Dodaj do ulubionych

Teneryfa zimą

IP: *.ip.netia.com.pl 22.07.11, 10:34
przeglądałam zimową ofertę na Teneryfę, są już fajne oferty w kuszących cenach, proszę o podpowiedź, który z zimowych miesięcy byłby sprzyjający na taki wyjazd, mam na myśli grudzień, styczeń lub luty
Obserwuj wątek
    • Gość: diablicaaa Re: Teneryfa zimą IP: *.tktelekom.pl 22.07.11, 14:18
      Witam, ja też zachwyciłam się ofertami wyjazdu na teneryfę i lece z Itaką na przełomie listopada/grudnia. Pani w biurze powiedziała że to dobry termin bo jest tam jeszcze w miare cieplo w dzień ok 24 stopni, natomiast w grudniu czy styczniu jest już chłodniej.
      Ocean i tak zawsze jest zimny, więc liczę tylko na baseny.
      Mam nadzieję, że będzie to udany urlop.Pozdrawiam.
      • Gość: Robert Re: Teneryfa zimą IP: 212.87.231.* 22.07.11, 14:40
        Byłem na Tenerife 12 lat temu, na płudniu wyspy w miejscowości Las Galetas (kompleks Ten Bell Hotel) w pierwszej połowie lutego. Na 15 dni pobytu nie było ani jednego bez słońca. Temp. ok 22-25 stopni. Ocean ok 19-20 stopni. Był tylko jeden wieczór, kiedy symbolicznie pokropiło.
      • jszafranski Re: Teneryfa zimą 22.07.11, 15:23
        ocean nawet zima jest znacznie cieplejszy od Baltyku latem.
        • Gość: gość Re: Teneryfa zimą IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 15:51
          Potwierdzam. Byliśmy w lutym tego roku w Costa Adeje z 2 dzieci. Basen w hotelu podgrzewany więc można korzystać do woli. A woda w oceanie cieplejsza od naszego Bałtyku. Dzieciaki szalały na falach. Pogoda cudna, wrócilismy bardzo opaleni. Chociaż ranki były niezbyt zachecające bo chmurki przykrywały niebo ale ok. 11 robiło się cieplutko i słonecznie. Jedyny dzień z lekkim deszczykiem na 2 tygodnie pobytu to był pobyt w Loro Parque na północy wyspy. Polecam Teneryfę, w przyszłym roku także tam jedziemy i też zimą.
          • anna262 Re: Teneryfa zimą 23.07.11, 00:58
            jeżdze na Tenerife od 20 lat styczeń/luty kiedyś to były upały ponad 30 stopni ostatnie lata zrobiło sie chłodniej ale i tak jest ciepło,czasem wieczorami trzeba załozyc długi cienki rekaw a w oceanie mozna spokojnie sie kompac,nad naszym morzem nie ma tak ciepłej wody:) zawsze wróciłam opalona. polecam zachodnią czesc wyspy-jest cieplej.
        • jusytka Re: Teneryfa zimą 14.11.11, 12:54
          jszafranski napisał:

> ocean nawet zima jest znacznie cieplejszy od Baltyku latem.

Ciekawe jakim cudem, skoroocean zimą ma średnio 18-19 stopni. Akurat mieszkam nad Bałtykiem (na szczęście nie w okolicach Kołobrzegu, gdzie rzeczywiście jest zimniej) i temperatura wody w morzu latem dochodzi do 20-21 stopni.
          • Gość: Ania Re: Teneryfa zimą IP: *.btk.net.pl 18.07.12, 15:38
            chyba w snach bałtyk ma latem 20 stopni, akurat tez mieszkam nad bałtykiem i tez nie w kołobrzegu gdzie woda faktycznie jest zawsze zimna
            • bah77 Re: Teneryfa zimą 18.07.12, 19:59
              Miewa czasem 20 st., ale przeważnie tylko w Zatoce Pomorskiej...

bah77

• der1974 Re: Teneryfa zimą 23.07.11, 23:53
      Ja byłem kilka lat temu w styczniu. Pogoda była świetna. Słońce, ciepło ok 25 stopni, no bardzo przyjemna aura.
    • Gość: iza Re: Teneryfa zimą IP: *.ip.netia.com.pl 25.07.11, 13:02
      serdeczne dzięki, zależy mi głównie na słonku, kąpać nie muszę się, a ceny są naprawdę atrakcyjne, dlatego długo zastanawiać się będę, może sylwester na Teneryfie:)
      • Gość: jo-anka Re: Teneryfa zimą IP: *.glubczyce.vectranet.pl 06.08.11, 20:04
        witam
        ja tez napaliłam się na Teneryfę lub Lanzarote, chce zahaczyć Boże narodzenie lub Sylwestra, czy ktoś wie jak tam wtedy jest? może macie sprawdzone hotele, miejsca? co warto zwiedzić?
    • Gość: buran Re: Teneryfa zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 17:21
      Witam
      Wprawdzie nie na Teneryfie , ale na Gran Canari , byłem w połowie stycznia 2010r . Pogoda była przepiękna , ciepło ok 24stC. Zadnych chmur i opadów deszczu , czyste niebo . Wieczory natomiast chłodne , ok 16stC . W sumie pogode na Canarach w tym czasie można porównać do naszego obecnego lata jednak bez opadów .
      • me-ry Re: Teneryfa zimą 09.08.11, 16:09
        Byłam na Wyspach Kanaryjskich 3 razy. Zawsze w okresie świąteczno-noworocznym. Pogoda zawsze była rewelacyjna ponad 20 stopni. Ostatniego sylwestra spędziłam pod gołym niebem na placu w Los Abrigos przy plaży. Było cieplutko, muzyka na żywo. Ach te hiszpańskie rytmy!!! Polecam kanaryjskie w zimie.
    • biketeneryfa Re: Teneryfa zimą 05.11.11, 18:14
      Wszystkich wybierających się do południowej części Teneryfy zachęcam do skorzystania z wycieczek rowerowych.
      Piękna,szeroka promenada ciągnie się wzdłuż południowego wybrzeża przez ok.9km począwszy od Los Cristianos aż do La Calety.
      Zapraszam do POLSKIEJ WYPOŻYCZALNI ROWERÓW .Rowery dostarczamy bezpośrednio do hotelu,po wcześniejszej rezerwacji telefonicznej lub mailowej.
      Koszt wynajęcia roweru na 1 dzień już od 6 euro
      TEL. +34636396873
      email:biketeneryfa@wp.pl

Pozdrawiam i do zobaczenia na Teneryfie
    • Gość: adulter Re: Teneryfa zimą IP: *.centertel.pl 14.11.11, 12:15
      Zanim wybierzesz się na teneryfę to pamiętaj, że warto też zaglądnąć na długoterminową prognozę pogody, wiadomo, nie zawsze się sprawdzają ale jednak lepsze to niż trafienie na ulewy, które jak już są zimową porą to bywają dość mocne. Zresztą czasami było o nich i w naszych wiadomościach słychać. Poza tym temperatura jest taka w miarę ciepła, choć jej odczuwalność jest jednak nieco inna niż takiej samej w Polsce
      ---------------------
      tanie-podróżowanie- czyli dobra cena i jakość
      • widelcemprzezswiat Re: Teneryfa zimą 19.07.12, 09:30
        ja też byłam sylwester / nowy rok + 2 tygodnie stycznia - Teneryfa, Gran Canaria, Fuerte. Pogoda idealna na odpoczynek, zwiedzanie, spacery. Na leżenie plackiem na plaży - różnie, czasem troszkę wiało, czasem mocniej grzało słoneczko :) generalnie wyspy kanaryjskie, gdy u nas zima, to super pomysł :))
    • arczi1500 Re: Teneryfa zimą 22.11.12, 13:13
      na teneryfe zima hmmm
      zalezy co sie chce zobaczyc czy wjechac na wulkan czy zobaczyc karnawal
      w lutym wyciag moze byc zamkniety ze wzgledu na niska temperature na szczycie wulkanu a nawet mozemy nie dojechac do wyciagu bo droga bedzie zasniezona i oczywiscie zamknieta bo jak kanaryjczycy by sobie poradzili z kierowaniem po sniegu :)
      z drugiej strony w luty zalapiemy sie na karnawal drugi co do wielkosci na swiecie zaraz po rio de janeiro awiec trzeba wybierac albo wybrac sie conajmniej dwa razy na teneryfe
      i jeszcze jedna zecz ktora warto zobaczyc na wulkanie rosnie odmiana kwiatow ktora wystepuje tylko na teneryfie ale to znowu w lato
      prosze obejzec dokladnie ta strone sites.google.com/site/przewodnikteneryfa/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka