Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kasina Wielka

IP: 217.96.22.* 02.02.06, 11:58
    Czy ktoś wie jak daleko od stoku w Kasinie Wielkiej znajduje się dworzec PKP,
    czy trzeba daleko dojść do stoku..?
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • ben333 Re: Kasina Wielka 02.02.06, 12:29
        haha...... sorry ... jest właściwie na stoku.
        • Gość: wix Re: Kasina Wielka IP: 217.96.22.* 02.02.06, 12:39
          hehe...dzieki wielkie...
      • pawelhks Re: Kasina Wielka 02.02.06, 15:24
        Gość portalu: wix napisał(a):

> Czy ktoś wie jak daleko od stoku w Kasinie Wielkiej znajduje się dworzec PKP,
        > czy trzeba daleko dojść do stoku..?
        > pozdrawiam

Nie wiem dokladnie o co chodzi pytajacemu ale dworzec w Kasinie Wielkiej jest
        chyba nieuzywany dla celow ruchu osobowego. Raz wprawdzie widzialem szynobus
        jadacy tamta trasa, ale nie wiem czy to nie byl przypadkowy rejs. Takze
        wykorzystanie dworca w celu dotarcia na stok moze byc mocno utrudnione.
        Natomiast fakt faktem ze dworzec, na ktorym dziala wypozyczalnia nart i serwis,
        jest oddalony od dolnej stacji wyciagu o jakies 100 metrow. Jednak trzeba dodac
        ze bardzo ciezko byloby tam wjechac pod pociag (wczesniej trzeba staranowac
        auta na parkingu).

Slyszalem ze sa przymiarki do zbudowania wyciagu krzeselkowego w Kasinie. Czy
        ma ktos blizsze info?
        • Gość: Moody Re: Kasina Wielka IP: *.ing.nl 02.02.06, 16:00
          Obsługa wyciągu mówiła, że ma być na przyszły sezon. Jest też negocjowana
          kwestia przedłużenia trasy w kierunku szczytu Śnieżnicy. Jeśli się uda to
          będzie w przyszłym sezonie 4-osobowe krzesło i orczyk.

• Gość: murowany Re: Kasina Wielka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 16:04
            To jest bodajze ten sam inwestor co w Ryterskim Raju. Fajnie, przynajmniej cos sie dzieje w Malopolsce - poniekad najwieksze inwestycje narciarskie w Polsce to wlasnie tam.
            • pawelhks Re: Kasina Wielka 02.02.06, 17:06
              Zgadza sie - to jest ten sam inwestor. I tu jest pewien problem, poniwaz
              inwestycja w Rytrze kosztowala wg wlasciciela 15 mln zl (kredy + srodki wlasne)
              i stad boje sie ze czy starczy kasy (ew. zdolnosci kredytowej) na wyciag w
              Kasinie. Z drugiej strony jak czlowiek policzy ile mozna zarobic w sezonie na
              sprawnym wyciagu o duzej przepustowosci to sie nie dziwie ze powstaja nowe
              inwestycje (Kotelnica, Zawoja, Rytro, Szczawnica)
              • Gość: wax Re: Kasina Wielka IP: *.veranet.pl 02.02.06, 20:16
                dzięki pawelhks za uświadomienie, faktycznie się pomyliłam, chodziło mi o
                doworzec PKS!!!!a czy takowy jest używalny, (chyba tak bo wybieram się
                autobusem) i jak daleko do stoku z tego dworca...dzięki i pozdrawiam
                • pawelhks Re: Kasina Wielka 03.02.06, 08:59
                  Spoko, pomylka ludzka rzecz,
                  obawiam sie ze w Kasinie nie ma dworca autobusowego, sa raczej przystanki PKS -
                  to zwykla urokliwa gorska wioska. Od drogi glownej trzeba zaiwaniac z jakies
                  1,5 km pod gore do dolnej stacji wyciagu.
                  Duzo osob przyjezdza samochodami szczegolnie z Krakowa wiec zapodaj na forum
                  moze Cie ktos wezmie.
                  Poza tym minusem Kasiny sa duze kolejki w likendy (20-30 minut czekania).
                  Ale generalnie stok jest kapitalny!!!

Pozdrawiam
              • Gość: murowany Re: Kasina Wielka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 21:25
                Moze zostawmy te obawy samemu inwestorowi bo nie zagladamy w jego bilans i ksiegowosc, wiec mozemy tylko gdybac:) A nam nic tylko trzymac kciuki. Szkoda tylko, ze to troche daleko od mnie. W Beskidzie Slaskim dalej nic sie nie dzieje. Gorzej, nawet nie wiadomo czy cos bedzie sie dziac.
                • pawelhks Re: Kasina Wielka 03.02.06, 08:56
                  Skoro mieszkasz w okolicach Slaska, jak sie domyslam z wpisu, to blizej masz do
                  Zawoi na Mosorny Gron - www.mosornygron.pl
                  Fajny stok, podobnej dlugosci jak Kasina, ale w dwoch miejscach trudniejszy.
                  Czterosobowe krzeslo, fajna infrastruktura (parking, knajpa)
                  • Gość: murowany Re: Kasina Wielka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 10:11
                    dzieki, wiem wiem, jezdzilem na Mosornym rok temu w marcu, bardzo fajnie, mysle znow tam wybrac sie, zeby w tym roku skorzystac z tego karnetu weekendowe bo jedynie to wydaje sie byc racjonalne przy ich cenniku. pzdr.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka