Dodaj do ulubionych

Teneryfa - tanie loty

07.05.11, 00:55
Wykupiliśmy z chłopakiem pobyt na teneryfie, teraz szukamy tanich lotów. Z Polski nie ma co marzyć. Słyszałam, że można próbować lecieć z przesiadką w Londynie lub Barcelonie. Ktoś próbował ? Bo nie chcę się nadziać na sytuację, żee muszę zmieniać lotniska albo co.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sylwii Re: Teneryfa - tanie loty IP: *.2.28.78.cable.sta.petrus.com.pl 07.05.11, 09:04
      My lecimy z Bremen. Już bez przesiadki.
    • Gość: bo76 Re: Teneryfa - tanie loty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 09:05
      Spróbuj też z Frankfurt - Hahn Ryanair, dolot z Polski Wizzem,
      • trotamundos Re: Teneryfa - tanie loty 07.05.11, 11:30
        Gość portalu: bo76 napisał(a):

> Spróbuj też z Frankfurt - Hahn Ryanair, dolot z Polski Wizzem,

Nie wiem skad jestes ani kiedy lecicie, ale z Polski do Frankfurtu Hahn dostaniesz sie z Rzeszowa (od 3 czerwca w poniedzialki, piatki i niedziele), a bilety sa w cenie od 3 zl na czerwiec. Jak Ci pasuje to wez to pod uwage i poszperaj na www Ryanaira,
        • sanpja Re: Teneryfa - tanie loty 06.10.11, 14:32
          a z Rzeszowa którymi liniami?
    • sanpja Re: Teneryfa - tanie loty 07.05.11, 10:03
      Spróbuj Lufthansą z przesiadką we Frankfurcie. Może nie wyjść tanio, ale czasem mają odlotowe promocje, a w tym masz już bagaż.
    • Gość: Rafal Re: Teneryfa - tanie loty IP: *.bb.online.no 07.05.11, 16:01
      Sa dwie zasady co do bookowania wakacji. Pierwsza polega na wyszukaniu polaczenie za cene ktora ci odpowiada a potem hotel (wiele hoteli i konkurencja powoduje ze mozna zawsze cos w dobrej cenie znalesc, nie to co loty) albo wykupujesz hotel za cene ktora ci odpowiada i potem wykupujesz bilet za cene taka jaka jest bo raczej cena biletu sie nie zmieni. Takze jak ktos szuka najtanszego polaczenie powinien najpierw zaczac od lotow a potem hotelu a nie na odwrot. Rozumiuen za czasami jestesmy uwiazani co do terminu urlopu. No ale w takim przypadku nie spodziewalbym sie obnizek cen (czy tez promocji) szczegolnie w okresie wakacyjnym gdzie linie lotnicze wiedza ze tak czy siak zaplacisz jak chcesz leciec.
    • granjapit Re: Teneryfa - tanie loty 28.05.11, 18:45
      Zobaczcie na niemieckich stronach, czasami maja dobre oferty - warto poszukac
      Podaje Link tinyurl.com/3fj8o89
    • Gość: Astrid Re: Teneryfa - tanie loty IP: *.play-internet.pl 28.05.11, 20:06
      W połowie kwietnia można było kupić lot z Poznania na Teneryfę z przesiadką w Madrycie (i powrót ofc) za ok. 500 zł. My kupiliśmy na Lanzarote za 450 zł.
    • Gość: jasiu... Re: Teneryfa - tanie loty IP: *.dip.t-dialin.net 29.05.11, 09:28
      Poszukaj połączeń z z przesiadką w Hahn (to około 120 kilometrów od Frankfurtu) albo w Weeze (pod holenderską granicą). Weeze, jak widać na mapce www.airport-weeze.de/ ma połączenie z Bromberg (po polsku z Bydgoszczą) obsługiwane przez Ryanair. Taniej chyba nie będzie.
    • jusytka Re: Teneryfa - tanie loty 05.11.11, 12:13
      A nie boicie się tych przesiadek? Dla mnie osobne bukowanie lotów i hotelu to już ryzyko, bo w sytuacji, kiedy samolot nie poleci, nikt nam za hotel pieniędzy nie zwróci. W przypadku przesiadek ryzyko rośnie. Ja wolę dopłacić i lecieć bezpośrednio, choć często za lot bezpośredni wcale nie płaci się więcej, zwłaszcza, kiedy rezerwacji dokonamy na wiele miesięcy przed wylotem. Z moich doświadczeń wynika, że najtaniej i najwięcej połączeń znajdziemy w Niemczech, tylko nie każdy mieszka w pobliżu.
      • Gość: bo76 Re: Teneryfa - tanie loty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 23:15
        Hotel bukuję przez booking.com - nie ma opłat rezerwacyjnych, płacisz na miejscu w hotelu. W razie konieczności odwołania do ostatniego dnia przed przyjazdem - brak kosztów, w razie odwołania w dzień przyjazdu - tracę jedną noc. Gdybym rezerwowała bez ubezpieczenia dodatkowego w biurze i dziecko mi się w ostatniej chwili rozchoruje - też stracę.
        Bukujęz bezpiecznym zapasem na przesiadkę - w razie przesunięcia w czasie i tak zdążę. W razie odwołania kolejnego lotu - cóż, można przecież polecieć w inne miejsce, lub zostać w tym przesiadkowym, np w BArcelonie:)
        Bać się nie boję - jak nie polecę, dostanę pieniądze na konto, polecę w innym terminie. Dla mnie, przy czterech osobach (w tym dwoje dzieci, za które biura kasują jak za dorosłych), oszczędność przy jednym urlopie paru tysięcy złotych procentuje kasą na kolejny urlop, więc szczerze mówiąc nie zastanawiam się, tylko rezerwuję i jadę;) Dzięki temu lecę w dwa fajne miejsca w roku, zawsze całą rodzinką i jeszcze zostaje na dwa tygodnie w Polsce.
        Jak się zdaży coś losowego/pogodowego, z biura też nie polecisz.
        • Gość: jasiu... Re: Teneryfa - tanie loty IP: *.dip.t-dialin.net 09.11.11, 16:24
          Taryfa XNEC, przygotowana przez Neckermanna we współpracy z TCookiem.

Doba hotelowa, HP (śniadanie i obiadokolacja), jeden z tańszych hoteli na Teneryfie (ale oceniany dobrze), trzy gwiazdki, dla jednej osoby wychodzi 26 Euro. Drogo?

Problem jest w taryfie. Z XNEC praktycznie musisz jechać (rezygnacje są kosztowne).

Fakt, polskie biura podróży skubią niemiłosiernie, ale jest to spowodowane nie tyle pazernością, co dość drogimi lotami. W końcu to ponad 5 tys. kilometrów lotu.
          • jusytka Re: Teneryfa - tanie loty 10.11.11, 21:52
            Bukowanie hotelu bez zaliczki? Jeszcze się z taką możliwością nie spotkałam, jakieś konkrety?
            Co do polskich biur podróży, przeliczam za każdym razem i wciąż daję zarobić Niemcom. Odległości te same, a jednak u nich jest taniej i większy wybór hoteli.
        • jusytka Re: Teneryfa - tanie loty 11.11.11, 22:24
          Gość portalu: bo76 napisał(a):

>Hotel bukuję przez booking.com - nie ma opłat rezerwacyjnych

Sprawdziłam, bo wydawało mi się to nierealne.
          Owszem mogę wybrać sobię ofertę z BEZPŁATNYM anulowaniem rezerwacji, ale w przypadku hotelu, który sobie upatrzyłam taka oferta kosztuje 200 Euro drożej niż Oferta bezzwrotna!
          Dodatkowo hotel, który mam zamiar zabukować w poniedziałek w pewnym niemieckim biurze turystycznym kosztuje na booking.pl aż 300 euro drożej! Tak więc twoja opcja kosztowałaby mnie aż 500 euro drożej!
          • Gość: bo76 Re: Teneryfa - tanie loty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 10:48
            Zależy, czego oczekujesz - my bukujemy dwa - trzy hotele w kilku miejscach, najchętniej bez wyżywienia lub tylko ze śniadaniami, wypożyczamy auto na cały pobyt i jeździmy w różne miejsca - pół dnia wycieczka, pół dnia plaży dla dzieci;), niekonieznie na plaży w okolicy hotelu - jeśli spotykamy fajne miejsce na trasie, tam po prostu zostajemy; więc w ogóle nie patrzę na oferty typu all inclusive - nie wyjemy tego, bo mysielibyśmy siedzieć przy basenie w hotelu cały dzień. Wolę tam, fdzie akurat jesteśmy coś zjeść i nie być przywiązana do jednego miejsca.
            Poza tym, hotele często mają promocje, obniżki itp - w ten sposób za apart na Gran Canarii, który wcześniej był za 2000zł za dwa tygodnie zapłaciłam 1200zł.
            • Gość: jasiu... Re: Teneryfa - tanie loty IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.11, 11:08
              Nadal nie rozumiem, czemu ta oferta jest atrakcyjna.

Mój sposób - XNEC z Neckermanna, to 26x14=364 Euro. W wakacje Euro było po ok. 4 zł, a więc cena, którą zapłaciłem, to niecałe 1500 złotych. I za to mam nie apart, ale trzy gwiazdki, z widokiem z balkonu na ocean, śniadania i obiadokolacje. Ręczniki i pościel zmieniane codziennie. Byłem koniec sierpnia-początek września, nie jakieś "poza sezonem".

Ty twierdzisz, że pierwotnie apart na GC był za 2 tysiące. To jest strasznie drogo, tym bardziej, że ta promocja może być, ale może jej też wcale nie być, szczególnie dla osób nie preferujących marca-kwietnia.

Twój sposób jest doskonały, ale na objazdówki, kiedy to chcesz zwiedzić np. Francję, Włochy, czy Hiszpanię. Wyspy Kanaryjskie są na ten typ zwiedzania za małe - szkoda przepłacać. Ale nawet w takich sytuacjach ja wolę zamawiać z zaplanowaną trasą. Oczywiście można też jechać w ciemno, szczególnie poza sezonem, zawsze się coś znajdzie. Ja znajduję poza sezonem dobrze położone kwatery w Alpach, nawet poniżej 20 Euro ze śniadaniem za dzień. Tylko że wówczas, jeśli ktoś w jakimś popularniejszym języku gada, to i tak dużo taniej jest, jeśli rezerwuje się bezpośrednio w hotelu np. mailem. Wtedy rzeczywiście można sobie dużą zniżkę wytargować.
              • Gość: bo76 Re: Teneryfa - tanie loty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 14:51
                Jasiu, ja piszę o 1200zł za cały apartament, za cztery osoby!!! plus przelot 400zł od łeba + 2800 za nas wszystkich. To daje cenę 700zł za osobę. Dla mnie to tanio - przy cenach żywości w sklepach i restauracjach poza turystycznymi molochami wychodzi mi taniej, niż z jakiegokolwiek biura i taniej niż nad Bałtykiem.
                • jusytka Re: Teneryfa - tanie loty 13.11.11, 21:39
                  Chcesz powiedzieć, że w okresie wakacyjnym udało ci się kupić bilet lotniczy za 400 zł? Jakim cudem?
                  • Gość: bo76 Re: Teneryfa - tanie loty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 22:47
                    www.ryanair.com, lot z Magdeburg-Cochstedt, mieszkam w zach Polsce i dojazd zajął nam 3h. Gdybym nie musiała lecieć w lipcu - sierpniu, mogłabym ten sam lot mieć za połowę ceny. Szukam nowych, otwieranych kierunków, bukuję w odpowiednim czasie, płacę kartą mastercard prepaid. Polecam forum fly4free i wykupienie wyszukiwarki azuon - teraz przymierzamy się do ferii, lot łączony, tym razem wyjdzie ok 120euro od osoby
                    • jusytka Re: Teneryfa - tanie loty 13.11.11, 23:40
                      Bilet mam juz zabukowany na lipiec z Berlina, 700 euro za 4 osoby, Easy jet.
                      Z ciekawosci sprawdziłam twoja ofertę, www.ryanair.com, z Magdeburga. Okazuje sie, że na Teneryfę wcale nie ma lotów, a na Gran Canarię żadnych ofert nie ma.
                      www.bookryanair.com/SkySales/FRSelect.aspx
                      • jusytka Re: Teneryfa - tanie loty 13.11.11, 23:47
                        Skorzystalam też z podanej przez ciebie strony forum, najtańszy bilet dla mojej rodziny kosztuje tam ponad 5 tyś, w dodatku z przesiadką:
                        eskypartners.com/fly4free/loty/wybierz/0/0//asc/0/fBzLDYCwGVIqmbhFg1RmhWBA_y4-h2CMIMs0iqUT7qI
              • Gość: bo76 Re: Teneryfa - tanie loty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 14:53
                A - i jeszcze u mnie dobijające cenowo ograniczenie - mogę jeździć tylko w wakacje szkolne - typ pracy - co powoduje, że w biurach z załozenia już mam przewalone cenowo.
    • Gość: kasia Re: Teneryfa - tanie loty IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.13, 17:54
      jechałam ras od gdańska do londynu i na teneryfe bes obaw nic się nie dzieje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka