mojej intencji, co?
                          • staruch5 Re: do arweny 25.01.06, 15:25
                            wybierz trase.
                            • arwena Re: do arweny 25.01.06, 15:29
                              a gdzie bedziecie jezdzic??
                              • staruch5 Re: do arweny 25.01.06, 15:31
                                Sky i ja w okolicach Selli. Moze chcesz cos w Cortinie?
                                A wote w Zillertalu.
                                • arwena Re: do arweny 25.01.06, 15:43
                                  no nie bylam w tym roku (i nie bede!) na lodowcu - to moze tam, co?
                                  ;-)

pzdr gorace! jak grzaniec co najmniej!
                                  • staruch5 Re: do arweny 25.01.06, 16:04
                                    jezeli ja mam dla Ciebie pojechac po lodowcu, to musi to byc Marmolada, ale
                                    moze tez wote na Tuxie.
                    • staruch5 do wote'a 25.01.06, 14:55
                      a ze mna sie nie napijeszszsz?
                      • staruch5 Re: do wote'a 25.01.06, 15:29
                        sprawdzilem jescze raz droge pogodowo. Tak, jak wczoraj. zadnych problemow,
                        mgle zobacze jutro. pakujcie sie.
                    • Gość: ater Re: do Skya IP: *.skynet.net.pl 25.01.06, 15:36
                      hej..
                      nie zapomnijcie przyslac kartek. to mily zwyczaj :)
                      • Gość: Skyddad Re: Do Starucha Wote,Arveny i Ater IP: *.fornfyndet.se 25.01.06, 21:41
                        Zglaszam sie;
                        Juz prawie spakowany.Navaxowane narty.Sciagnolem stary i nalozylem od -2 do -
                        8C.high perforance.Przy okazji znalazlem kawal stalowego takiego prawdziwego
                        drutu.Po podgrzaniu zrobilem dwa oczka i mala klodeczka i zamkniecie jak talala.
                        Auto z boxem jest natarte rowniez teflonowym vaxem ktory powoduje odpychanie
                        sie czasteczek brudu od nadwozia czyli posiada ten sam ladunek
                        elektryczny.jezdze juz trzeci dzien i auto czyste a dzisiaj breja padalo jak
                        cholera i jest 0C.Nakupilem troche zarcia tanszego,aby to sie zamknelo kosztami
                        ludzkimi.Wysprzatane auto w srodku tzn w kufrze ludzie z 30kg smiecia
                        wyrzucilem.tylko sie wklada i jezdzi i zapomina.Wszystkie radia uszykowane
                        nastrojone na jeden kanal i cod... i inny sprzet audio TV.Ubranie juz
                        spakowane a wiecie co wziolem 7 par gaci 8 par skarpet i koszule na jazde tam
                        i zpowrotem i T-shirt do lazenia,wystarczy.Natomiast narciarski to kompletny.
                        Wszystko sie miesci w malej torbie.druga to ¨tylko ubrania zwiazane z nartami i
                        fajnie mozna w chelm na wtykac body i skarpet narciarskich.
                        Najwiecej sie ciesze na Bordershop.Staruch wiesz co to jest,tani sklepik z
                        oktanani nalezacy do Scanline.Glownie nastawiony na skandynawow.Dzieci juz
                        zapowiedzialy Pappa pare kartonow piwa to mus.Wszystko powyzej 20 lat.Bedziemy
                        mieli internet w czasie jazdy,ale punktowy ,ciekawe czy wgorach jest gratisowy
                        dostep jak wroce to powiem.No coz wiecej licze juz minuty do wyjazdu.
                        Wote nie nawalimy jedziemy ciaglym bez postojow wszyscy u nas prowadza tak ze
                        niepowinnismy byc spompowani.Moze jeszcze nawet w sobote pojezdzimy.
                        Pzdr. Arvena Ciebie tez i pomyslimy na stoku ze tez bys tak chciala.Ater
                        rowniez.
                        Sky.
                        • staruch5 Re: Do Starucha Wote,Arveny i Ater 25.01.06, 21:50
                          no to otwartym tekstem:

nie wiem, gdzie jest Scanline. Czy masz na mylsi zaglebie sklepowe kolo
                          Padebornu na granicy dunsko/niemieckiej? Bo tylko to mi przychodzi do glowy.

Ja jade sam, wiec bede nieco wypompowany. na pewno w sobote odpuszcze.
                          Do uslyszenia. kanal znam, kod tez, ale ja nie mam kodow w radyjku... No to co
                          bedzie?
                          O ktorej bedziecie przejezdzac przez Fione?
                          • Gość: Skyddad Re: Do Starucha Wote,Arveny i Ater IP: *.fornfyndet.se 25.01.06, 22:02
                            Ich weiss nicht,naprawde nie umiem odpowiedziec.
                            Scandline sa to linie promowe w skandynawi i nawet do Angli.Ten ich Bordershop
                            lezy w Puttgarden,to jest olbrzymi snaps butik.
                            Na jakiej czestotliowsci chodzi Twioje radyjko,czy to sa zwykle Walke talke to
                            pewnie na 27MHz lub 49MHz jak wersja stara USA.
                            Jezeli na 446MHz to wolaj na canale 5 a ja Ciebie uslysze ale nie moge
                            odpowiedziec dopiero musze wylaczyc codowanie i wtedy porozmawiamny.
                            Gdzie ta Fiona lezy pewnikiem w Italy.
                            Pzdr.Sky.
                            • staruch5 do Skyddada 25.01.06, 22:09
                              ale Ty nie jedziesz promem...
                              Fiona to wyspa dunska, druga co do wielkosci, po Zelandii, na ktorej jest
                              Kopenhaga. To jest dla Ciebie po drugim (platnym) moscie,a przed trzecim
                              (bezplatnym), ktory wiedzie juz na kontynent.
                              Moje PMR nadaje (i odbiera) na 446 MHz na 8 kanalach, wiec powinno byc OK.
                              Czy Ty jedziesz wisniowa camry? Znaki szczegolne?
                              Moj bordowy accord kombi bedzie JEDYNYM autem na A7 na polskich czarnych
                              blachach.
                              Na razie.
                              • Gość: Skyddad Re: do Skyddada IP: *.fornfyndet.se 25.01.06, 22:19
                                To beda podobne kolory.Tak teraz sobie przypominam jest.Nie nie jade tamtedy co
                                najwyzej mozemy sie trafic na autobahn 7 za HH.Ja pedze jednym i pozniej do
                                Puttgarden.Mam brobizz i wszedzie mam zielony wjazd.jest to elektroniczne
                                zglaszanie sie i droga wolna nie trzeba sie nigdzie bukowac mamy
                                pierwszenstwo,szlabany sie otwieraja samoczynnie,
                                tylko pozniej rachunek przychodzi do banku.Mozna to bedzie wprzyszlosci zgrac z
                                wszystkimi autostradami europy i nigdzie nie stoisz tylko placisz tylko pozniej.
                                Takicusik VIP.
                                Pzdr.Sky.
                            • Gość: skyddad Re: Do Starucha Wote,Arveny i Ater IP: *.fornfyndet.se 25.01.06, 22:12
                              Widziales jak pruje snieg na calej trrasie z polnocy do Ga-Pa heuteabend .
                              www.wetter.com/v2/?SID=&LANG=DE&LOC=0202&LOCFROM=0002
                              a wsobote rano sloneczko;
                              www.wetter.com/v2/?SID=&LANG=DE&LOC=0202&LOCFROM=0002&country_code=DE®ion_code=NIL&fdate=2006012
                              8&display=W&pod=06&&R_CODE=&S_CODE=&SS_CODE=&id=
                              zobacze temperatury na sobote,
                              www.donnerwetter.de/reise/region.hts?eudb+18631+72
                              pieknie i cieplo.
                              Pzdr.Sky.
                              • Gość: ater Re: Do Starucha Wote,Arveny i Ater i Sky. IP: *.skynet.net.pl 25.01.06, 22:49
                                kurcze.. alez przyjazny ten watek, prawda???
                                dobrej drogi, slonca, wspanialych zjazdow
                                i swiezego puchu z odcieniem blekitu /jak to mowi jeden szczegolny narciarz.
                                pozdrawiam
                                • staruch5 ater 25.01.06, 23:13
                                  czuje sie (m.in.) adresatem Twoich zyczen. dzieki Aterko. Ale poki co jeszcze 2
                                  dni pracy.
                                  • wote Re: ater 25.01.06, 23:57
                                    A ja mam od dzisiaj urlop :) Już nie mogę się doczekać. Planuję być w okolicach
                                    Kufstein około 7, 8 rano :)
                                    Będę nasłuchiwał na ustalonym kanale.
                                    Udanych szusow Panowie. Szkoda że nie jedziemy w ten sam rejon ...
                                    • Gość: Skyddad ReWote IP: *.fornfyndet.se 26.01.06, 04:27
                                      Wote
                                      Twoj rejon znam wysmienicie, w sumie to bylem trzy razy.Fugen i dwa razy
                                      Hintertux z mieszkaniem w Mayrhofen ale w lecie.Bardzo lubie ten teren,jest
                                      wdzieczny i ludzie tez.Gdybys mieszkal u Bauera jak ja zrobilem w Fugen to
                                      niedosc ze bylo tanio to mozna bylo kupic za grosze przysmaki Tirolskie
                                      wedliniane. Jest gdzie poszalec Zill. Arena.
                                      Trzymaj sie i pamietaj przed 7 tano inaczej to wsiakniesz na pare godzin
                                      Wyjazd pozniej przed 8 rano.O 10 rano nie wjedziesz na autostrade takie bede
                                      stau.Mam na mysli zakomnczemnie turnusu.
                                      Trzymaj sie TY i Twoja rodzina .
                                      Pzdr.Sky.
                                  • aater Re: ater 26.01.06, 02:03
                                    jeszcze nikt nie nazwal mnie Aterko haaa. to mile.
                                    jakos przezyjesz te 2 dni pracy. bedziemy cie wspierac :)
                                    a jak sie nawolujecie przez to radio???
                                    np "ja staruch5, ja staruch5 - czy mnie slyszycie?" :)
                                    • staruch5 bagaz Skyddada 26.01.06, 09:19
                                      Sky napisal:
                                      ""Ubranie juz
                                      spakowane a wiecie co wziolem 7 par gaci 8 par skarpet i koszule na jazde tam
                                      i zpowrotem i T-shirt do lazenia,wystarczy.""

Nie zapomnij o oddychajacych kondonach z membrana 10000! A i odpowiedni smar
                                      moze sie przydac!
                                      Pzdr.
                                      • wote Re: bagaz Skyddada 26.01.06, 10:32
                                        Dobre Staruch :) się zdrowo uśmiałem... :) NIe wiadomo tylko na jaką temperaturę
                                        ten VAX :D

Pozdrawiam Sky Ciebię i całą TWoją famjilię także :D
                                        • Gość: Skyddad Skaut Staruch IP: *.fornfyndet.se 26.01.06, 11:36
                                          W tym wieku przerwa tydzien, przezyje,a kurcze plaszczy przeciwdeszczowych nie
                                          lubie.Po drugie to jade na narty a nie rozrywac sie,chociaz tak po dwoch dniach
                                          ostrego jezdzenia to juz sie jest harcmistrzem.Rozumiesz maszty chce stawiac.
                                          A jak u Ciebie?
                                          Wote Tys to mlody z swoja dzierlatka jedziesz to skautem nie bedziesz.
                                          Pzdr Was.Sky.
                                          • staruch5 Re: Skaut Staruch 26.01.06, 11:43
                                            skoro pytasz....
                                            u mnie pelne harcerstwo! Tylko praca i od czasu do czasu narty. Nie ma czasu na
                                            jakies tam pierdoly.
                                            pzdr.
      • Gość: murowany wg meteo.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 13:56
        Mapy meteo.pl pokazuja na piatek 27.I i sobote 28.I silne opady sniegu lub sniegu z deszczem w polnocnych Wloszech.
        • Gość: Skyddad Niemieckie meteo IP: *.fornfyndet.se 26.01.06, 14:32
          www.wetter.com/v2/?SID=&LANG=DE&LOC=7011&LOCFROM=0201&type=WMO&id=659
          zupelnie cos innego ide szukac na wwloskie.
          Pzdr.Sky
          • Gość: Skyddad Wloskie meteo IP: *.fornfyndet.se 26.01.06, 14:46
            Tylko to dokladna gorska pogoda i pokrywa sie z twoimi wiesciami,piatek opad
            sniegu ale -10C i podnosi sie do -5C i pozniej do +1C pozniej lampa,nastepne
            dwa dni.Takze my przyjezdzamy na lampe i umiarkowana temperature.
            www.provinz.bz.it/wetter/suedtirol.htm

Pzdr.Sky.
            P.S Staruch nie pchaj sie przez wysokie przelecze po opadzie jest prawie
            niemozliwy przejazd. Takze sklepik i pozniej kosciolek to dobra droga.
            • staruch5 Re: Wloskie meteo 26.01.06, 14:57
              zobacze jutro. na razie mi sie wydawalo, ze do soboty rana juz sie wysypie, ale
              to raczej od poludniowej strony Alp, wiec FernPassa sie nie boje.
              • staruch5 Re: Wloskie meteo 26.01.06, 15:10
                patrzylem do moich zrodel. Tylko jedno podaje opady na Brennerze, ale obok (Ga-
                Pa i Bolzano) juz nie. to dziwne. Ale to jakies malutkie opady, okolo 2-3cm
                sniegu (nie wody) w ciagu sobotniego ranka. Sprawdze jutro.

Murowany, pewnie korzystasz z ICMu. Zwroc uwage na jednostki skali opadow i na
                to, ze skala ta jest mocno nieliniowa...
                • wrb1 pozdrowienia 26.01.06, 15:37
                  pozdrawiam i życzę niezapomnianych przeżyć na stokach;
                  tylu samo zjazdów ile wjazdów;
                  sky cieszę się, że ta stronka wetter.com tak Ci podpasowała; ja namierzylem ją w
                  polskiej TV, na jej podstawie podają tam prognozę; a te dodatki w postaci
                  informacji o radarach rzeczywiście super;
                  zazdroszczę wam, bo wyglada, ze pogoda się wyklaruje i bedziecie mieli super; na
                  pocieszenie zostaje mi, ze ja już to mam za sobą
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=35532992
                  a i w maju mam zamiar odwiedzić Stubai;
                  po powrocie wrzućcie moze parę fotek z waszych wyjazdow
                  3majcie się i wracajcie zdrowi
                  • wrb1 Re: pozdrowienia 26.01.06, 15:45
                    jeszcze jeden link mi sie znalazl, moze tez na cos się przyda;
                    www.adac.de/
      • aqua_77 A w Szwajcarii? 26.01.06, 15:26
        Widze, ze tu sami SPECE OD METEO sie zebrali.

No to jak bedzie w najblizszy weekend w Engelbergu w Szwajcarii?
        Ale zastrzegam, ze jezeli ma byc strasznie zimno i zadymka z mgla, to takiej
        prognozy nie przyjmuje do wiadomosci ;))))
        • Gość: Skyddad Re: A w Szwajcarii? IP: *.fornfyndet.se 26.01.06, 18:14
          Witaj Aqua_77,
          Prosze z detalami;
          www.wetter.com/v2/?SID=&LANG=DE&LOC=7000&LOCFROM=0203&type=WORLD&id=62903
          Chcesz wiecej dni to kliknij pod pogoda Zur 7 - Tage Ubersicht
          Pzdr.Sky.
          • staruch5 dla tych, co jada - warto! 26.01.06, 22:42
            Rzucilem okiem na sewery pogodowe. Mozna poogladac do srody, na niektorych.
            Snieg wypada sie na poludniu Alp w Dolomitach w nocy na piatek i resztki na
            sobote. Potem (niedziela) bedzie nieco niestabilnie, czyli troche zachmurzenia,
            ale od poniedzialku pojawia sie klin wyzowy (most wyzowy) od wyzu Brytyjskiego
            (to polnocna wersja wyzu azorskiego) i bedzie bardzo slonecznie. Tempartury
            zimowe, ale nie widac jakiejs strasznej zimnicy. Wiatry slabe.
            No to co?
            Trzeba jechac!
            • Gość: ater Re: dla tych, co jada - warto! IP: *.skynet.net.pl 26.01.06, 23:13
              zostal ci jeszcze 1 dzien.
              twoj bagaz tez taki "wyliczony" jak u Sky'a ?
              nie zapomnij ze krem z filtrem tez przydac sie moze :)
              sloneczko zaswieci i co?
              • staruch5 Re: dla tych, co jada - warto! 26.01.06, 23:54
                mnie jeszcze do emerytury troche zostalo i nie mam tyle czasu, zeby sie tak
                przygotowywac. jest wiecej improwizacji/balaganu. Kremu z filtrem nie mam, ale
                sa same filtry.
                Sloneczko jest zaplanowane.
                dziekuje za mile slowa.
                • Gość: ater Re: dla tych, co jada - warto! IP: *.skynet.net.pl 27.01.06, 00:25
                  hmm ale przy tej improwizacji o nowym kasku nie zapomnisz ?:)
                  jak ci same filtry wystarcza to tez dobrze.
                  jutro juz bedziesz odliczal godziny do wyjazdu co nie.
                  • Gość: Skyddad Re: dla tych, co jada - warto! IP: *.fornfyndet.se 27.01.06, 04:09
                    Wiecie dlaczego tak rano klikam,cholera SPAC NIE MOGE,wczoraj zrobilem sobie
                    potezna saune.pelmna godzina z malymi przerwami w 95C,Czlek sie pozbyl
                    wszystkiego ,wypoczety i glodny nart.Sprawdzalem ceny Whisky w tych sklepach to
                    i na samym promie Staruch sa np Laudiers dobra szkocka 0.7l po 70sek to tak u
                    nas w sklepie kosztuje z 250sek.Taka roznica dlatego tak skjlepy sie
                    nastawiakja na szwedow podrodze do Alp.Tak sie ciesze ze dzieciarnia bedzie
                    prowadzic,to jest pierwszy raz w moim zyciu taki dluzszy wyjazd z nimi,kiedy
                    juz maja doswiadczenie za kierownica i nie musze sie wogole martwic.Syn byl
                    trzykrotnie z kolegami i tez sami propwadzili tylko diably mieli nowe auta z
                    wupozyczalni i cala droge grzali ponad 170km/h co 200km sie zmieniali to
                    potzreba im bylo z skandynawi do St Anton 8 godzin,oczywiscie ostani odcinek
                    juz gorski to mowy oszybkieh jezdzie niema.pamietajcie o Vignette oni w aystri
                    tylko mieli kilkaset metrow autostrady aby sie mdostac do St Anton i nie
                    kuopili i tak stala Politzei i kazdy woz kasowala na 1000sek tak cos ponad
                    100euro.Nikt nie kupowal Vignetty bo i poco na sto metrow autostrady?
                    No to trzymajcie sie tez zycze pogody ducha i naturalnej tez
                    Sky.
          • aqua_77 Re: A w Szwajcarii? 27.01.06, 09:30
            Wielkie dzieki!
            • staruch5 pogoda 27.01.06, 12:02
              Patrze ostatni raz przed wyjazdem na pogode na 5.tydzien.

W tej chwili sypie i dosypuje jakies 30 do nawet 50cm w gornych partiach w
              ciagu najblizszej doby.

Do srody powinien sie utrzymac obszar wyzowy siegajacy do Alp.
              Temperatury zimowe -5C-10C.
              Wyjatkowe slabe wiatry.
              W niedziele jeszcze chmurki i przelotne opady a potem LAMPA! Faktory brac!

Prognoza kapitalna. Byle sie sprawdzila.

Jak chodzi o droge to jest bardzo wyrazna granica opadow - tylko poludnie Alp
              dostaje i dlatego na Brennerze ma sypac, a juz GaPa ani ciut ciut!
              Jade przez GaPa.
              Pzdr.

• Gość: Skyddad Re: pogoda IP: *.fornfyndet.se 27.01.06, 15:39
                Wszystko Okey,tylko z Ga-Pa jedziesz na Insbruck i pozniej na Brennerpass takze
                chyba ze Kufstein przygode ominiesz.Pzdr.Sky.
                Chauu juz wsiadamy...........
                Wiecie co kuzyn zawodnik zrobil przyjechal z trzema parami nart wielkie do
                offpist,nastepnnie,skicross zawiniete z dwoma dziobami on robi po dwa trzy
                salta na nnich i slalomowy takie jak ja mam i zapomnialbym do GS do DH iSG to
                czwarta narta ale tez zawodnicza i ja to plusnasze mam upchac do boxu.
                • wote Re: pogoda 27.01.06, 18:21
                  No to ja też ruszam

Pozdrowienia :)

See You
                  • staruch5 odjazd 27.01.06, 19:11
                    no i zaraz ja.
                    Ostatni beda pierwszymi!
                    pozdrawiam podroznikow i tych co - na razie - zostaja na forum.
                    • Gość: ater Re: odjazd IP: *.skynet.net.pl 27.01.06, 23:22
                      pozdrawiam tez.
                      trzymajcie sie razem :)
                      a jak sie odezwiecie to moze juz nowy watek z wrazeniami ??
                      • staruch5 przyjazd 28.01.06, 13:51
                        bedzie tu i osobno.
                        Jestem na miejscu. Pogoda sie sprawdza. Leciutkie opady sniegu od Brenneru.
                        Sky, jechales przez Hannover? fatalnie wygladal tamten wypadek. Bylem dosc
                        blisko. 1.5h stania w korku.
                        Mnostwo Dunow z trumnami na calej trasie. W ogole duzy ruch. Bardzo kiespko sie
                        jedzie od konca A7 do Innsbrucka. Okropnie.
                        SkiPass bez kolejki. Nikogo nie bylo. Dosyc cieplo.
                        Odezwijcie sie.
                        • Gość: Skyddad Re: przyjazd IP: *.fornfyndet.se 05.02.06, 06:39
                          Witaj Staruch,
                          Od Wurzburga praktycznie oo godzinie cos kolo4-5 rano grzejemy juz 3ma
                          filami.Fart jak cholera okolo 140km/m rownio jada wszyscy dunow duzo dolaczaja
                          sie Holendrzy,Belgowie,Luxemburg,Brytyjczycy,naprawde zaczyna byc
                          ciasnio ,odstepy miedzy autami ponad 75m i ruch idzie plynny i sie zaciesnia i
                          zwalnia.Okolice Munchen zawsze sa stau,ale nie tym razem Niemcy dorobili na
                          autobahn 4 pas opdprowadzajacy ruch lokalny do miasta ,oczywiscie wszystko
                          zapachnane predkosc juz 90km/h ale sunie,cos fantastycznego ile to tyusiecy aut
                          na godzine jest wstanie taki autobahn zezrec.Mijamy Munchen wjazd na Salzburg
                          predkosc skacze do 95km/h i pozniej o dziow zjazd na Kufstein.Kupujemy Vignette
                          jeszcze dalekow niemczech sa juz w sprzedazy a niema kolejek. Wopadamny do
                          Kufstein przejazd juz wolniej 40km/h ale sunie ,krzycze w radio Wote kom.Cisza
                          skanuje cisza Wotego musi nie byc.
                          Bardzo duzo pojawia sie wozow z Polski wrecz goruja iloscia.Jazda do Insbrucka
                          juz luzno i szybko okolo 100km/h.Pozniej Oplaty Brennerpass,Wloska Autostrada
                          leci gladko.
                          Pzdr.Sky.
                          • wote Re: przyjazd 05.02.06, 11:29
                            No Wotego być nie mogło, mieliśmy mały problemik po drodze i w końcu byliśmy
                            około 11:30 w Kufstein i załapaliśmy się na jeden wielki ogromny Stau. :(

Nie mniej wyjazazd BOSKI cały tydzień piękne słońce i nawet jednej chmurki nie
                            bło, W życiu się tak bardzo nie opaliłem na nartach..;. :D jak ja się teraz w
                            pracy pokażę

Pozdrowienia narciarze...

Idę spać dalej :)
                            • staruch5 Re: przyjazd 05.02.06, 11:53
                              zaliczylem w sobote Kronplatz (o tem potem i gdzie indziej). po pizzy i
                              kosciolku w Brunico wyjechalem po 19tej w droge.
                              Droga dosc zmudna, bo przez Fernpass. Noc z soboty na niedziele jest najlepsza
                              do jazdy z nart. Kompletny brak ruchu cala trase.
                              Do ponurego, smutnego i plaskiego kraju Wikingow dotarlem rano. Chyba sie
                              przespie.
                              Pozdraiwam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka