Dodaj do ulubionych

Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010

IP: *.kalisz.mm.pl 20.02.10, 15:15
Może ktoś wybiera się do tego hotelu 01.07.2010 (Scan Holiday) ? My
będziemy w terminie 01-15.07.2010 - w składzie 2+1 (13l.). A może
ktoś już był w tegorocznym sezonie i może podzielić się aktualnymi
informacjami na temat hotelu...
Pozdrawiam
JD
Obserwuj wątek
    • Gość: renka Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: *.satfilm.net.pl 20.02.10, 17:21
      To był wczesniej hotel sieci Riu , bardzo fajny , ładnie połozony,
      niestety mozna dostać byle jaki pokój,w przyziemiu z widokiem na mur
      a za murem dopiero góry w dodatku bez słonka cały dzień. Jesli tak
      się trafi to prosić od razu o wymiane. Pozatym wszystko ok.
    • Gość: Marcin Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: *.lot.pl 03.03.10, 11:01
      Właśnie wróciłem po tygodniowym pobycie w tym hotelu i jestem naprawdę
      zadowolony (rodzinny pobyt, zakwaterowanie bungalow, opcja AI). Lokalizacja
      hotelu wręcz idealna. Czysto, bardzo dobra obsługa, jedzenie wyśmienite (kuchnia
      znacznie lepsza niż w hotelu Grand Anthelia :) Hotel jest po renowacji,
      wcześniej należał do sieci RIU. Obecny właściciel bardzo dba o wygląd obiektu i
      infrastruktury.
      • Gość: Jack_06 Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: *.kalisz.mm.pl 03.03.10, 17:48
        Miło przeczytać taką opinię. Cieszę się, że jadę właśnie do tego
        hotelu. Mam zapytanie - czy wszystkie pokoje mają balkony ? Na
        fotkach z tego hotelu wygląda, że niektóre pokoje na piętrze nie
        mają balkonu (fotki z wnętrza pokoi jakby to potwierdzają)...
        Czy pokoje od strony ulicy mogą być narażone na duży hałas ?
        Z góry dzięki za wskazówki.
        Pozdrawiam
        JD
        • Gość: Marcin Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: *.lot.pl 05.03.10, 10:45
          Nie zwróciłem uwagi na balkony, ale wydaje mi się, że raczej wszystkie pokoje je
          posiadały. Tak jak pisałem byliśmy zakwaterowani w bungalowie bezpośrednio przed
          basenem (centralna część tego hotelu - "miasteczka") więc nie mogę nic
          powiedzieć o hałasie dochodzącym z ulicy. Mogę jeszcze podpowiedzieć z
          praktycznych rzeczy, iż w recepcji głównej jest dostępny darmowy internet wi-fi
          (trzeba tylko zapytać obsługę o kod dostępu) więc jak zajdzie potrzeba
          skorzystania, to jest taka możliwość. W bezpośredniej okolicy hotelu jest
          supermarket hiper dino (przyzwoite ceny) oraz perfumeria (ceny duuużo lepsze niż
          na lotnisku - w waw i tfs). Gdybyście wybierali się do Siam Park (naprawdę
          warto, bilety o 10eur taniej można kupić będąc w Loro Parque), jest przystanek
          darmowego autobusu przy promenadzie na prawo od wyjścia z Isabel hotel. Wynajem
          auta na jeden dzień to wydatek ok. 35-40eur (wybierajac firme warto zwrocic
          uwage czy biora depozyt ok. 100 eur i wybrac taka ktora daje full insurance, bez
          depozytu). W okolicy są takie wypożyczalnie - jedna to obok kafejki przy
          markecie hiper dino, druga w centro commerciale fanabe - chyba nazywa sie oasis
          lub top excursions. Pozdrawiam
          • Gość: Jack_06 Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: *.kalisz.mm.pl 05.03.10, 16:45
            Bardzo dziękuję za cenne wskazówki. Do Siam Park oczywiście się
            wybieramy. W Loro Park już byliśmy, przy okazji fakultetu z Gran
            Canarii, więc z tańszego biletu nie skorzystamy. Jedziemy ze Scan
            Holiday, a oni mają pokoje od strony ulicy, stąd więc moje zapytanie
            o hałas. A w katalogu przy opisie apartamentu typu BUX nie ma
            wzmianki o balkonie, stąd moje zapytanie. Na fotkach z hotelu widać
            okna bez balkonów, jeżeli apartamenty są dwustronne, są to może to
            może okna z drugiej strony ? W sumie to niby drobnostka, ale zawsze
            (moje niedopatrzenie przy rezerwacji)...
            Mamy też plany wypożyczenia samochodu, więc wskazówki z pewnością
            się przydadzą. Co zwiedzaliście wypożyczonym autem ? Jak wyglądają
            warunki na drogach ?
            Pozdrawiam
            JD
            • Gość: Marcin Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: *.lot.pl 10.03.10, 10:59
              Myślę, że najlepiej jeżeli zapytacie się bezpośrednio w hotelu (na stronie www
              zapewne jest adres email). Autem zrobiliśmy objazd wyspy wyruszając na zachód
              (Los Gigantes, Maska). My jechaliśmy do Loro więc w Puerto byliśmy wiele godzin
              i wieczorem zjechaliśmy autostradą od strony wschodniej zahaczając Santa Cruz.
              Jeżeli nie będziecie w Loro, to warto sprawdzić przejazd przez wulkan Teide (być
              może droga już jest otwarta, bo były problemy po ulewach w zeszłym miesiącu) -
              fajne księżycowe widoki. Co do samej drogi to nasza trasa wydaje się być
              optymalna, ponieważ wąskie serpentyny od strony zachodniej pokonuje się za dnia,
              natomiast powrót po zmroku jest już autostradą (trasa dłuższa, ale szybsza ok.
              1,5h). Wybierając autostradę trzeba bardzo pilnować zjazdów oznaczonych
              Autopista Sur, szczególnie w okolicach Santa Cruz (my niestety przegapiliśmy i
              trochę nam zajęło wydostanie się z centrum). Autostrady oczywiście są bezpłatne
              :), najdroższa benzyna to ok. 0,88 EUR/ litr.
              Pozdrawiam
              Marcin
              • Gość: Jack_06 Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: *.kalisz.mm.pl 10.03.10, 18:12
                Dziękuję za odpowiedź... Cena paliwa, rzeczywiście, jak na Kanary
                przystało, rozsądna. Planujemy wyjazd na Teide z wycieczką
                fakultatywną (dla naszej córki to zawsze frajda), a resztę Tene
                planujemy zwiedzić autem. Mam nadzieję, że do czasu naszego wyjazdu
                naprawią drogi...
                Pozdrawiam
                JD
    • Gość: ED2RD Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: *.icpnet.pl 27.05.10, 21:31
      Witam my wybieramy się do tego hotelu w terminie 24.06-08.07.2010r.
      Lecimy ze Scanem w skłądzie 2+2 (7 i 9) i mamy rezerwowany BUX1-
      bungalow.
      • Gość: Jack_06 Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: *.kalisz.mm.pl 28.05.10, 19:09
        Będziemy więc przez tydzień wspólnie spędzać wakacje.
        Pozdrawiam
        JD
        • soniaczka Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 28.05.10, 23:16
          Witajcie,
          5 dni temu wróciłam z Teneryfy. Wynajęłam auto na 6 dni - koszt 150 euro z
          pełnym ubezpieczeniem w tym assistance. Jeśli chodzi o drogę z Parku Narodowego
          el teide w stronę Puerto de la Cruz to spokojnie możecie nią jechać. Jest
          otwarta i w bardzo dobrym stanie. Przy dobrej widoczności można dojrzeć La
          Palmę. To świetna trasa gdyż można zwiedzić piękną La Orotavę, słynne Puerto de
          la Cruz, Icod de los Vinos ze smoczymi drzewami, EL Garachico, Los
          Gigantes.Jeśli będziecie chcieli wjechać kolejką na Teide to liczcie się z
          kosztami 25 euro/os. Wjazd kolejką trwa ok 8min. Życzę super udanego wypoczynku.
          Pogoda na pewno dopisze :-)
          pozdrawiam, ania
          • Gość: ED2RD Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: *.icpnet.pl 29.05.10, 15:03
            Gdzie wypozyczała Pani auto. Jakie to było auto (klima, poj.
            silnika). Czy orientje się Pani ile kosztuje wycieczka na Gomerę. Co
            wg. Pani musimy koniecznie zobaczyć?
            • soniaczka Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 31.05.10, 10:06
              Byliśmy w trójkę tak więc wynajęliśmy małego nissana micrę z klimą. Niestety
              pojęcia nie mam jaką miał pojemność ale dał sobie radę zarówno podczas drogi do
              wąwozu Masca jak i podczas wjazdu na teide. Auto wynajęliśmy w małej
              wypożyczalni w m. Playa Paraiso gdyz tam mieszkaliśmy ( RIU Buena Vista -
              POLECAM!!!!). Zarówno w Costa Adeje jak i samym Las Amercicas na każdej uliczce
              znajduje się sporo wypożyczalni aut i widziałam że można wynająć także seata
              ibiza w podobnej cenie do naszej ( przyp. 150euro/6dni). jeśli chodzi o hotel
              Isabel to niestety nie widziałam go ale rzeczywiście jakieś 2 lata temu należał
              on jeszcze do sieci RIU a to według mnie najlepsza siec hoteli w Hiszpanii. RIU
              oddał Isabel i przejął obecny hotel RIU Buena Vista, w którym byłam po raz 2-i i
              pewnie nie ostatni.
              Costa Adeje bardzo polecam, plaża jest szeroka, piaszczysta ale szarawa. Wejście
              do oceanu łagodne tak więc spokojnie można się kąpać. Polecam plażę Teresitas ok
              7km od Santa Cruz. Piękna, szeroka piaszczysta plaża z nawiezionym z Sahary
              żółtym piaseczkiem...tylko wiało na niej przeraźliwie i piasek mieliśmy
              dosłownie wszędzie :-)na szczęście łagodził 33-stopniowy upał
              pozdrawiam, ania
          • Gość: ED2RD Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: *.icpnet.pl 29.05.10, 15:45
            Dziękuję za życzenia. Jak ocenia Pani sam hotel i otoczenie. Jak tam
            animacje w hotelu dla dzieci. Czy daleko do plaży. Czy plaża ładna.
        • Gość: ED2RD Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: *.icpnet.pl 29.05.10, 15:39
          Na to wyglada. Będzie nam bardzo miło poznać Pana i rodzinę.
          Ciekaw jestem tej Teneryfy. Dwa lata temu byliśmy na Lanzarote.
          Szału nie było ale widokowo WAUW.
          Dużo niepewności jeżeli chodzi o hotel. Były bardzo różne opinie o
          tym hotelu. Ja osobiście nie mam dużych wymagań. Wynajmuję auto na
          11 dni i staram się wszystko objechać, oczywiście bez pośpiechu i na
          ile dzieci pozwolą, jak to Polak za granicą - ciekawy wszystkiego.
          • Gość: RafalJ Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: 92.2.66.* 29.05.10, 17:00
            tripadvisor.com mowi ze bedziesz zadowolony z tego hotelu

www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g315919-d292720-Reviews-Isabel_Family_Hotel-Adeje_Tenerife_Canary_Islands.html
            • Gość: Jack_06 Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: *.kalisz.mm.pl 30.05.10, 11:53
              Sprawdzałem notowania tego hotelu m.in. na hotelkritik.net. Ma
              pozytywne oceny, nie widzę zatem większych powodów do obaw. Przedtem
              hotel należał do sieci RIU, a to już poważna marka. Uszy do góry -
              będzie dobrze.
              My byliśmy wcześniej na Gran Canarii, było b. fajnie. Na Teneryfie
              byliśmy... 1 dzień, w ramach fakultetu do Loro Park. Teneryfa według
              wielu jest najładniejszą z Wysp (choć tak naprawdę każda jest inna i
              warta zobaczenia). Przekonamy się na miejscu...
              Pozdrawiam i do zobaczenia
              JD
              • Gość: MariuszD Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: 92.2.66.* 30.05.10, 13:01
                No i koniecznie musice zobaczyc bar Linekers

www.youtube.com/watch?v=7PtWGJpe9nU
    • Gość: Ela Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 22:27
      witam ,my także wylatujemy z pyrzowic 1.o7.10. na teneryfe do hotelu
      isabel w składzie 2-1 lat 6.A wy skąd lecicie.
      • Gość: Jack_06 Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: *.kalisz.mm.pl 28.06.10, 18:37
        Wylatujemy z Wawy o 9.15.
        Do zobaczenia na miejscu...
        JD
        • Gość: Ela Re: Isabel Family (Teneryfa) - 01.07.2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 21:12
          pozdrawiam,mam nadzieję że się
          odnajdziemy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka