Gość: smiglostopy Re: zakopane? IP: *.dyn.optonline.net 17.10.06, 23:04 moim zdaniem zjazd z kasprowego jest przepiekny (nie tylko pod wzgledem widokow). kotly sa calkiem fajne dla sredniozawansowanych (ciezko sie tam uczyc). nosal jest dosc przyjemny, a dla poczatkujacych sa "osle laki". wszystko byloby fajnie, gdyby nie miliony ludzi i kilometrowe kolejki do wszystkiego. ja polecam zakopane na wczesno jesienne spacery po gorach. do jazdy na narty wybralbym cos innego (do czasu jak zmieni sie polityka antynarciarska). wlasciwie to z czystym sumieniem chyba nie da sie polecic fajnego miejsca do jazdy w polsce. wszedzie tlok do wyciagow i dosc drogo. nie zapomne 2 kolejek do wyciagu w (chyba) szczyrku. jedna zwykla na 45 min stania, a druga "komercyjna (buhehehehe) na jakies 20 min, ale 2x drozsza. to jakas parodia :( szkoda bo gory mamy ladne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_andrzej Re: zakopane? IP: *.cyf-kr.edu.pl 18.10.06, 11:48 > wszystko byloby fajnie, gdyby nie miliony ludzi i kilometrowe kolejki do > wszystkiego. ja polecam zakopane na wczesno jesienne spacery po gorach. do > jazdy na narty wybralbym cos innego Ale Kasprowy jest jedynym miejscem w Polsce, gdzie mozna jeszcze jezdzic na nartach w kwietniu a nawet a maju. I wbrew pozorom nie ma wtedy gigantycznych kolejek. > wlasciwie to z czystym sumieniem chyba nie da sie polecic fajnego miejsca do > jazdy w polsce. Nie jest tak zle. Znalazloby sie. Krynica, Szczawnica, Czorsztyn z Kluszkowcami. W Malopolsce jest kilka mniejszych osrodkow, ktore switnie nadaja sie na jednodniowe wypady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiglostopy Re: zakopane? IP: *.dyn.optonline.net 18.10.06, 16:47 co do kasprowego to prawda. sam bylem kilkukrotnie pod koniec marca. mi sie tam bardzo podoba, ale co do kolejek to mialem pecha. w kwietniu nie bylem, ale na pewno jest fajnie. oczywiscie nie chce powiedziec, ze w polsce nie da sie jezdzic. trzeba miec tylko duzo samozaparcia i cierpliwosci. ja kilka ladnych sezonow jezdzilem w polsce, jak chyba kazdy z nas. na weekendowe wypady pewnie jest to najwygodniejsza opcja. szczawnice pod wzgledem narciarskim wspominam srednio. tam wlasnie stawialem pierwsze kroki. niestety uczylem sie samemu (najgorsza rzecz z mozliwych) i zaliczylem kilka ladnych kompromitacji na czele z wchodzeniem na orczyk;) w malopolsce bylem w rymanowie. stoki tylko dla poczatkujacych. nie chce powielac tego co powiedziane bylo juz chyba setki razy, ale w alpach jest duzo lepiej;) zdaje sobie jednak sprawe, ze to koszty i czas. na weekendowy wypad raczej niewielu moze sobie pozwolic. alternatywa do polskich gor moze byc slowacja ("niewiele lepiej...ale zawsze troche lepiej";). mi sie podobalo w rejonie smokovca, choc w sezonie tez mnustwo ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozzo Re: zakopane? IP: *.dsl.bell.ca 18.10.06, 20:42 Pewnie niewiele sie zmienilo, Sobota i niedziela do obiadu - przechlapane - pok Krakowa 1/3 W-wy stoi/stala w kolejkach do kolejek. Z moich minonych doswiadczen nalepiej przyjechac w niedziele i zostac na poniedzizlek/wtorek - jazda wysmienita ludzi malo. A jesli juz weekend to sobota spacer np w Zachodnie np Chocolowska, na albo po Rakon lub gdzies po okolicy, zjazd typu freeride. No mozna tez zrobic Ornak lub cos w tym stylo opcji jest/bylo sporo. Jozzo Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_g1 Re: zakopane? 19.10.06, 23:42 Niekoniecznie, jesienią owszem , ale nie zimą . Jeżeli chcesz się wyjeździć na nartach to tam na pewno ci się to nie uda. O kasprowym nic nie wiem bo nie byłam, ale na Nosalu zbyt stromo, zbyt wąsko i zawsze obladzone-zero przyjemności, szymoszkowa straaaasznie droga 7 zł (w karnecie) jeden zjazd zważywszy na to , że trwa AŻ 3,5 minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozzo Re: zakopane? IP: *.dsl.bell.ca 20.10.06, 22:46 Trudno mi cos powiedzec bo od dziecinstwa nie jezdzilem ponizes Shuchego Zlebu. A w Zakopanem znam jedynie droge od Domu tyrysty do Kuznic. Moze masz racje. Jozzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: zakopane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 07:35 Krzeptowki 168 tel.018/20 707 21, za domem trzy wyciagi narciarskie Budzowski Wierch przepiekne widoki na Giewont i Gubalowke, Butorowy! Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozzo Re: zakopane? IP: *.dsl.bell.ca 22.10.06, 07:43 Jak sobie przypomne widok na zakopane z goryczkoej i widok smogu nad miastem to odrazy przechodzi mi ochota na samo Zakopane. W koncu spacer na dolna goryczkow z Kunic to jakies 30-40 minut wiec warto sie przejsc. Jozzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snipes Re: zakopane? IP: *.flashnet.pl 24.10.06, 22:29 wystarczy zdążyć na jeden z pierwszych wagoników, bilet moźna kupić bez kolejki a na górze tłoczno robi się dopiero po południu. moźe miałem szczęście ale nigdy nie stałem na kasprowym w długich kolejkach. w POlsce z czystym sumieniem moźna jeszcze polecić krynicę. i to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
siejest Re: zakopane? 26.10.06, 00:40 Ja polecam mocno nasze Zakopane. Pensjonat Dawidek albo żółta turnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: zakopane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 11:15 Ech Zakopane i te "ZAKOPIANKI" Uwielbiam! Odpowiedz Link Zgłoś