Gość: łukasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 07:58 jestem na etapie kupowania telewizora. Bardziej przychylałbym się do plazmy, ale interesujące wydają mi się telewizory LCD. Pomóżcie mi wybrać co jest lepsze!? Z góry dziękuję;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Keisub Re: Plazma czy LCD?? IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.06, 21:14 Ja tez prosze o fachowa rade, podajcie plusy i minusy tych telewizorow, wielkie dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Plazma czy LCD?? IP: *.nycmny.east.verizon.net 13.11.06, 03:12 Rada w telegraficznym skrocie: Chcesz kupic ok. 32-36 cali - kup LCD. Chcesz kupic > 36" - plazma. Roznice - cena, kat widzenia, zywotnosc "ekranu", pobor energii. Pierwsze 3 cechy nalezy rozpatrywac w zaleznosci od modelu. Pobor energii - a co za tym idzie ilosc wydzielanego ciepla - zdecydowanie wyzszy w plazmach. Pozdrawiam, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Plazma czy LCD?? IP: 80.54.171.* 21.11.06, 23:27 LCD są lepsze. A le od grudnia przyszłego roku mają się ukazać telewizory laserowe.Może lepiej zaczekać? Odpowiedz Link Zgłoś
mru-mru1 Re: Plazma czy LCD?? 23.11.06, 20:11 Gość portalu: niki napisał(a): > LCD są lepsze. A le od grudnia przyszłego roku mają się ukazać telewizory > laserowe.Może lepiej zaczekać? Rozumując w ten sposób nic nie dałoby sie kupic bo zawsze kiedyś pokaże się coś nowszego i lepszego Odpowiedz Link Zgłoś
nightmaress Re: Plazma czy LCD?? 06.12.06, 22:12 > LCD są lepsze. A na czym ta "lepszosc" polega, jesli mozna wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Plazma czy LCD?? IP: 80.54.171.* 25.11.06, 21:15 To było pół żartem pół serio. Ale ja też się oglądam za nowym i tak się zastanawiam nad tym najnowszym. Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Re: Plazma czy LCD?? 04.12.06, 20:25 Przeszukaj to forum w dziale 'Co kupic': www.elektroda.pl/rtvforum/topic1398-150.html A tu cala teoria: www.tomshardware.pl/display/20050309/index.html serwisy.gazeta.pl/logo/1,66910,3069758.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: newman Re: Plazma czy LCD?? IP: *.centertel.pl 12.12.06, 09:33 Kup ten którego obraz bardziej ci sie podoba. Nie bedziesz miec potem żalu do innych. Zdania są bardzo podzielone. Ale nie zapominaj o jednym: jesli chcesz mieć telewizje HD to kup tylko sprzet oznaczony logo "HD full". Cała reszta to przejściówki. Tylko te koszty .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Plazma czy LCD?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:56 Telewizja hd to daleka przyszłosć. Na początku w tym systemie bedą nadawane tylko sporadycznie niektóre programy. Sprzęt do studia jest tak drogi, że miną lata zanim całkowicie przejdziemy na tę technologię. Zanim to następi kupiony dziś telewizor już Ci się znudzi. POza tym najtańszy tv z hd kosztuje 4700zł, potem długo długo nic i zaczyna się półka 7000zł i wzwyż. Tak więc my zdecydowaliśmy się na plazmę 42 cale no name- sprawuje sie świetnie, obraz piękny, działa bez zarzutu- wygląda całkiem ładnie- kosztowała niecałe 3000zł. Odpowiedz Link Zgłoś