Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie na narty do Austri

IP: *.crowley.pl 20.10.06, 15:54
    Gdzie najlepiej jechac na narty do Austri? Byłem w Kaprun, ale chciałbym
    spróbowac czegoś innego. Podzielcie się swoimi wrazeniami i kontaktami
    (kwatery itp).
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jurek M Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 18:44
        Tylko 20 km od Kaprun masz najlepszy region w Austrii ( wedlug mnie) Saalbach -
        Hinterglemm - Leogang - 200 km polaczonych tras , nowoczesne wyciagi,bogate
        apress ski - po prostu rewelacja . Kwatery mozesz zarezerwowac na
        www.skicircus.at lub np.przez Neckermana - maja np.apartamenty z basenem - ok.20
        Euro na osobe
        • Gość: Michu Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 19:54
          Zillertal z lodowcem Hintertux.
          • Gość: narty Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.media4.pl 23.10.06, 21:24
            Zillertal - cała dolina z lodowcem na czele - ok 3200m - bajecznie, byliśmy w
            marcu:) polecam gorąco
            • ortodox Re: Gdzie na narty do Austri 23.10.06, 21:42
              Ja też polecam zdecydowanie Zillertal. To chyba najciekawsze miejsce dla
              narciarzy w Austrii. Nowoczesna infrastruktura, wiele ośrodków narciarskich od
              kameralnych po bardzo popularne, na jednym skipasie ponad 600km różnych tras.
              Kwatery i wszelkie info możesz naleźć na tych stronach.
              www.zillertal.at/en/zillertal_winter.html
              www.zillertalinfo.pl/
              pozdrawiam
              • Gość: web Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 13:03
                to ja dopiszę Solden, Ischgl, i Badgastein :)
                • Gość: sophie999 Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 00:35
                  to ja się nie zgodzę;) byłam w ischgl 3 lata temu chyba, fakt- tras dużo, zaplecze porządne, ale jak to w kurorcie- tłumy ludzi:( fajniej mi się jeździło w tych mniejszych wioskach obok- See, Kappl, etc. acha, i jak to w znanym kurorcie- drogo . za skipass płaciliśmy 200 euro, a wtedy euro było za 5 zł, więc wyszedł okrągły tysiąc.
                • Gość: lukas Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 22:19
                  Wszystkie świetne, ale drogie!!! Poza tym nie dają zniżek instruktorom. Choćby w
                  St.Anton jest taniej, a równie dobrze.
            • kodnam Re: Gdzie na narty do Austri 25.10.06, 21:34
              Zdjecia z Zillertal na stronce:

www.galerianarciarska.net

Zapraszam do udziału w tworzeniu w/w serwisu.
              Pozdrawiam, Przemek.
      • Gość: snipes Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.flashnet.pl 24.10.06, 22:24
        no dobrze.

sprawdzam ceny skipasów i noclegów. wychodzi mi absolutne minimum czyli 40 euro
        a raczej 50 - 60 euro za dwuosobowy byle apartament plus 120 euro od osoby za
        tygodniowy skipass. biorąc pod uwagę koszty dojazdu i wyźywienia - choćby we
        własnym zakresie robi się drogawo - pod 4 tys. za dwie osoby na tydzień

pamiętam rok temu była tu dyskusja o tym, czy moźna spędzić tydzień na nartach
        za granicą za 1 - 1,5 kpln i wiem, że zgłaszali się tacy, którzy schodzili do
        tysiąca :-)

czy moźna w takim razie prosić ojakieś konkretne namiary na dobre miejscowości w
        zillertalu - tak, to droga na skróty, nie chę tracić pięciu lat zanim znajdę
        fajny i niedrogi apartament w tej dolinie

wdzięczny będę...
        • ortodox Re: Gdzie na narty do Austri 24.10.06, 23:24
          To zależy o jakim apartamencie myślisz, kiedy, dla ilu osób, jakie wyżywienie
          i wielu innych warunków.
          Łączny koszt około 1000zł jest możliwy, ale dla 4 osób, z własnym - częściowo
          polskim żarciem, z porządnym skipasem, ale bez zbędnych wydatków. Każde, nawet
          małe szaleństwo to już spory wydatek.
          Apartament od 250€/tydzień dla 2+2 , skipas 2x172+137+86=567, dojazd własnym
          autem ok. 200€. Razem 1017€ na 4osoby(2+2). Wychodzi ok. 1000zł na
          osobę/tydzień. Oczywiście jeszcze jakieś pieniądze na żarcie, ale przy
          zachowaniu zdrowego rozsądku, kosztuje to niewiele więcej niż w Polsce, a w
          domu też trzeba jeść.
          Dla 2 osób na 2 tygodnie – ap. 2x200€, skipas 2x317€ (13dni), dojazd 200€ razem
          1234€. Żarcie jak wyżej, wychodzi ok. 1250/osobę/tydzień.
          Konkretnych namiarów nie ma sensu podawać. Jest wyszukiwarka na:
          www.zillertal.at/de/inhalt1024.php wstawiasz cenę 30€ za noc i na
          styczeń masz sporo takich ofert.
          Na 2 tygodnie w styczni możesz utargować 2-4€.
          pozdrawiam

• Gość: web Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 09:49
            najtańsze apartamenty są położone poza najlepszymi kurortami narciarskimi, no i
            najlepsze /najniższe /ceny mają przed i po sezonie.
            Podoba Ci sie Zillertal, to nie szukaj spania w Mayerhofen czy Zell am Ziller,
            zerknij raczej na miejscowości na początku doliny Strass, Ried, Fugen. Podoba Ci
            sie Solden to szukaj taniego lokum w Langefeld itd.
            Możesz kupować bezpośrednio, albo zdać sie na dobrego agenta, który sprzedaje
            TUI, NEC, Interhome, Interchalet.
            powodzenia :)
            • Gość: lukas Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 22:28
              Tylko nie agent! Ja nigdy nic nie rezerwuję, zawsze znajduję bez problemu na
              miejscu. Gospodarze sami mnie kierują do takich apartamentów, jakich potrzebuję.
              Jeździmy własnym busem, 8 osób po kosztach. Mieszkamy poza centrum, jedzenie w
              całości z kraju. Dużo zyskuję na karnetach - mam zniżki instruktorskie /jeżdżę
              tam, gdzie honorują: Kaprun, Hinter,Pitztal,Neustift/ - do 20%. W listopadzie,
              na poczatku stycznia lub w maju, wychodzi mo okooło 800zł. Nigdzie w Polsce nie
              pojeżdżę za takie pieniądze.
              • Gość: Mal Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 22:02
                Koszty sie zbija jadac w wiecej osob ale jesli ktos wybiera sie np we dwoje to
                jednak polecem rejon amade: www.skiamade.com z Polski blizej, cena karnetu
                nizsza niz w Tyrolu, a pojezdzic tez mozna. Masz tam spory wybor miejscowosci:
                Od Schladminga zaczynajac przez Altenmarkt, Zauchensee, Flachau, Wagrain,
                Alpendorf do Bad Gastein. Od 12 lat jezdze na narty do Austrii, w tym rejonie
                bylam z 6x, zawsze mieszkalam na stoku przy trasie narciarskiej czy przy
                kolejce placilam od 20-23 eur za noc od osoby(juz z wliczonym sprzataniem) byl
                to albo apartament 2 osobowy albo pokoj dwuosobowy ze sniadaniem w pensjonacie.
                W apartamecie mozna zaoszczedzic na obiadach przywozac jakies polprodukty z
                polski, a majac sniadanie mozesz zrobic kanapki. Mozna tez szukac kwatery
                troche na uboczu czy z nizszym standatrem, fakt jest taniej ale.., trzeba
                dojezdzac, czasem odkopywac samochod, zakladac lancuchy. Jesli wybierzesz sie w
                styczniu lub marcu masz wikszy wybor kwater a i luzniej na stoku. Warto
                sprawdzic kiedy maja ferie Holedrzy i Niemcy bo oni robia najwiecej tloku na
                stokach. Jesli chodzi o lokum to jednak najlepiej pogrzebac w internecie na
                stronach austryjackich, np wybranej miejscowosci.
                Pozdro Mal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka