Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Skarpety narciarskie

IP: *.adsl.cybercity.dk 16.02.09, 18:25
    Wiem ze na rynku jest zatrzesienie skarpet narciarskich (takich dlugich
    kolanowek). W wielu miejscach mozna znalezc, ze skarpeta powinna byc cienka ?
    Jak wiec to sie ma do grubych frotowych skarpet narciarskich ?
    Sam przyznaje ze dobrze mi sie jezdzi w zwyklych skarpetkach, dobrze czuje
    wtedy but i narte.
    A jakie sa wasze preferencje ?
    Obserwuj wątek
      • skyddad Re: Skarpety narciarskie 16.02.09, 19:36
        Tylko cienka lub na bosaka.Oczywiscie musi byc wkladka ktora jest termicznie
        formowana.Jest znakomite czucie i prowadzenie narty.Zawsze narty ida rownolegle
        nawet przy ostrych skretach,nie rozchodza sie przody nart w litere V jak u
        poczatkujacyh,narta nie wibruje i nie lata po nierownosciach tylko sunie torym
        nakazanym.
        Pzdr.Sky.
        • Gość: veti Re: Skarpety narciarskie IP: *.adsl.cybercity.dk 16.02.09, 20:00
          Czyli moja teoria zaczyna sie sprawdzac :)

Czekam na dalsze uwagi i komentarze !!
          • skynews Re: 16.02.09, 21:37

...cienka, umożliwiająca bezpośredni kontakt z butem posiadającym termicznie formowany but wewnętrzny (Custom-Fit) z anatomicznie dopasowaną wyściółką redukującą nacisk na palce, kostki, pietę oraz
            kość piszczelową.
            Wyglądają mniej więcej tak (Falke SK 4 PRO RACE):
            www.falke-shop.com/Shop/PicDestStyleZoom/16498_8000.jpg
            • Gość: web Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 10:25
              podkolanówka frotte. Nie znoszę butów termicznie formowanych, pomimo wielu prób,
              po paru godzinach w takich bolą mnie niemiłosiernie stopy. Buty robią się za
              ciasne. Tak więc, jeżdżę w butach męskich, większych o pół numeru. Reguluję ich
              docisk klamrami.
              • maczores Re: 17.02.09, 11:31
                Polecam skarpety Nordica z serii RACE.Sa cienkie, ale bardzo
                komfortowe i co najwazniejsze posiadaja wszyte w kluczowych
                miejscach sprezynujace wlokna amortyzujace wibracje i zapewnijace
                lepszy kontakt stopy z butem.Nawet po wielu godzinach spedzonych na
                stoku stopy sie nie mecza.Pozdro
              • ortodox Re: 17.02.09, 17:57
                Zupełnie zgadzam się z Tobą. Takie formowane buty dobre są na kilka zjazdów, a ja preferuję wygodę. Palce muszą mieć luz. Ciepłe i dość grube skarpetki, to dla mnie najlepsze rozwiązanie na cały dzień w butach. Jednak nogi (prawie)wszyscy mamy inne ;)
                pozdro.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka