Gość: bingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 11:52 Gdzie najlepiej, polaczenia z lotniska kto organizuje jak i co macie doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ortodox Re: Samolotem na narty 17.08.06, 12:16 W zeszłym roku, to panie głównie marzyły o tym, by polecieć na narty. Jakoś większość z nich nie pochwaliła się potem, jak zrealizowała swoje narciarsko-lotnicze plany. No, a tak w ogóle, dlaczego samolotem? Bo to ani taniej, ani szybciej, ani wygodniej (sporo przesiadek), no i chyba jednak ... ani bezpieczniej. pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rybenbaum Re: Samolotem na narty 14.09.06, 12:54 w zeszłym roku i 2 lata temu byliśmy samolotem w laplagne. leciało się z okęcia do grenoble albo do genewy (w zależności od okresu). potem autobusikiem do stacji. czartery organizował centralwings, korzystało kilka biur (w tym triada). ja polecam warszawskie biuro www.atravel.pl - mają już ofertę na 2006/07 na stronie. wszystko było zorganizowane fantastycznie i profesjonalnie, mają świetne od wielu lat sprawdzone apartamenty. poza tym dobra obsługa. biuro może małe, ale ma stałych wiernych klientów. aby tak nie kadzić, od razu uprzedzam że drogo i czasem rezydenci kiepscy - ale coś za coś. generalnie narty samolotem są dobrym pomysłem, jak się ma krótki urlop - wsiadasz na okęciu i za 2 godziny jesteś w grenoble. a na nartach razem z dojazdem jakieś 7-8 godzin od wyjścia z domu!! a autokarem 28 godzin i ledwo zyjesz po podróży... warto latać tylko do francji szwajcarii i na zachód włoch (np cervinia) - do austrii i w dolomity nie jest aż tak daleko, żeby wydawać kupe kasy. zresztą nie wiem, czy są tam jakieś lotnicze oferty. oczywiście taniej jest jak sie jedzie w kilka osób do apartamentu. bez biura podróży jest trudniej - chyba są jakieś loty do lyonu, ale stamtąd jest kawał drogi. jeśli lecieć rejsowym, to do genewy. chyba, że ktoś zrobi tanie loty do grenoble - z lotniska są rejsowe busy do okolicznych stacji. można tez lotem do katowic i pksem do szczyrku ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skyddad Re: Samolotem na narty IP: *.fornfyndet.se 14.09.06, 17:40 Nie wiem jak jest z W-wy do Alp,ale my z Skandynawi mamy swietne polaczenia,Insbruck-cala srodkowa Austria,Bolzano w Italy Dolomity wschodnie i zachodnie. Milano ale trzeba pozyczac auto aby byc niezaleznym. Salzburg cala wschodnia Austia.Sa to w wiekszosci loty czarterowe niedrogie. Dzieci korzystaly ale ja nie ,gdyz jak sie niepojedzie autem to nie bylo wyprawy. 65% ludzi tak jezdzi na narty. Natomiast ludzie o nastawieniu sportowym najmuja autokar z dwupietrowy gdzie na dole sa lozka i sie spi i jest trzech klierowcow i jedzie sie bez przerwy.taka lokomocje uzywa sie wlasnie do Francji.Wcale nie jest takie drogie a dowozi na samo miejsce i zabiera. Duzio samochodziarzy laduje swe auta w Hamburgu na lory kolejowe i spia w sypialnym i rano sa w Munchen i tylko mjuz krok wyspany o odrazu na dechy.Te opcje zrobiono z mysla o ochronie srodowiska i odcuiazenia tych biednych przeladowanych autobahn. Pzdr.sky. Odpowiedz Link Zgłoś
hankam Re: Samolotem na narty 15.09.06, 11:53 Ja myślałam w zeszłym roku o takim wariancie na weekend majowy, ale mnie skutecznie zniechęciliście. Uznalam, że lepiej PKP do Zakopanego ;) Rozważałam to głównie ze względu na dziecko - męczyć jedynaczkę przez cztery dni w samochodzie - bez sensu. Tanich lotów na weekend majowy nie znalazłam. Wtedy wszystko już lata na Kretę. Odpowiedz Link Zgłoś
ron5 Re: Samolotem na narty 17.09.06, 07:05 Mozna polecieś skyeurope do Turynu a stamtąd autem lub busem do Francji.Rozważam coś takiego ale jak pomyślę,że do Austrii mam 750km dobrą drogą to jednak Austria przeważa.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Samolotem na narty IP: *.aster.pl 17.09.06, 22:02 Zależy z jakiego miasta. Z warszawy wizzair lata do Grenoble w soboty, w całkiem przyzwoitych godzinach. Cena za rodzinę 2+2 to ok. 1700 zł. Centralwings proponuję sobie darować, bo to żadna tania linia - jak sobie popatrzycie w wyszukiwarki lotnicze, to róznica z cenami biletów regularnych linii jest minimalna. Włochy - w zasadzie tylko lot do Mediolanu i wypozyczenie samochodu. W zeszłym roku SkyEurope latało do Salzburga... Miło wspominam...Poleciałem z rodziną i byłem bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Samolotem na narty IP: *.aster.pl 17.09.06, 22:16 A tutaj link do postu z dyskusją na temat latać czy jechać... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=36522761 Odpowiedz Link Zgłoś