Dodaj do ulubionych

pozwolenie Teide - wymierne korzyści:)?

IP: 178.218.225.* 14.11.11, 20:27
Witajcie! Mam pytanie odnośnie pozwolenia na Teide- czy po jego uzyskaniu mozna podejść do miejsca gdzie widać widać krater wulkanu -( do samego krateru podejść sie nie da -to wiem) - generalnie chodzi mi o to co wiecej można zobaczyć po uzyskaniu pozwolenia, a czego nie zobaczą osoby nie posiadające go:) Nigdy nie byłam na wulkanie, zastanawiam sie więc czy warto występować o to pozwolenie.
Obserwuj wątek
    • ruta.dl Re: pozwolenie Teide - wymierne korzyści:)? 17.11.11, 08:13
      warto.
      przechodzisz niemalzepokrawedzi krateru,czuc taki smrodek siarki (co mi sie skojarzylo ze Shrekiem). Na samej gorze mozna siasc na kamieniach i przy dobrej pogodzie obejrzec CALY archipelag. Widok wart milion dolarow jak dla mnie.
      • Gość: moniska99 Re: pozwolenie Teide - wymierne korzyści:)? IP: 178.218.225.* 17.11.11, 17:45
        Super, dzięki za odpowiedź!
    • Gość: ania Re: pozwolenie Teide - wymierne korzyści:)? IP: *.ip.netia.com.pl 06.12.11, 22:03
      Sorki, że sie wtrącę... o co chodzi z tym pozwoleniem? Ja w temacie Teneryfy póki co jestem zero :-) Dopiero studiuję, szukam, czytam, myślę o przyszłorocznych wakacjach, no i ten watek o pozwoleniu mnie zafrapował... o co więc chodzi? zaspokojcie mooją ciekawość, plissss
      • Gość: ania Re: pozwolenie Teide - wymierne korzyści:)? IP: *.ip.netia.com.pl 06.12.11, 22:23
        Juz doczytałam w innym watku ;-)
    • Gość: sas Re: pozwolenie Teide - wymierne korzyści:)? IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.11, 01:02
      byłem w 2000 roku i nie było żadnych pozwoleń
      • Gość: Tominator Re: pozwolenie Teide - wymierne korzyści:)? IP: *.pool.mediaWays.net 07.12.11, 18:58
        Nowe milenium, nowe reguły gry.
    • Gość: spec warto,mozna nawet wejsc(wpasc)do krateru;) IP: *.tvk.torun.pl 31.12.11, 01:35
      te pozwolenie zalatwiasz sobie siedzac w domu przed kompem,wysylajac skan paszportu do urzedu-po paru dniach przysylaja pozwolenie co drukujesz--pokzaujesz to strażnikom(z PASZPORTEM koniecznie)-oni maja liste osob co maja pozwolenia wiec sciemy niema....
      Widok boski,jeden z najcudowniejszych na swiecie...Z wrażenia wpadłem do krateru--tzn.przeszedlem przez łańcuch ,dalem komus aparat ale żeby lepsza fota była dalem krok w tyl,ale juz w kraterze jest bardzo grzasko -ze polecialem do tylu--Oczywiscie niema tam żadnej dziury ,ale śmierdzo okrutnie siarą i goracy piach/szlaka -szczególnie w kraterze.....Jest czas przeznaczony na przebywanie na samej górze,i oczywiscie absolutny zakaz przechodzenia przez łancuch nie mówiac o wpadania prawie na srodek krateru(Polak potrafi)
    • Gość: mechan Re: pozwolenie Teide - wymierne korzyści:)? IP: *.subscribers.sferia.net 10.01.12, 13:25
      Czy zna ktoś może jakiś inny e-mail do uzyskania pozwolenia do wejścia na sam szczyt teide niż ten: teide@oapn.mma.es ?
      Na ten adres wysyłałem kilka razy, ale za każdym razem dostaję zwrotkę.
      Proszę o pilne podesłanie e-maila, bo nie mogę znaleźć, a do piątku musze mieć permission!
      • bemeta teide@oapn.mma.es 10.01.12, 16:28
        teide@oapn.mma.es
        To jest poprawny adres, sprawdz ustawienia twojego kompa.
        Sproboj wejsc przez tego linka:
        reddeparquesnacionales.mma.es/parques/teide/guia_auto.htm
        albo faxem przez 0034922244788.

i tu masz jeszcze jednego maila:

teide.maot@gobiernodecanarias.

zycze powodzenia,
        gogle 45 sekund.
        • bemeta teide.maot@gobiernodecanarias.org 10.01.12, 16:29
          teide.maot@gobiernodecanarias.org

Ten jest poprawny, sorki zle wkleilem.

pozdrawiam,
          bart.
          • Gość: mechan Re: teide.maot@gobiernodecanarias.org IP: *.subscribers.sferia.net 10.01.12, 16:34
            Serdeczne dzięki, być może faktycznie problem z kompem, bo dostaję cały czas zwrotki, ale poszprałem i okazuje się, że można nawet samemu sobie pozwolenie wydrukować (pod warunkiem, że danego dnia będa jeszcze miejsca).
            Można to zrobić pod adresem:
            www.reservasparquesnacionales.es/real/ParquesNac/usu/html/Previo-inicio-reserva-oapn.aspx?cen=2&act=%201
            Więc pozwolenie już mam :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka