Dodaj do ulubionych

Fuerta-lipiec

IP: *.183.219.214.dsl.dynamic.t-mobile.pl 20.11.11, 14:35
Zastanawiam się nad wykupieniem wczasów w lipcu na Fuercie. Czytałam jednak że często zdarza się że na przełomie lipca i sierpnia nie ma pogody i niebo jest zachmurzone. Czy możecie wypowiedzieć się na ten temat? Mam nadzieje że jest lepiej niż nad polskim morzem :)
Obserwuj wątek
    • Gość: tullamore Re: Fuerta-lipiec IP: *.xdsl.centertel.pl 20.11.11, 15:12
      Byłam na Fuercie na przełomie lipca i sierpnia. Dwa tygodnie idealnej pogody. Chmury były tylko na plaży w Cifete.
      • Gość: ok Re: Fuerta-lipiec IP: *.cable.net-inotel.pl 20.11.11, 16:07
        Natomiast wg statystyk, lipiec / sierpień to 2 najbardziej wietrzne miesiące na wyspie.
        • zjawa1 Re: Fuerta-lipiec-statystyki 21.11.11, 22:52
          Sattystyki i opinie tzw. domniemne nalezy sobie miedzy,,ksiazki wsadzic"
          Ja wlasnie bylam na przelomie lipca i sierpnia 2 tygodnie na Fuerta.
          Dokladnie rzecz biorac byl to ostatni tydzien lipca i pierwszy tydzien sierpna.
          Wiatry: Fakt wieje tam nie milosiernie, ale Fuerta jest nazywana czesto najbardziej wietrzna wyspa europy. Ogolnie da sie wytrzymac-ja tam bylam z malym dzieckime i nie bylo absolutnie zadnych przykrych przypadkow:)
          W tym tez okresie na tej wyspie, na poludniu urzadzae sa mistrostwa swiata w wineserfingu.
          Jesli chodzi o tzw,,pochmurne dni" na tej wyspie nigdy nie doswiadczysz calkowicie czysego, bez chmurnego niebia jak np. w Egipcie!
          Jesli zas masz pare dni calkowicie zchmurzone niebo, to mimo tego-jesli chodzi ci o opalanie- opalaz sie! Przekonalam sie o tym na wlasnej skorze:(
          Oyoz wlasnie w te 2 calkowicie zachmurzone dni wybralam sie na pklaze i wlasnie wtedy spalilam sobie uszy!
          To diwne, wiem ale tam jakos promienie UV i tak dosc mocno przenikaja mimo calkowicie zachmurzonego niebiba.
          Wtedy ja, pomyslalam-nie ma slonca po co filtr i mialam za swoje:)
          • Gość: Huba_Buba Re: Fuerta-lipiec-statystyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.11, 11:00
            i na taką odpowiedź czekałam :) wielkie dzięki
            • Gość: fia Re: Fuerta-lipiec-statystyki IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.11, 00:00
              Ja nidgy nawet nie odważyłabym się porównać Bałtyku do Kanarów.
              Między nimi jest skrajna przepaść. Nigdy też nie wyrzuciłabym w błoto kasy na niepwene wakacje nad Polskim morzem.

• Gość: evitka Re: Fuerta-lipiec-statystyki IP: *.comparex.pl 24.11.11, 11:34
                A jesli się wypożyczy samochód na 1 dzień to da radę pojechać do Loro i na wulkan tego samego dnia? starczy czasu?
                • Gość: jasiu... Re: Fuerta-lipiec-statystyki IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.11, 15:50
                  Radę to da, tylko pytanie, po co.

Po pierwsze - wypożyczenie samochodu na jeden dzień jest najdroższe,drugi dzień jest już wyraźnie tańszy.

Po drugie - W Loro Park masz porozkładane pokazy. Jeśli chcesz wejść, powiedzieć gorylowi "cześć goryl" i wyjść, to twoja sprawa, ale jeśli chcesz zobaczyć wszystkie pokazy, to wyjdziesz po południu. Pod kolejkę trzeba trochę jechać, później poszukiwanie miejsca do parkowania, czasem czekanie na wjazd, a kolejka wwozi tylko do 16.00, a d 17.00 są zjazdy. No chyba, że tobie zależy tylko na zdjęciach bramy LoroParku i dolnej stacji kolejki. Jeśli tak, to pewnie, że się da.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka