kellys16 06.02.11, 16:00 W lutym będę w Corralejo. Chciałbym też zwiedzić Lanzarote. Czy lepiej wypożyczyć samochód na Fuercie i popłynąć promem, czy pożyczyć na Lanzarote? Czy ktoś zna cennik promu, albo stronkę z cennikiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mechanics Re: Prom z Fuerteventury na Lanzarote IP: *.centertel.pl 08.02.11, 10:12 www.fuerteventura.com/excursions/VolcanoExpress.asp Na powyższym linku można zrobić rezerwację na 1 dniową wycieczkę na wulkan na Lanzarotte, promy odpływają z Corrajero, sam zamierzam skorzystać, ale z informacji mailowych wiem, że miejsca będa, nie potrzeba wcześniej rezerwować (przy wcześniejszej rezerwacji trzeba wpłacić deposit, u mnie dla 4-os. rodziny 30 EUR). Prom jest napewno o 9:30, powrotny chyba o 17.00, ale jest conajmniej kilka w ciągu dnia. Polecam kontakt na : info@fuerteventura.com, odpisuje (i to dość szybko) niejaki Gary Woodward. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanics Re: Prom z Fuerteventury na Lanzarote IP: *.centertel.pl 08.02.11, 10:18 Zapomniałem dodać, że to promy pasażerskie, nie mam pojecia, czy zabierają tez samochody, takie wycieczki z Corrajero są tylko w środy i w soboty, ale w koszcie podanym na stronie (45 EUR/os) jest wliczony tranposrt w obie strony i zwiedzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brehia Re: Prom z Fuerteventury na Lanzarote IP: *.am.osi.pl 14.02.11, 07:52 www.fredolsen.es/en-us/ Odpowiedz Link Zgłoś
osselb Re: Prom z Fuerteventury na Lanzarote 09.03.11, 18:35 I jak wyglądała sprawa przeprawy promowej? Można przeprawić się razem z wynajętym autem? Jak widzę koszt, to około 30 Euro/osobę w jedną stronę? Czas rejsu - 20 min ? Jakie macie doświadczenia w tej kwestii ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanics Re: Prom z Fuerteventury na Lanzarote IP: *.subscribers.sferia.net 09.03.11, 21:40 Mnie nikt nawet nie zapytał o dokumenty auta (a ich nie miałem, bo nie dają, miałem jedynie umowę z wypożyczalnią). Byłem dokładnie 19.II w sobotę i w obie strony prom był wypełniony autami może w połowie. W obie strony kosztowało nas to 116 Euro (2 osoby dorosle, 2 dzieci + auto), żadnych problemów, no może poza takim, że spóźniliśmy się na prom o 10.00 i musieliśmy godzinę czekać w pobliskiej kawiarni. Odpowiedz Link Zgłoś
marchewkad Re: Prom z Fuerteventury na Lanzarote 13.03.11, 00:36 My płyneliśmy Fredem Olsenem,o 11-ej,płacilismy 116eur za 4 os.Wsumie płynelo ze 20os i z 5 aut.W drodze powrotnej bylo podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś