Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 13:14
    co myslicie?planuje wyjazd w lutym
    Obserwuj wątek
      • Gość: al-fred Re: ischgl IP: *.pools.arcor-ip.net 17.10.06, 13:55
        hi
        to sperowo!
        bede od 11-15 luty.07
      • wrb1 do ewik 17.10.06, 14:23
        Pytasz czy Ci zazdrościmy?
        witek;)
        • Gość: ewik Re: do ewik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 21:19
          nie Witku nie pytam czy zazdroscicie bo bez pytania wiem,ze tak :-)))
          serdecznie pozdr.
          Ewa
      • Gość: kuza Re: ischgl IP: *.abcdata.pl 17.10.06, 14:29
        jeżeli chcesz sie cos dowiedzieć n/t Ischgl proponuje zaczać od archiwum - na
        pewno cos znajdziesz bo temat był poruszany
        ode mnie dodam ze najwiekszy minus tego ośrodka to tłum ludzi na trasach
        (oczywiscie o kolejkach do wyciagów nie ma mowy) i dosc wysokie ceny,
        plusy to supernowoczesna infrastruktura i strefa wolnocłowa po szwajcarskiej
        stronie (uwazaj na kontrole na punktach granicznych), ośrodek jest bardzo
        rozległy, jest gdzie jeździć, nie ma sensu wykupywac karnetu na cała doline -
        mniejsze ośrodki bledną w porówaniu z głownym, no chyba, że lubisz taki klimat,
        pozdro
        • Gość: Skyddad Re: ischgl IP: *.fornfyndet.se 17.10.06, 18:24
          Jezeli chcesz tam byc w lutym ,to juz zamawiaj pozniej bedzie wszystko
          zajkete.Jest to ulubione miejsce Niemcow .
          Pzdr.Sky
      • Gość: Jurek M Re: ischgl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 18:22
        Mnie Ischgl na kolana nie powalilo.Bylem w zeszlym roku w grudniu,sniegu bylo
        bardzo malo,tak zniszczonych slizgow w nartach nie mialem przez 10 lat
        jezdzenia,wyciagow duzo,tras tez,ale wiekszosc ciekawa w gornej czesci,natomiast
        pod koniec prawie wszystkie bardzo plaskie(szczegolnie na Idalp).Ciekawy jest
        zjazd do Samnaun,nie liczac oczywiscie koncowego fragmentu.Wedlug mnie duzo
        lepszym pomyslem jest np.Saalbach-Hinterglemm - dla mnie nr 1 w Alpach czy
        np.region Amade
        • Gość: ewik Re: ischgl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 21:17
          dziekuje za porady,do archiwum oczywiscie zajrze
          w Ischgl nie bylam stad moje pytanie
          rejon Ski;Amade znam i jestem nim zachwycona
          jaki karnet poponujecie w Ischgl?
          aha ,kwatery mamy juz zabukowane
          pozdr
          Ewa
      • fake.no.more Re: ischgl 18.10.06, 10:52
        Bylem tam w lutym 2006, dla mnie REWELACJA!!! Ale mowie tu o calym rejonie. My
        mieszkalismy w odleglym o 8km od Ischgl - Kappl. Raj na ziemi, trasy dlugie
        (szczegolnie 9-tka), stoki naslonecznione caly dzien, piekne widoki, mniej
        ludzi i taniej niz w Ischgl samym.
        Samo Ischgl to rzeczywiscie troche kombinat z przenowoczesna infrastruktura i
        super trasami. Ludzi na stoku sporo i pod koniec dnia na glownych trasach
        przelotowych robia sie muldy. Duzo tras do free ride'u, szczegolnie po
        szwajcarskiej stronie. Jednak Ischgl to nie tylko narty: Apres Ski jest mega,
        imprezy z DJ-ami na stokach, super knajpy z kazdym rodzajem muzyki, wypasione
        pensjonaty z wszechobecnymi Niemcami.
        Tak wiec Ischgl z Kappl super, do tego jak komus malo moze sie wybrac na nocna
        jazde do See (2 razy w tygodniu). Jezdzi praktycznie sam na super stromym
        dywanie. POLECAM!!!
        • Gość: ewik Re: ischgl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 11:56
          dziekuje..wlasnie w kappl mamy mieszkac
          pozdr.
          Ewa
          • fake.no.more Re: ischgl 18.10.06, 12:28
            No to super wybor! Zobaczysz, koniecznie kupcie bilet na caly rejon, bo jak
            zasmakujecie Kappl to bedziecie wiecej tam jezdzic ;)
            pozdr.
            Krzysiek
            • Gość: kuza Re: ischgl IP: *.abcdata.pl 18.10.06, 15:13
              jestem innego zdania, nie warto dopłacac do karnetu żeby jeździć w Kappl i
              Galtur, Ischgl jest i tak nie do zajechania w ciągu tygodnia jeżdżenia, ja
              akurat nie doswiadczyłem mniejszej ilosci ludzi, chociaz jak sie mieszka w
              Kappl to moze rzeczywiscie warto 1 dzien tam pojeździć, zawsze można pozwolic
              sobie na dodatkowe 0,5h snu,za to polecam gorąco wieczorne sanki w Kappl ;)))
              prawie każdy gospodarz posiada sanki i chetnie je pozycza ;))
              • fake.no.more Re: ischgl 19.10.06, 09:58
                > (...)Ischgl jest i tak nie do zajechania w ciągu tygodnia jeżdżenia

Zalezy jak kto i ile jezdzi, ja "zajechalem" Ischgl/Samnaun w ciagu 4 dni,
                pozostale spedzajac w przepieknym Kappl, a wstawalem o jednej porze, zeby nie
                bylo ;)
              • sophie999 Re: ischgl 26.12.06, 00:24
                Ja jednak polecałabym karnet silvretta na wszystkie ośrodki. w samym ichgl jest potwornie tłoczno, choć dużo jest też oczywiście bocznych spokojnych pustych tras:) ale po czterech dniach w ischgl puste see i kappl mnie zachwyciły!!:) tras może niewiele, ale przynajmniej można się wyjeździć, tak jest puściutko:) żadnych kolejek na dole:) i w kappl słonecznie jest:) więc warto większy skipass. udanego szusowania!
      • Gość: ewik Re: ischgl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 13:50
        mysle,ze kupie karnet na calosc jak szalec to szalec ;-)) a jade z towarzystwem
        ktore wjezdza 1-a kolejka i jezdzi do upadlego.Moze uda nam sie
        "zjezdzic"maksymalnie duzo..oby tylko pogoda byla sympatyczna no i ludzi jak
        najmniej
        pozdr.
        ewa
        • Gość: LUU Re: ischgl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:02
          Witam,

gorąco polecam Ischgl, jednakże bywa tam tłoczno...

www.youtube.com/watch?v=rmREgH-_C3o
      • Gość: Kross Re: ischgl IP: *.teton.id.tetontel.com 24.12.06, 21:06
        Ischgl, jakby to powiedział mój kolega jest "jedwabiste". Na Idalpie potrafi
        być tłok, dlatego warto przejechać gdzieś na bok, albo na szwajcarska stronę.
        Super nowoczesny ośrodek, fajne miasteczko, niezłe trasy. Minusem są wyższe niż
        gdzie indziej ceny i swoistny "snobizm" tego miejsca. Choć są tacy, którzy to
        lubią. Ja spałem w samym Ischgl, jakieś 400 metrów od gondolek. Pogoda ok.
        8stycznia w zeszłym roku była bajkowa. Przez 8 dni nie widziałem na niebie pół
        chmurki. Lazur nieba po prostu. Co za tym idzie moje wspomnienia z tego ośrodka
        są jak najlepsze. Na początku stycznia ośrodek ten jest bardzo popularny wśród
        naszych wschodnich sąsiadów - mnie to nie przeszkadzalo specjalnie, choć czasem
        w knajpach działy się rzeczy dziwne... Kappl jest bardzo przyjemne.
        • Gość: Skyddad Re: ischgl IP: *.fornfyndet.se 25.12.06, 08:44
          Co do Ischgla to sie wszystko zgadza jest tylko jedno ale z takim znakiem
          zapytania??????? czy bedzie jeszcze snieg.Obecna sytuacja na swiecie wyraznie
          mowi ze moze juz nie byc. Obejrzalem teraz Alpenpanorama jestem wstrzasniety tym
          widokiem Alp-Stoki poludniowe bez mala zielone lub z lekka siwizna i szaroscia.
          Sniegi prawie juz niema ,tylko w dole w zakamarkach przewaznie od pewnej
          wysokosci czynne sa brejowante rynny woda i sniegiem.Lodowce troche
          lepiej.Otwartych jest doslownie pare miejsc.Termninu otwarcia nastepnych sie nie
          podaje.
          Pzdr.Sky.
          • Gość: LUU Re: ischgl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 21:03
            Witam,
            właśnie wróciłem z Ischgl. Warunki narciarskie w okresie świąteczno-noworocznym
            były znośne. Śniegu niezbyt wiele ale trasy dobrze przygotowane. I bardzo dużo
            słońca. Po Nowym Roku zaczęło intensywnie sypać. Generalnie tłumy, mnóstwo
            Rosjan. Jeżeli ktoś preferuje bardziej kameralne warunki polecam Kappl.
            Oczywiście mniej tras i wyciągów, ale praktycznie zero ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka