Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dominik, Piotr - czy bywają na forum?

05.10.06, 20:55
    Obserwuj wątek
      • volta2 Re: Dominik, Piotr - czy bywają na forum? 05.10.06, 20:58
        sorry, za szybko kliknęłam ale pytanie jak w temacie, czy panowie bywają i czy
        ich można jakoś znaleźć? pamiętam, że byli w stanie podać jakieś propozycje w
        austrii, a ja mam nietypową sytuację,
        czy zostaje mi tylko pisać do alessy(ale to włochy, a ja w tym roku raczej do
        austrii)
        • Gość: Skyddad Re: Dominik, Piotr - czy bywają na forum? IP: *.fornfyndet.se 05.10.06, 21:13
          Witaj Volta;
          znalazlem pare postow wczesniej Dominika adress,skoro jest opublikowany tzn chce
          kontaktu oto on;
          dominik@zillertalinfo.pl

Pzdr.Sky.
        • alessa Re: Dominik, Piotr - czy bywają na forum? 05.10.06, 22:51
          Ja mam też kontakt , nawet wybieram się jeszcze może niedługo do Caprum.
          Pozdrowienia
        • Gość: Piotr Re: Dominik, Piotr - czy bywają na forum? IP: *.adsl.highway.telekom.at 14.10.06, 09:12
      • Gość: Piotr Re: Dominik, Piotr - czy bywają na forum? IP: *.adsl.highway.telekom.at 14.10.06, 09:19
        Bywaja, bywaja ale co sie beda wtracac skoro ich posty tez sa wycine haha.
        Moj ostatni post byl wiadomoscia, ze jak ktos jest zainteresowany Zell am See,
        Kaprun, Saalbach, Hinterglem, Leogang to jestem na miejscu aby pomoc.
        Jezeli to jest reklama czegos innego jak checi pomocy to chyba tak jest dla
        kogos, jezeli jest tu ktos jednak kto niby zaplacil za moje porady albo pomoc,
        albo np. za szybka runde po regionie gdzie darmowo pokazuje stoki, sklepy
        itp.aby goscie nie tracili czasu na szukanie to schcialbym go poznac bo
        osobiscie nie znam haha.
        Z strony www.zellamsee-holiday.com :
        "Pomagamy turystom z Polski w sytuacjach problemowych na terenie Zell am See i
        Kaprun. Na życzenie pomagamy w poszukiwaniach odpowiedniej kwatery noclegowo-
        wypoczynkowej i organizacji wypoczynku indywidualnego jak również grupowego.
        Słóżymy pomocą informacyjną dotyczącą regionu Zell am See i Kaprun, i częściowo
        całej Austrii jak również pomagamy w problemach komunikacyjnych w szptalach,
        urzędach, na kwaterach itp. Oferujemy usługi przewozowe jak również serwis
        śniadaniowy i obiado-kolacyjny.
        Naszym celem jest ułatwienie pobytu w Zell am See, Kaprun, Austrii turystom z
        Polski. Ułatwienie poznania tego pięknego krajua w szczególności ziemi
        salzburskiej.
        Celem jest osiągnięcie jak najleprzych stosunków pomiędzy turystami z Polski a
        społeczeństwem Austriackim."
        • ortodox Re: Dominik, Piotr - czy bywają na forum? 14.10.06, 13:43
          Szczytne masz cele Piotrze, jeżeli tak rzeczywiście jest(wcale nie przeczę),
          to wielka chwała i uznanie Tobie za to. Jeżeli jesteś skłonny pomagać ludziom
          z Polski niezależnie od tego, czy na nich zarabiasz czy nie, to Twoja robota
          zasługuje na poparcie. Ja akurat nie uważam tego postu za reklamę i jeżeli
          został wycięty, to widać jak niestabilną politykę prowadzi wote, no ale trochę
          jesteście sobie sami winni.
          Tak jak wyżej pisałem, żona Cezara musi być poza wszelkimi podejrzeniami.
          Jeżeli jednak w tak szczytne cele ubierasz swoje interesy, to słów mi zabraknie
          na to, by to nazwać.
          pozdrawiam
        • wrb1 Re: , Piotr 14.10.06, 15:59
          Piotrze czy siejest kimkolwiek jesteś i chciałbyś być. Z zamieszczonych tu
          opinii na pewno wynika, że jesteś w tym co robisz w pelni profesjonalny i pomoc
          Twoja może być nizastąpiona w rejonie w ktorym jesteś, ale jak to mówiła moja
          babcia: "nie chodzi o te śliwki tylko pocoś tam wlazl". Napisz np ładną mamy w
          alpach pogodę, zacząl padać śnieg, a na dole umieść np coś takiego, a będzie
          wilk syty i owca cała
          3maj się
          witek
          • siejest Re: , Piotr 15.10.06, 12:44
            Ladna mamy dzisiaj pogode w Alpach ;)
            Ani jednej chmurki, snieg puch, na lodowcu 29 cm. przy 0`C a przy Alpincenter
            10 cm. przy +3`C. Zjazd do Gratbahn Bergstation.
            ;)
            Z tymi sliwkami nie rozumiem :(
      • siejest wrb1, ortodox 15.10.06, 12:38
        Dzieki za za slowa i rady, ktore jakos milo zabrzmialy. Jestem jak Wy napewno
        za jakims rodzajem obiektywnosci i umiaru w reklamie ze strony podobnych mi
        ludzi. Jestem jednak przekonany, ze Ci ludzie ktorych znacie stad nie mysla w
        pierwszej kolejnosci o pieniadzach. Przykladowo ktos stad zrezygnowal z calkiej
        fajnej pozycji zawodowej aby oddac sie Alpom. Zaryzykowal i cieszy go pozytywny
        odzew ludzi z Polski jak i miejscowych. Trzymam za niego kciuki. Ktos stad,
        poprostu zdecydowal sie wykorzystac swoje wczesniejsze doswiadczenia jako
        rezydent i nawet naturalna silom rzeczy bylo stworzenie biura podrozy. Trzymam
        ze niego kciuki. Czy to cos zlego, ze wpisami tutaj chca dac znac, ze sa, moze
        wlasnie tam gdzie planujecie spedzic wolny czas, wydac Wasze, nie zawsze lekko
        zarobione pieniadze.
        Ja tam wierze w Polanskich i skoro ktos reklamujac pisze "oferuje pomoc" to
        moze najpierw nalezy sprawdzic czy kryje sie za tym jakis przekret albo
        poprostu tylko chec zarobku.
        Piszac o sobie wiem, ze mozna zarabianie i chec pomocy innym niezaleznie
        polalczyc. Wspolzaleznie lacza to lekarze haha, nie lubimy ich za to haha?
        Nic przeciwko lekarzom, to slowa jednego z zadowolonych gosci u mnie; lekarza.
        Pozdrawiam
        • ortodox Re: wrb1, ortodox 15.10.06, 23:52
          Chyba niewiele zrozumiałeś z tego co napisałem, Piotrze.
          Każdy może robić z własnym życiem co mu się podoba, ale to do niczego jeszcze
          nie upoważnia. Chwała Tobie za to, że pomagasz ludziom, ale póki nie będziesz
          św. Teresą z Kalkuty, nie oczekuj, że będziesz pokazywany we wiadomościach
          1 pr. TVP. Tak się jakoś składa, że więcej pomagają ludzie, którzy o tym nie
          piszą i nie mówią, a najmniej pomagają ci, którzy w zamian oczekują
          czegokolwiek. Czy sprzedawca samochodów robi to, co robi dla uszczęśliwienia
          swoich klientów, a nie dla pieniędzy? Trzeba być bardzo naiwnym, żeby w to
          uwierzyć, choć wykluczyć całkowicie tego nie można.
          pozdrawiam
          • siejest Re: wrb1, ortodox 16.10.06, 11:44
            Rozumiem, rozumiem i nie zaprzeczam niczemu.
            Na wszystko mozna spojrzec obiektywnie. Ja tylko oferuje swoja pomocosobom jej
            potrzebujacym i na nia otwartych. Osobom, ktore juz wybraly jedna z ponizszych
            miejscowosci na urlop. Napewno sie nie chce narzucic i nie jest to moim celem.
            Wolny wybor.
            Pozdrawiam
            • Gość: zolv reklama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 13:00
              zaczyna mnie powoli smieszyc ten temat z reklama.

nie popadajcie w skrajnosci.

przeciez to forum narty i bardzo dobrze ze osoby zajmujace sie profesjonalnie
              tematem tu zagladaja i czasem cos napisza.

zaraz zaczniecie sie licytowac kto wiecej komu pomogl, a kto przeprowadzal
              przez pasy staruszki jak mial 15 lat ;)

siejest - nie musisz sie nikomu z niczego tlumaczyc, w podpisie umiesc sobie
              dowolny link - bez zadnych nawiasow czy tlumaczen typu "przepraszam ze zyje"
              zeby aby nikogo nie urazic. na moj rozum masz do tego prawo, jesli bys
              pisal "jestem wspanialy, moi goscie oplywaja miodem, rozpieszczam ich.
              przyjezdzajcie do mnie, ceny od... do... nr telefonu, mail, adres, itp." to
              rozumiem ze komus by to moglo nie pasowac. ale poki dyskutujesz na forum,
              odpowiadasz na pytania i dzielisz sie swoja wiedza, to mysle ze nikt nie
              powinien sie Ciebie czepiac czy kasowac Ci postow.

to ze zajmujesz sie tym rowniez profesjonalnie tylko potwierdza Twoja
              wiarygodnosc.

a jak moderator/administrator rozpedzi sie za bardzo z kasowaniem, a bedzie
              zostawial bezsensowne i nic nie wnoszace posty typu "forum narty skorumpowane"
              gdzie ktos wylew swoje prywatne zale i probuje komus zaszkodzic albo poopluwac
              sie troche nawzajem, to mysle ze moderatora/administratora tez mozna
              wymienic/ustawic (pozdrawiam wote :p )

mysle ze to forum tak naprawde nalezy do jego uzytkownikow, bez nich by go nie
              bylo, a jesli odejdzie w inne miejsce kilkanascie najbardziej aktywnych i
              majacych cos do powiedzenia osob, to forum szybko umrze.

pzdr
              zolv
              • ortodox Re: reklama 16.10.06, 14:30
                Śmiesznych tematów można nie czytać, zolv. Jak Tobie przeszkadza rozmawianie o
                tym, a nie przeszkadza Tobie reklama, to mam wrażenie, że coś z Tobą nie teges.
                Mnie za to śmieszy protekcyjne poklepywanie po plecach gości łamiących regulamin
                i snucie czarnych scenariuszy losu forum narty. Może Ty zolv czytasz uważniej
                to forum i wiesz coś czego ja nie wiem? Może jest jeszcze jakieś inne forum
                narty na gazeta.pl? Ale moim skromnym zdaniem (i wyszukiwarki, raczej dość
                obiektywnej)osoby, o których tutaj rozmawiamy, nie wymieniając z nicku są
                raczej mało aktywne i uaktywniają się szczególne wtedy gdy, gdy trzeba
                przypomnieć, że są i czekają. Jak ma się to, do tego co robią tu na forum:
                o_andrzej, skydded,staruch, jozzo, wrb1 i wielu innych nie wymienionych..
                To dzięki nim to forum żyje, a nie dzięki osobą reklamującym tu swoje interesy.
                Tak dla przykładu kilka wpisów, z Tych "pomagających ludziom"
                kto chce niech czyta choć nie pochodzą z forum narty, bo tu dzięki takim
                dyskusjom zapewne by nie przeszły.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=40712279&a=40712279
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34545&w=41390991&a=41532046
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26&w=40385936&a=40385936
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=40072566&a=40073879
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=40000711&a=40073977
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=40004678&a=40004678
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=39526375&a=39815034
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=38747932&a=39528273

• Gość: zolv Re: reklama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 19:29
                  mysle ze nie wyrazilem sie jasno albo Ty mnie nie zrozumiales.

rada:

"...Napisz np ładną mamy w alpach pogodę, zacząl padać śnieg, a na dole umieść
                  np coś takiego, a będzie wilk syty i owca cała..."

realizacja:

"... Zell am See, Kaprun, Saalbach, Hinterglem, Leogang prywatnie ( nie mylić z
                  biurem podróży ) ..."

rozsmieszylo mnie to i proby udowadniania, jak to ktos komus bezinteresownie
                  pomogl.

nigdzie nie napisalem ze przeszkadza mi rozmawianie o tym,
                  a jesli wydaje Ci sie ze mi cos przeszkadza to z Toba cos nie "teges" :p

ogolnie lubie czytac smieszne tematy.

ciesze sie ze udalo mi sie Ciebie rozsmieszyc protekcyjnym poklepywaniem po
                  ramieniu itd itp. to mile :)

mysle ze wiem duzo tego czego ty nie wiesz i vice versa ;) - no chyba ze
                  zjadles wszystkie rozumy i wiesz wszystko - jesli tak to przepraszam i wycofuje
                  sie :)

nie wiem czy jest czy nie jest jakies inne forum, ale mysle ze zawsze moze
                  powstac jesli nie ma.

to czy osoby sa czy nie sa aktywne, w jakim celu tu sa, jest ich sprawa nie moja
                  (poki nie lamia prawa, regulaminu, itp itd)

jak to sie ma do osob przez Ciebie wymienionych? nie wiem, nie podejmuje sie
                  oceny poszczegolnych osob, wystarczy mi ze Ty ich ocenisz w moim i wszystkich
                  lub swoim (jak wolisz) imieniu.

jeszcze raz dla slabszych:

napisalem do "siejest" ze moim zdaniem posty ktore pisze moze podpisywac
                  linkiem. nie pochwalam tutaj postow takich jak Twoje linki. chodzilo o podpis
                  pod postem.

wszystko

pzdr
                  zolv
      • volta2 Re: Dominik, Piotr - czy bywają na forum? 16.10.06, 14:07
        Jako założycielka tego wątku dodam tylko, że skoro o nich pytam, tzn. że są
        potrzebni?
        Pamiętam ich obecność w zeszłym roku na forum, wtedy małe dzieci nie dały mi
        szansy na wyjazd w alpy, w tym roku podrosły, może mi się uda wyjechać, a
        namiarów na chłopaków z rocznym wyprzedzeniem nie spisywałam.

Nikt nie zmusza do korzystania z ich pomocy, ale jeśli są chętni, to komu to
        przeszkadza? Że gazeta na reklamie nie zarobi? bez przesady, mi szkoda czasu na
        czytanie ogłoszeń płatnych, za dużo tego, a tu najwyraźniej jakoś tak łatwiej
        zagadnąć. Poza tym, nikt ode mnie pieniędzy nie zgarnia, czyli ta reklama jakoś
        tak urosła tutaj do lwich rozmiarów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka