Dodaj do ulubionych

Baleary czy Wyspy Kanaryskie?

IP: *.80-202-49.nextgentel.com 29.01.12, 20:19
Witam serecznie,

bije sie z myslami, czy zdecydowac sie na Palma de Mallorca czy lepiej Las Palmas na Gran Canarii... Coz, lece w kwietniu i troche boje sie ryzykowac z pogoda na Majorce (chociaz sama stolica wyspy wydaje mi sie bardziej atrakcyjna niz Las Palmas). Jestem zarowno nastawiony na zwiedzanie jak i wluczenie sie po knajpach i zycie nocne ;-) wiec bede wdzieczny, gdybyscie mi Panstwo doradzili (korzystajac z wlasnych doswiadczen). Nie szukam cichych miejsc do odpoczynku, gdyz mieszkam wlasnie w cichym i nudnym miejscu, od ktorego chce odpoczac.
Dziekuje za pomoc!
Obserwuj wątek
    • camel_3d baleary 30.01.12, 11:34
      tylko faktycznei zalezy co chesz robic.. w kwietniu mozesz juz na plazy na majorce lezec... woda w sumei tez nie jest jakos wybitnie zimna..ale z pogod amoze byc roznie... moze byc piekna sloneczna, a moze lac... al eto samo masz na kanarach..moze byc pieknie slonecznie , amoze lac i wiac.. choc na kanarach rzadziej pada:)))
      za to jezeli chcesz zwiedzac, to faktycznie raczej majorka.. palma to jedno z najladniejszych miast jaki znam.. poza tym jest jeszcze duzo innyhc miasteczej. Kanary sie raczej do nich nie umywaja..a las palmas na GC to raczej dziura:)))) i pieknymi slamsami na horyzoncie:)))

wiec jezeli bardzej kultura to baleray..jezeli plazowanie to kanary...

przyroda... na kaarach w zasadzie kazda wyspa jest inna... baleary sa do siebie podobne...

ja wole majorke.. tez lecimy w kwietniu..21.
      • easyyachting.pl Re: baleary 10.04.12, 15:03
        Zdecydowanie Baleary. Właśnie to mnie zauroczyło - połączenie kultury i plażowania. A co z tego wyszło? Zobaczcie tutaj: www.easyyachting.pl
        Zdecydowaliśmy się z mężem poprowadzić ten projekt: trochę pływania, zatoczek, trochę zwiedzania etc. Tak np. spędziliśmy Sylwestra:
        pl.easyyachting.eu/sylwestrowa-wyprawa-ibiza-majorka-2011-2012
        A to mamy do zaoferowania na Majówkę:
        pl.easyyachting.eu/rejs-majowy-majorka
        Mamy nadzieję, że chętnych do zwiedzania tych hiszpańskich wysp będzie rosła. Nie wiem właśnie dlaczego są one niedoceniane przez Polaków
    • rege2 Re: Baleary czy Wyspy Kanaryskie? 30.01.12, 12:56
      mnie GC zachwyciła!
      i nie był to zachwyt basenem, ale zwiedzaniem, jazdą po serpentynach, szutrach, wydmy Maspalomas, stolica...
      zależy , co kto lubi
    • Gość: jasiu... Re: Baleary czy Wyspy Kanaryskie? IP: *.unitymediagroup.de 11.04.12, 15:58
      Włóczenie się po knajpach i nocne życie w tym terminie, to na żadnej z wysp nie wchodzi w rachubę. W kwietniu nieco większy wybór będziesz miał na Majorce, ale zaznaczam, że użyłem wyrazu "nieco". Bo i tu, i tu towarzystwo niemieckich emerytów będziesz miał gwarantowane. Tak to już jest, jeśli się jedzie w kwietniu.
    • Gość: natka Re: Baleary czy Wyspy Kanaryskie? IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 21:18
      Jak dla mnie również lepsze są Wyspy Kanaryjskie, zwłaszcza Gran Canaria lub Teneryfa. Pogoda pewniejsza, ocean cieplejszy, a krajobrazy równie ciekawe co np. na Majorce. Znajdzie się również trochę zabytków czy muzeów.
      Chyba że przez Baleary rozumiesz łącznie Majorkę, Menorkę i Ibizę, wtedy pewnie warto byłoby jednak te wyspy wybrać, bo każda z nich jest inna i spędzenie po kilka dni na każdej z wysp może być ciekawsze niż np. dwa tygodnie na samej Gran Canarii czy nawet Teneryfie.

- - - - - - - - - -

<< - Porady farmaceutki - >>

zapytaj-farmaceute.blogspot.com/

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka