staruch5 28.02.06, 15:26 jak to jest przewaznie? Czy na poczatku maja Stubai "chodzi" do 2300 m npm, czy do 2600 m npm? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrb1 Re: Stubai w maju - do bywalcow 28.02.06, 15:59 w grę wchodzi praktycznie tylko 2600; a i to w maju jak jest duzo slońcato już przy gamsgarten może być breja, ale wyzej jest super; w tym roku ciekawą propzycję ma tam MAX, troche drogo ale w zamian możliwość testowania testowania 30 nart 7-miu firm www.maks.pl/htm/?d=mtn_1 3maj się witek Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 Re: Stubai w maju - do bywalcow 28.02.06, 19:30 w uzupełnieniu; na stacji pośredniej na 2300 można nie wysiadać; gondolki tam zwalniają, ale jedzie się dalej; Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Stubai w maju - do bywalcow 01.03.06, 09:26 dziekuje wrb1. Mysle o weekendzie majowym. Oferta maksa mnie nie skusila. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 Re: Stubai w maju - do bywalcow 01.03.06, 13:39 zdarzyło się w maju: gdzies tak koło południa zatrzymałem się przy takiej mini knajpce, strzeliłem wiliamsa (bo bez tego narty się nie liczą), odpiąlem nartki, zdjąłem kurtkę (pod spodem tylko krótki rękaw) i zaległem na pół godzinki na lezaczku; w efekcie ręce poparzone jak od żelazka; Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Stubai w maju - do bywalcow 01.03.06, 15:40 dobra, przekonales mnie. Nie jade. Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 Re: Stubai w maju - do bywalcow 01.03.06, 15:51 ale jak posmarowałbym kremem to byłoby ok Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 Re: Stubai w maju - do bywalcow 01.03.06, 16:06 a swoją drogą to dziwnymi drogami chadzają Twe myśli; co złego w tym żeby rzucić heban na pysk Odpowiedz Link Zgłoś
bogdandzio pytanie do wrb1 23.03.06, 16:24 polecasz te imprezke majową z doświadczenia? byłes już na takiej z testami organizowanej przez Max Sport ? patam, zainteresowany wyjazdem tam. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
katosia2 Re: Stubai w maju - do bywalcow 02.03.06, 09:02 Ja mam inne majowe doświadczenie - 2 dni (z 6) wyłączone z jazdy: wiało tak, że gondolki wcale nie chodziły. W pozostałe dni pogoda też do majowych nie należała. Ale nie podajemy się i być może sprawdzimy jak będzie w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
bocianiv25 Re: Stubai w maju - do bywalcow 05.04.06, 15:08 Ale do Gamsgarden schodzi najfajniejsza traska na Stubaiu oczywiście poza Wilde Grube Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Stubai w maju - do bywalcow 05.04.06, 15:46 Czesc bocianie! dawno Cie nie bylo. www.alpineskimaps.com/htm/austria/stubai/winmap.htm o ktora chodzi? O 7? Odpowiedz Link Zgłoś
bocianiv25 Re: Stubai w maju - do bywalcow 10.04.06, 10:29 Chodzi o trasę nr 2 z Eisgard do Midelstation - polecam 7-mka to łąka dość szeroka więc do Supergiganta ok leprza będzie 17-stka. Do bardzo szybkiej jazdy fajna jest 10-tka można na garbach troche poskakać Pozrawiam Bocian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Stubai w maju - do bywalcow IP: *.aol.pl 02.03.06, 14:37 Witam! Byłem na Stubaiu w majowy weekend 2004.Pogoda ładna (słońce+trochę chmur), wszystkie wyciągi czynne, śniegu pod dostatkiem nawet na 2300 m. Nawet trasa do parkingu (Wilde Grubn)przejezdna choć oficjalnie zamknięta. Ogólnie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: Stubai w maju - do bywalcow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 07:55 juz nie moge doczekac sie maja i i zjazdu "dzikimi rowami" ale w miedzy czasie jeszcze wloska 6 -dniowka przede mna, mysle ze zakonczenie sezonu z bonusem "SKIPAS GRATIS" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Stubai - któredy jeździcie ? IP: 194.205.246.* 22.03.06, 14:49 Z Warszawy przez Czechy i Wiedeń, czy Wrocław, Bolesławiec i Niemcy ? Ile czas zajął Wam dojazd, uda się od rana do wieczora ? Z góry dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Stubai - któredy jeździcie ? IP: *.acn.waw.pl 13.04.06, 20:40 Jechałem i przez Czechy i przez Niemcy. Jednak szybciej jest przez Czechy. Większa ilość trasy po drogach dwupasmowych. Jak jedziesz przez Niemcy to po pierwsze musisz przejechać trasę ruchliwą od Piotrkowa do Wrocławia, później remontowana autostrada do Legnicy i znowu jednopasmówka do Zgorzelca. Później to już tylko minimum złoty coś na liczniku do samego zjazdu do doliny Stubai. Szerokiej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czes Re: Stubai - któredy jeździcie ? IP: *.isp.tvkg.net 14.04.06, 11:36 Witam. A czy średnio jeżdzący znajdą jakieś łagodniejsze stoki na Stubaiu? Czy lepiej szukać w innych regionach? (Tux? Kaprun?) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bocianiv25 Re: Stubai - któredy jeździcie ? 14.04.06, 12:14 Pytanie brzmi jak średnio bo to nie jest wcale takie oczywiste Pozdrawiam Bocian Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 Re: Stubai - któredy jeździcie ? 14.04.06, 12:28 przeciez wyzej byl już ten link www.alpineskimaps.com/htm/austria/stubai/winmap.htm i tam widać, że jest sporo niebieskich Odpowiedz Link Zgłoś
kubagr Re: Stubai - któredy jeździcie ? 14.04.06, 16:31 nie bylem tam lae ten zleb miedzy 6 i5 na gorze wyglada zachecajaco: jezdzil tam ktos (w tym zlebie)????? reszta to takie typowe gorki troche mniej lub bardziej strome: moze sie myle: jak tam faktycznie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: Stubai - któredy jeździcie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 09:24 wyjezdzam w poniedziałek wielkanocny.... jak wroce sprobuje cos napisac,podziele sie wrazeniami. pozdr.D. Odpowiedz Link Zgłoś