Gość: Lolek IP: *.crowley.pl 20.10.06, 15:54 Gdzie najlepiej jechac na narty do Austri? Byłem w Kaprun, ale chciałbym spróbowac czegoś innego. Podzielcie się swoimi wrazeniami i kontaktami (kwatery itp). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jurek M Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 18:44 Tylko 20 km od Kaprun masz najlepszy region w Austrii ( wedlug mnie) Saalbach - Hinterglemm - Leogang - 200 km polaczonych tras , nowoczesne wyciagi,bogate apress ski - po prostu rewelacja . Kwatery mozesz zarezerwowac na www.skicircus.at lub np.przez Neckermana - maja np.apartamenty z basenem - ok.20 Euro na osobe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 19:54 Zillertal z lodowcem Hintertux. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narty Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.media4.pl 23.10.06, 21:24 Zillertal - cała dolina z lodowcem na czele - ok 3200m - bajecznie, byliśmy w marcu:) polecam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Gdzie na narty do Austri 23.10.06, 21:42 Ja też polecam zdecydowanie Zillertal. To chyba najciekawsze miejsce dla narciarzy w Austrii. Nowoczesna infrastruktura, wiele ośrodków narciarskich od kameralnych po bardzo popularne, na jednym skipasie ponad 600km różnych tras. Kwatery i wszelkie info możesz naleźć na tych stronach. www.zillertal.at/en/zillertal_winter.html www.zillertalinfo.pl/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 13:03 to ja dopiszę Solden, Ischgl, i Badgastein :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sophie999 Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 00:35 to ja się nie zgodzę;) byłam w ischgl 3 lata temu chyba, fakt- tras dużo, zaplecze porządne, ale jak to w kurorcie- tłumy ludzi:( fajniej mi się jeździło w tych mniejszych wioskach obok- See, Kappl, etc. acha, i jak to w znanym kurorcie- drogo . za skipass płaciliśmy 200 euro, a wtedy euro było za 5 zł, więc wyszedł okrągły tysiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 22:19 Wszystkie świetne, ale drogie!!! Poza tym nie dają zniżek instruktorom. Choćby w St.Anton jest taniej, a równie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kodnam Re: Gdzie na narty do Austri 25.10.06, 21:34 Zdjecia z Zillertal na stronce: www.galerianarciarska.net Zapraszam do udziału w tworzeniu w/w serwisu. Pozdrawiam, Przemek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snipes Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.flashnet.pl 24.10.06, 22:24 no dobrze. sprawdzam ceny skipasów i noclegów. wychodzi mi absolutne minimum czyli 40 euro a raczej 50 - 60 euro za dwuosobowy byle apartament plus 120 euro od osoby za tygodniowy skipass. biorąc pod uwagę koszty dojazdu i wyźywienia - choćby we własnym zakresie robi się drogawo - pod 4 tys. za dwie osoby na tydzień pamiętam rok temu była tu dyskusja o tym, czy moźna spędzić tydzień na nartach za granicą za 1 - 1,5 kpln i wiem, że zgłaszali się tacy, którzy schodzili do tysiąca :-) czy moźna w takim razie prosić ojakieś konkretne namiary na dobre miejscowości w zillertalu - tak, to droga na skróty, nie chę tracić pięciu lat zanim znajdę fajny i niedrogi apartament w tej dolinie wdzięczny będę... Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Gdzie na narty do Austri 24.10.06, 23:24 To zależy o jakim apartamencie myślisz, kiedy, dla ilu osób, jakie wyżywienie i wielu innych warunków. Łączny koszt około 1000zł jest możliwy, ale dla 4 osób, z własnym - częściowo polskim żarciem, z porządnym skipasem, ale bez zbędnych wydatków. Każde, nawet małe szaleństwo to już spory wydatek. Apartament od 250€/tydzień dla 2+2 , skipas 2x172+137+86=567, dojazd własnym autem ok. 200€. Razem 1017€ na 4osoby(2+2). Wychodzi ok. 1000zł na osobę/tydzień. Oczywiście jeszcze jakieś pieniądze na żarcie, ale przy zachowaniu zdrowego rozsądku, kosztuje to niewiele więcej niż w Polsce, a w domu też trzeba jeść. Dla 2 osób na 2 tygodnie – ap. 2x200€, skipas 2x317€ (13dni), dojazd 200€ razem 1234€. Żarcie jak wyżej, wychodzi ok. 1250/osobę/tydzień. Konkretnych namiarów nie ma sensu podawać. Jest wyszukiwarka na: www.zillertal.at/de/inhalt1024.php wstawiasz cenę 30€ za noc i na styczeń masz sporo takich ofert. Na 2 tygodnie w styczni możesz utargować 2-4€. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 09:49 najtańsze apartamenty są położone poza najlepszymi kurortami narciarskimi, no i najlepsze /najniższe /ceny mają przed i po sezonie. Podoba Ci sie Zillertal, to nie szukaj spania w Mayerhofen czy Zell am Ziller, zerknij raczej na miejscowości na początku doliny Strass, Ried, Fugen. Podoba Ci sie Solden to szukaj taniego lokum w Langefeld itd. Możesz kupować bezpośrednio, albo zdać sie na dobrego agenta, który sprzedaje TUI, NEC, Interhome, Interchalet. powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 22:28 Tylko nie agent! Ja nigdy nic nie rezerwuję, zawsze znajduję bez problemu na miejscu. Gospodarze sami mnie kierują do takich apartamentów, jakich potrzebuję. Jeździmy własnym busem, 8 osób po kosztach. Mieszkamy poza centrum, jedzenie w całości z kraju. Dużo zyskuję na karnetach - mam zniżki instruktorskie /jeżdżę tam, gdzie honorują: Kaprun, Hinter,Pitztal,Neustift/ - do 20%. W listopadzie, na poczatku stycznia lub w maju, wychodzi mo okooło 800zł. Nigdzie w Polsce nie pojeżdżę za takie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mal Re: Gdzie na narty do Austri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 22:02 Koszty sie zbija jadac w wiecej osob ale jesli ktos wybiera sie np we dwoje to jednak polecem rejon amade: www.skiamade.com z Polski blizej, cena karnetu nizsza niz w Tyrolu, a pojezdzic tez mozna. Masz tam spory wybor miejscowosci: Od Schladminga zaczynajac przez Altenmarkt, Zauchensee, Flachau, Wagrain, Alpendorf do Bad Gastein. Od 12 lat jezdze na narty do Austrii, w tym rejonie bylam z 6x, zawsze mieszkalam na stoku przy trasie narciarskiej czy przy kolejce placilam od 20-23 eur za noc od osoby(juz z wliczonym sprzataniem) byl to albo apartament 2 osobowy albo pokoj dwuosobowy ze sniadaniem w pensjonacie. W apartamecie mozna zaoszczedzic na obiadach przywozac jakies polprodukty z polski, a majac sniadanie mozesz zrobic kanapki. Mozna tez szukac kwatery troche na uboczu czy z nizszym standatrem, fakt jest taniej ale.., trzeba dojezdzac, czasem odkopywac samochod, zakladac lancuchy. Jesli wybierzesz sie w styczniu lub marcu masz wikszy wybor kwater a i luzniej na stoku. Warto sprawdzic kiedy maja ferie Holedrzy i Niemcy bo oni robia najwiecej tloku na stokach. Jesli chodzi o lokum to jednak najlepiej pogrzebac w internecie na stronach austryjackich, np wybranej miejscowosci. Pozdro Mal Odpowiedz Link Zgłoś