Dodaj do ulubionych

Fuerteventura jaki dobry hotel?

IP: *.5.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 30.01.10, 23:41
możecie doradzić jakiś dobry hotel co najmniej 4* z all inclusive? Zastanawiam
się nad barcelo fuerteventura thalasso&spa ale z tego co widzę jest tylko w
ofercie Itaki a co do biura nie jestem przekonany... Czy hotel jest dobry,
czysty i dobrze zlokalizowany tzn czy dookoła jest gdzie pójść? Może inny
hotel polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: green Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 00:21
      Itaka jest ok.
      • Gość: Karol Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? IP: *.5.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 31.01.10, 11:01
        czy ktoś był w tym hotelu z Itaką i może powiedzieć jak obsługa? Jak z
        organizacją wycieczek fakultatywnych? jest ok?
        • Gość: Nina103 Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 20:39
          Nie byłam w tym hotelu ,ale często obok niego przechodziłam,bo
          graniczył z naszym- Barcelo Club el Castillo.Nie zamieniłabym się z
          tobą.Hotel ogromny,fajne korty tenisowe,super polko golfowe,widok
          też super.Blisko centrum, nocnych kafejek i oceanu.Plaża taka
          sobie,jak i u nas-często odpływ.Ale zupełnie inna infrastruktura,u
          nas malutkie bungalowy-my akutat mieliśmy piętrowy,jeżeli nie
          lecicie z dziećmi polecam pierwsze piętro,taras lotnisko,dwa pokoje -
          po prostu super.Ale to Twoje wakacje,a moze odezwie się ktoś kto był
          w tym hoelu i lepiej ci doradzi.W kazdym razie w zeszłym roku, a tez
          byliśmy z Itaki wszystkich z naszego autokaru,którym zabrakło
          miejsca w innych hotelach kwaterowali właśnie Tam.Ale hotel w realu
          tez wygląda super,tylko to pewnie zależ od tego,jaki pokój
          dostaniesz.Pozdrawiam.
          • matemil Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? 11.02.10, 13:56
            Może nie na temat ale swieze osobiste pytanie bardziej
            Jakieś uwagi odnosnie Barcello??
            Jedziemy tam w maju, tak mysle może warto o czyms pomyslec ... tak
            juz z perspektywy , co zabrac co warto? Gdzie warto ale faktycznie
            warto pojechac lub co tam zobaczyc biorac pod uwage dzieci 5 i 2
            latka??:)
            Dzieki za wszelkie wskazówki.
        • Gość: wania36 Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? IP: *.leon.com.pl 16.02.14, 14:55
          itaka-najbardziej niekompetetne biuro....zawsze ale to zawsze dostaniesz pokoj najgorszy w całym hotelu...byłem...issis bodrum...atlantis kos....
    • agat_k_a Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? 04.02.10, 11:41
      Ja akurat z Itaką (wszystko OK) byłam w Taro Beach - moze niższy
      standard ale bardzo ładnie położony, pyszne jedzenie i w miare ok
      opcja All. Osobiscie polecam.
    • aniakp Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? 05.02.10, 14:32
      Witam, bylam w hotelu barcelo fuerteventura thalasso&spa w terminie
      od 18 do 25 stycznia. Hotel godny polecenia i swoich 4 gwiazdek.
      Czyste pokoje , smaczne jedzenie i super polozenie sprawiaja ze chce
      sie tam wracać. Podrózowałam z itaką.
      • Gość: iness Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 22:26
        Polecam Barcelo Jandia Playa na Fuerteventura 4+* ALL – hotel w
        ofercie ITAKI.

Wyśmienite jedzenie myślę, że zadowoliłoby każdego wymagającego
        klienta. W linku kilka szczegółów dot. hotelu.

forum.gazeta.pl/forum/w,39880,89372694,91163252,Re_Hotel_Barce
        lo_Jandia_4_na_Fuerteventurze.html

Naprzeciwko hotelu (przejście przez ulicę)
        spacerkiem ok. 10 minut jest jedna z najładniejszych plaż na
        Fuerteventurze.

Rewelacyjny jest również - Occidental Grand Fuerteventura 4* ALL
        niestety nie wiem, który touroperator polski ma go w swojej ofercie.
        Wiem, że kiedyś można było kupić wycieczkę w TUI.
        Fajny jest również hotel Melia Gorriones 4* ALL bezpośrednio przy
        bajkowej plaży, ale dla niektórych minusem może być to, że leży na
        odludziu. Sprzedaje go TUI oraz ITAKA.

Karolu pamiętaj, że Fuerteventura to głównie piękne białe plaże
        ciągnące się kilometrami. Wybierz hotel przy jednej z takich plaż, a
        nie będziesz żałował.
        • bah77 Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? 15.03.10, 17:31
          > Polecam Jandia Playa...

Uważasz, że to jest dobre miejsce, tzn. że dookoła jest gdzie pójść?

Chyba, że masz na myśli dość dalekie spacery do Morro Jable:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,874,108355647,108654770.html

Pzdr

bah77
        • szeszelka Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? 06.04.13, 15:51
          Jade w czerwcu do Melia Gorriones. Z tym związana jest moja wieeeeelka prośba. Może ktoś przywiózł ze sobą plan hotelu czy przewodnik po hotelu. Jak zwał, tak zwał, ale bardzo chcialabym sie wczesniej zapoznac z miejscem, gdzie bede mieszkac. Zwrócę po powrocie lub zapłace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • bemeta o boszeeeeee..... szeszelka 06.04.13, 16:39
            Jestes w stanie wystukac maila do recepcji?
            odpowiedza ci na twoje pytanie z pewnoscia.
            Forum to nie smieciowisko.
            Pozdrawiam normalnych.
            bart.
            ps. ja pisywalem z hotelami (powiedzmy noclegowniami) w Kambodzy, Laosie, Wietnamie, Meksyku etc ... jakos zawsze kumali angielski i zawsze odpowiadali.
            Sorry za ton wypowiedzi ale "juz taki jestem zimny drañ, i dobrze mi z tem bez 2 zdan"
            pozdro,
            bart
          • Gość: aniela Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.13, 07:50
            Melia Gorriones to nie jest wielki kompleks. Nie ma tam żadnej mapki, bo nie jest potrzebna. W pół godziny obejrzysz w środku i zrobisz rundkę wokół i zapewne zostanie ci trochę czasu. W Internecie jest mnóstwo zdjęć, filmów z tego hotelu. Obejrzyj sobie też na googlowej mapie. Można też na stronie hotelu.

Ja byłam tam aż 3 razy, tak mi się podobało. Polecam opcję the level. Hotel czysty, dobre jedzenie, cisza i spokój na ogromnej plaży, itd.

Miłego wyjazdu
      • Gość: Leo Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.10, 10:26
        jaka pogoda w jest tam styczniu? ciepło? a temperatura wody? można
        bez obaw się kąpać? zależy mi głównie na plażowaniu, bo chce jechac
        z małym dzieckiem
    • Gość: DRZWI Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? IP: *.Red-80-59-66.staticIP.rima-tde.net 15.03.10, 14:02
      MIESZKAM NA WYSPIE I MOGE CIE ZAPEWNIC ZE NAJLEPIEJ KORZYSTAC Z
      AGENCJI TU NA MIEJSCU SA TANSZE I CO NAJWAZNIEJSZE O TUTEJSZYCH
      MIEJSCACH WIEDZA WSZYSTKO MAM NA MYSLI W SZCZEGULNOSCI JEDNA KTORA
      ZAPEWNIA WSZYSTKIE WYGODY Z UBEZPIECZENIEM I W ODMIENNYCH CENACH BO
      JEST BIUREM Z TAD WEJDZ NA STRONE
      www.fuerteventura-excursions.com/ I ODPOWIEDZA CI NA
      WSZYSTKIE PYTANIA I WIECEJ
      • Gość: miki barcelo jandia IP: *.147.235.231.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.03.10, 07:09
        z czystym sumieniem polecam ten hotel. nie zgadzam sie, ze nie ma w okolicy gdzi spacerowac. po dojsciu do plazy masz pelen wybor - albo w prawo (promenada lub plaza) az do moro jable albo w lewo ciagnaca sie kilkanascie kilometrow plaza (jak ktos ma zaciecie trekkingowe to doczlapie pewnie do sotavento ale to dla wybitnych jednostek). dla mnie super miejsca i ekstra hotel
        • kama.rym Re: barcelo jandia 01.09.10, 22:56
          bylam na Fuercie w czerwcu tego roku, bralam pod uwage 2 hotele
          wlasnie barcelo thalasso i elba carlota. wybralam carlote i wybor
          wysmienity. hotel nowy, czysty, duzy basen z podgrzewana
          woda,przepyszne jedzenie. z tego co czytalam na forum ten hotel nie
          jest zbyt popularny i rzeczywiscie nie bylo tam Polakow. Glownie
          Anglicy, Niemcy i Hiszpanie.
          weszlam na teren barcelo castillo i nie zrobil na mnie dobrego
          wrazenia, ale ten hotel jest w miare tani i chyba warty tej ceny. ja
          bym tam w zyciu nie pojechala. ale to moja subiektywna opinia.
          • Gość: mk Re: barcelo jandia IP: *.astral.lodz.pl 07.04.13, 15:19
            nam zaprzyjaźniona pani w biurze odradziła thalasso&spa z uwagi na mało ciekawą plażę w tej okolicy. a na tym nam zależało. Wzięliśmy SBH Costa calma beach resort. Melia Goriones też super ale opcja z all była dużo droższa a tam w okolicy słabo z restauracjami itp. Ale położenie ma przy najpiękniejszej plaży. Zależy czego się szuka oczywiście...
            • Gość: jkolodz1 Re: barcelo jandia IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 00:57
              barcelo ma fatalne pkropne jedzenie
    • Gość: ER Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? IP: 78.10.85.* 07.04.13, 16:23
      Polecam Barcelo Jandia Playa - rewelacja! Blisko plaża, centrum handlowe, ale spokojna okolica.
      • mariuszxxxx Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? 28.04.13, 08:41
        Ja myśle o R2 Rio Calma lub Hotel SBH Club Paraiso Playa , proszę o sugestie:)

• zuzamon Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? 30.04.13, 20:33
          ja też rozważałam oba, wybrałam SBH ze wzgledu na plażę ( brak opłat za leżaki na plaży przy hotelu) Ale dylemat miałam duży. W SBH jest all a jedziemy z dzieckiem więc to też na plus.
          • zuzamon Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? 30.04.13, 20:36
            a wybraliśmy SbH Costa calma beach resort

www.itaka.pl/wczasy/wyspy_kanaryjskie/fuerteventura/hotel_sunrise_costa_calma_beach_resort_1683.php?SEARCH_HOTEL[duration]=7&SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DBL&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=A&SEARCH_HOTEL[month]=05&SEARCH_HOTEL[date]=2013-05-13
            to chyba jednak inny niż Ty pytasz, przepraszam.
            • mariuszxxxx Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? 01.05.13, 11:03
              Ja wybrałem Hotel SBH Club Paraiso Playa z Tui:)
            • Gość: pekin Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? IP: *.play-internet.pl 14.07.13, 14:29
              My bylismy w SbH Costa calma w lipcu 2012.Hotel bardzo dobry(brak oplaty za leżaki,blisko plaża,jedzenie dobre-owoce morza,kawior,szampan). Jeżeli lecicie z Itaka to przygotujcie sie na doplate 30Eur do zmiany pokoju bo gosci z Itaki w wiekszosci w podziemia kwateruja.My zaplacilismy juz 2 dnia i dostalismy ładny pokój z widokiem na ocean.Tu niestety Itaka ma duzego minusa.
              • Gość: Asia Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? costa calma IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 19.08.13, 00:12
                Czy costa calma to dobry hotel, każdy sam musi ocenić. Byliśmy już m.in na Teneryfie i Lanzarote, ostatnio w Turcji. Moim zdaniem pokoje urządzone sa skromnie, klimatyzacja hałasowała i mówiąc oględnie specjalnie nie chłodziła. Całe szczęscie wieczorem zrywał się silny wiatr, więc można było spać przy otwartym balkonie. Pokój sprzatany był codziennie, panie sprzataczki ukladały z ręcznikow łabędzie, węze, kwiaty, pieski, słonie.Co do jedzenia. Nie było złe, nie rzucało na kolana. Uważam, ze w Turcji było o niebo lepsze, tutaj owoce wyglądały nieco załośnie. All inclusive, hm, skromne, alkohol miejscowy, niezbyt dobry. Ale jest niedaleko supermarket i można zaszaleć ( : Jeśli chodzi o plaże, leżaki w cenie, to niewątpliwe jest to fajna sprawa. Miałam wrażenie , ze na plaży wieje mniej niż przy basenach położonych wyżej.Ogólnie klimat super, nie czuje sie wysokiej temperatury, plaże piękne, kawałek od hotelu ( : Pojechałabym jeszcze raz ale tylko po to żeby pływać na desce surfingowej albo kite surfingu.
    • Gość: jkolodz1 hotel tylko ten w ktoryms ktos byl IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 01:02
      pytaj o jedzenie w samym hotelu,. Dobrze zadzwonic do hotelu samemu. Moi rodzice byli w siecui barcelo na ibizie i wszystko super, a ja w tym roku w barcelo na fuercie i masakr a jedzenie a sporo zaplacilam 2300 za 6 dni a jedzenie koszmarne i inne niz moi rodzice a siec ta sama . tak bywa wiec zrob interview
    • megi1991r Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? 03.02.14, 10:28
      POLECAM HOTEL R2 Pajara Beach :-) Jest Super! ;-) Bylismy w zeszlym roku,Było Cudownie :)
      pozdrawiam :))))

www.itaka.pl/wczasy/wyspy_kanaryjskie/fuerteventura/hotel_r2_pajara_beach_2575.php?ofr_id=75de61b8fa1a58e1b810fb4822e9560a0e9eca271435e56c3136c3effdba4185
      • megi1991r Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? 03.02.14, 12:45
        POLECAM HOTEL R2 Pajara Beach :-) Jest Super! ;-) Bylismy w zeszlym roku,Było Cudownie :)
        Zapraszam do obejrzenia naszego teledysku z Fuerteventury ;)
      • megi1991r Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? 03.02.14, 12:46
        Zapraszam do obejrzenia naszego teledysku z Fuerteventury ;)

www.youtube.com/watch?v=krMYPT50dBM
    • Gość: markerka Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.14, 14:22
      Elba Carlota - moi znajomi byli. Mnie pozostalo tylko obejrzec zdjęcia, ale jeśli będę leciała kiedyś w tamtym kierunku, to prawdopodobnie do tego hotelu. Koło miejscowości bodajże Caleta de Fuste, przy pieknej plazy z zatoczkami... Pokój z widokiem na ocean... Bajka! I oni podróżowali z biurem Bee Free.
      • kropka83 Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? 06.02.14, 07:38
        który Waszym zdaniem hotel jest lepszy, H10 Tindaya czy H10 Esmeralda ? czym różnią się te hotele ? oba są w Costa Calma, oba w zbliżonych cenach, no może Esmeralda w ofercie Tui jest ciut droższa.
        nie wiem do końca na który się zdecydować. ja bardziej się skłaniam ku Tindayi, ale chętnie poznam zdanie kogoś kto ma może porównanie tych dwóch obiektów.
    • Gość: szpinak Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.14, 20:48
      Ambar Beach! Byłam w wakacje, na wyjeździe z Rainbow Tours, było bossssko! Najlepszy hotel, w jakim byłam! Widoki przefantastyczne, nawet nie chcialo się ruszać nad morze z jaccuzi i basenów! ;)
    • Gość: yet Re: Fuerteventura jaki dobry hotel? IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.15, 09:37
      sylwek, przede wszystkim daj se spokój z tym dziadowskim biurem jakim jest traveligo. To badziewie jakich mało. Zero kompetencji, zero ciekawych ofert i bardzo wysokie ceny!

PS. nawet spamować z głową nie potraficie. od teraz pod każdym waszym wątkiem z linkiem do waszej ch..owej stronki będę pisał coś niepochlebnego na wasz temat, deal?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka